Delfi apsilankiusi M. Linkytė pasakojo, kad nuo 2015 metų, kai pirmą kartą „Eurovizijoje“ dalyvavo su Vaidu Baumila, nemažai kas pasikeitė. Visų pirma, žinoma atlikėja teigė, kad visai kitaip jaučiasi, o tai galima matyti kiekviename jos žingsnyje. Be to, pašnekovė kitaip mato bei vertina ir patį „Eurovizijos“ konkursą.

„Prieš didžiąją „Euroviziją“ yra nemažai renginių, į kuriuos kviečia „Eurovizijos“ fanus, su jais galima pasimatyti didžiuosiuose Europos miestuose. Jau teko lankytis Barselonoje, Milane, Varšuvoje, Tel Avive, dar liko nukeliauti į Amsterdamą bei Londoną. Labai laukiu dviejų renginių šiuose miestuose. Be viso to, per tuos 8-eris metus nuo pirmosios „Eurovizijos“ jaučiuosi pakankamai pasikeitusi ir šį kartą žymiai labiau viskuo mėgaujuosi.

Pasikeitė mano požiūris, galimybės, muzika, be abejo, irgi šiek tiek pakito. Studijavau Londone, o tai man tikrai padarė didelę įtaką. Ieškojau, kaip per muziką galėčiau išreikšti tai, kuo aš esu, kuo gyvenu. Manau, kad šią akimirką stoviu ant to laiptelio, ant kurio jaučiuosi pakankamai gerai, pakankamai savimi. Belieka tik mėgautis“, – šypsojosi M. Linkytė.
Monika Linkytė

Atlikėja teigė, kad pusė jos pasirodymo sėkmės vienareikšmiškai priklauso nuo pritariančiųjų vokalisčių ir draugystės su jomis. M. Linkytė pasakojo, jog stengiasi asmeniškai puoselėti ypatingą ryšį su kiekviena iš jų.

„Nuo pat pirmos sekundės man tai buvo labai svarbu. Manau, kad muzika prasideda nuo mūsų širdžių ryšio. Stovint ant scenos labai svarbi ta energija, kurią mes jaučiame viena su kita. Tas seseriškas, besąlygiškas palaikymas mano atžvilgiu buvo nuo pat pirmos sekundės. Galų gale, rezultatas, kurį mes turime šią akimirką, pergalė nacionalinėse atrankose, galimybė keliauti į Liverpulį, tikrai yra didelė dalis to, kad tiesiog beprotiškai viena kitą palaikome“, – atvirai pasakojo M. Linkytė.

O paklausta, ar po to, kai laimėjo nacionalines „Eurovizijos“ atrankas, sulaukė palaikymo žinutės ir iš kolegos V. Baumilos, M. Linkytė juokdamasi teigė komplimentų dar negavusi.

„Lauksiu žinutės, Vaidai. Manau, kad užsiėmęs jis dabar, ruošiasi koncertiniam turui“, – juokėsi M. Linytė.

Pomėgiams laisvo laiko kol kas nelieka

Šiomis dienomis žinoma atlikėja pasakojo intensyviai besiruošianti savo pasirodymui, todėl kartais tenka paaukoti ir miego valandas, rečiau matosi su šeimos nariais bei draugais.

„Norėčiau ir į žmonių siunčiamas žinutes atsakyti, nes yra pakankamai viskas chaotiška, kuo daugiau praleisti laiko miške. Man atrodo, kad tai – vienintelis būdas, kada gali jaustis žmogumi, pilnai atgauti savo jėgas. Miškas, gamta man yra labai svarbūs. Manau, kad meilė gamtai atsispindi ir mano kūryboje. Dabar norėčiau turėti laiko tokiems visiškai žmogiškiems Monikos poreikiams atliepti“, – šypsojosi Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovausianti atlikėja.

Dabar jos dienos atrodo įvairiai, kartais M. Linkytė teigė dirbanti su komanda iki paryčių, o tada tiesiai iš įrašų studijos keliauja į oro uostą, kartais vis dėlto nuovargis padaro savo, todėl reikia kiek sustoti ir išsimiegoti.

„Vyksta ir daug pokalbių su kiekviena komandos grandimi, dalijame daug interviu, dalyvaujame koncertuose, kalbamės su mano stiliste Greta, kuri tikriausiai sapnuoja mano sukneles ir kiekvieną detalę, įrašinėjame ir naują EP, kuris pasirodys „Eurovizijos“ savaitę. Tikrai lieka mažai laiko tokiems, kaip ir jau daug kartų sakiau, paprastiems dalykams, nes viskas yra apie muziką, dar vieną išvyką, dar vieną pokalbį su užsienio žurnalistu. Iš tikrųjų, gyvenu tokioje svajonėje, bet labai smagu, labai gera, labai įdomu save patirti tokiame etape“, – teigė M. Linkytė.
Monika Linkytė

Paklausta apie interviu, kuriuos jau teko išdalinti užsienio spaudai, ji pasakojo, kad per trumpą laiką yra tekę bendrauti ir su maždaug 25 žurnalistais.

„Dažniausiai, kai nuvyksti į šalis, kuriose rengiami patys pirmieji „Eurovizijos“ vakarėliai, visų mažų ir didelių šalių žurnalistai nori tave pakalbinti. Yra tekę patirti tą jausmą, kai liežuvis jau nebeapsiverčia.

Buvo labai smagu Barselonoje ir Madride, nes labai mėgstu ispanišką kultūrą. Pamenu, juos pajuokindavau sakydama, kad kalbu ispaniškai. Linksmi tie etapai, kai kalbi su daug žurnalistų, visi nori tą patį klausimą paklausti savais kampais, žiūrėk, jau ir penkios valandos prabėgo“, – juokėsi M. Linkytė.

Atlikėja teigė, kad jau kurį laiką yra įprasta kiekvienos šalies „Eurovizijos“ atstovams dalyvauti įvairiuose vakarėliuose, kurie vyksta prieš konkursą. Vis dėlto panašu, kad tokie koncertai rengiami tik pastaruosius kelis metus, anot M. Linkytės, 2015 metais jų tiek daug nebuvo.

„Labai linksma, susipažįsti su visais atstovais, susibendrauji. Aš džiaugiuosi, kad turiu galimybę išvykti, stovėti ant scenos ir dainuoti. Ten žmonės visiškai crazy, jie žino kiekvieną dainos žodį, dainuoja kūrinį nuo pradžios iki pabaigos. Labai įdomu. Lietuvoje yra tokių dainų, kurias aš žinau, kad žmonės žinos nuo pirmo žodžio iki paskutinio, bet kai tu stovi užsienyje ir dainuoji užsieniečiams, kai jie kiekvieną skiemenį kartu traukia su tavimi, šiurpas per kūną eina. Atrodo, kad „čiūto tūto“, tie burtai, jie skleidžiasi per Europą. Tokia ir yra tos muzikos misija“, – „Delfi premjera by perklausos“ laidoje kalbėjo M. Linkytė.

Pasakė nuomonę apie kitus „Eurovizijos“ dalyvius

Pašnekovė pasakojo, kad užsienyje jau vykusių vakarėlių metu susibičiuliavo su airių, slovėnų, ispanų, islandų bei portugalų atstovais.

„Nuostabūs ir latviai, estė. Tikriausiai kažką ir pamiršau, bet jau su puse „Eurovizijos“ atstovų užmezgėme labi gerą ryšį, gerai leidžiame laiką. Labai draugiškas ir Suomis, toks visiškai atsipūtęs, paprastas, nuoširdus žmogus. Patiko matyti, kad tos lažybininkų lentelių pozicijos neiškreipia žmogaus širdies“, – teigė M. Linkytė.

Tiesa, visai priešingą įspūdį jai paliko Švedijos atstovė Loreen: „Man atrodo, kad ji žino savo vertę, galbūt yra kažkokie vidiniai jos pasirinkimai, kaip ji mato šį konkursą ir kaip į jį eina. Prie kamerų viena, už kamerų kita.“

Pasiruošimas vyksta sklandžiai dėl svarbios priežasties

Paklausta, kaip jos komandai sekasi ruoštis pasirodymui Liverpulyje, M. Linkytė teigė, kad viskas vyksta labai sklandžiai, dar neteko susidurti ir su jokiais iššūkiais. Tai, anot jos, lemia atsakingas požiūris vos tik laimėjus nacionalines konkurso atrankas.

„Visas pasiruošimas, didžioji jo dalis buvo padaryta kovo mėnesį, dabar reikia tik laukti paskutinių štrichų, kaip viskas atrodys Liverpulyje. Manau, kad esame pakankamai pasiruošę, visų kamerų darbai surašyti, šviesos nutartos, ledai paruošti. Norisi tik bendrystės su merginomis, repeticijų, kurias jau netrukus pradėsime“, – sakė M. Linkytė.

Anot jos, yra daug gerų atlikėjų, kurie verti konkurso laimėjimo, tiesa, tai, kaip teigė M. Linkytė, priklauso nuo žiūrovų, akimirkos, kaip jie jausis išgirdę kiekvieną dainą.

„Tai priklauso nuo labai daug dalykų, pavyzdžiui, kokia tuo metu nuotaika. Jei man reikėtų rinkti laimėtoją, pergalę duočiau ispanei, ukrainiečių labai gera daina ir šiaip geri žmonės. Dabar sudėtinga pasakyti, nes kai esi susibendravęs su žmonėmis, ta širdis ir linksta prie jų“, – šypsojosi atlikėja.

Žinutė „Eurovizijoje“, talismanai ir ateities planai

Jau įprasta kiekvienais metais atlikėjams „Eurovizijoje“ skleisti ir kokią nors svarbią žinutę, anot M. Linkytės, šiemet taip pat bus nepamiršta Ukraina ir palaikymas karo draskomai šaliai.

„Manau, kad nelabai etiška būtų nekalbėti apie Ukrainą ir nekalbėti apie tai, kas ten vyksta šiuo metu. Ši tema yra nenuginčijama, kiek man pavyksta, interviu metu užsienyje jau dabar stengiuosi paminėti. Man atrodo, labai siejasi lietuviški burtai tai, kad dainoje yra įpinta „čiūto tūto“ frazė, kuri kviečia susijungti su savo siela, širdimi, vidine taika, vidine laisve ir skleisti besąlygišką vidinę meilę. Manau, tai ne tik man reikalingi burtai, kurių kažkada reikėjo, bet ir visai Europai reikalingas vaistas. Tikiu, kad „čiūto tūto“ bus tarsi vaistai, tarsi burtai, kurie skleis žinią, jog Europai, Ukrainai, pasauliui šiuo metu reikia gyti“, – jautriai kalbėjo M. Linkytė.
Monika Linkytė

Kartu į Liverpulį atlikėja žada pasiimti ir savo mažus, į kišene telpančius talismanus, tačiau, kaip pati teigia, svarbiausia jai yra vidinė ramybė, priminimas, kad yra pakankama.

„Būtent tai vis sau bandau priminti, pasakyti, kad kiekvienas esame vertas kiekvienos savo svajonės. Kaip talismaną vešiuosi ne daiktus, o tai, kas telpa galvoje ir širdyje“, – teigė pašnekovė.

Ji taip pat užsiminė, kad pasirodymo „Eurovzijoje“ metu ją išvysime ir su kitais drabužiais, kurie šiuo metu yra siuvami. Tiesa, jų spalvos atlikėja teigia nekeisianti.

„Galime garantuoti, kad pasiliks „amber“, lietuviško gintaro spalva, gintaras ir ausyje, bet pokyčių bus pasirodyme, visų pirma dėl to, kad yra žymiai didesnė scena, žymiai visko daugiau. Naujai išpiešta deivė, bus daugiau lietuviškų, baltų motyvų, kuriuos norėjau panaudoti toje scenografijoje, tačiau daug atskleisti nenoriu, nes pati dar visko nemačiau. Dar truputį palaukime ir pamatysime visi drauge“, – šypsojosi M. Linkytė.

O po itin įtempto pasiruošimo „Eurovzijos“ konkursui atlikėja pasakojo, kad toliau kurs muziką, ja koncertuose dalinsis su savo gerbėjais.

„Ateitis po „Eurovizijos“ bus tokia, kaip ir praeitis. Išleisiu naują EP, keturias naujas dainas, dėl kurių labai džiaugiuosi ir kurių labai laukiu. Manau, per tas dvi eurovizines savaites žmonės ir taip mane girdės visur, kur tik įmanoma matys, tik iš šaldytuvo pažadu neišlįsti.

Tiek aš, tiek kiekvienas komandos narys stengiamės viską daryti kiek įmanoma profesionaliau, iš širdies. Atiduodame kiekvieną savo akimirką, kiekvieną energijos dalelę tam, kad gegužės 11 visiems būtų džiugi diena“, – teigė M. Linkytė.

Visą interviu su Monika Linkyte galite matyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją