Štai dviejų miegamųjų namus Liverpulyje „Eurovizijos“ savaitgalį galima išsinuomoti už kiek daugiau nei už 15 tūkst. svarų nakčiai.

Kai tik prasidėjo prekyba bilietais į visos Europos mėgstamą dainų konkursą, gerbėjai darė viską, kad tik tą ypatingą vakarą galėtų renginį stebėti gyvai.

Nors dėl norinčiųjų antplūdžio sutriko „Ticketmaster“ platformos veikla, bilietai į gegužės 13 dieną vyksiantį konkurso finalą buvo išgraibstyti per maždaug pusvalandį.

Dabar, kai laimingieji jau gali džiaugtis įsigytais bilietais, belieka išspręsti ne ką menkesnę problemą – rasti, kur Liverpulyje apsistoti.

Išaugusi paklausa apgyvendinimo paslaugas kone visame mieste išbrangino iki rekordinių aukštumų. Kai kovo pradžioje pradėjus prekybą bilietais žurnalistai ėmė domėtis šiuo klausimu, vienvietis kambarys „Britannia Adelphi Hotel“ viešbutyje parai kainavo 699 svarus, nors šiaip jame pernakvoti galima ir už 52 svarus.

O štai dviejų miegamųjų namas Liverpulyje, kur patogiai galėtų pernakvoti penki žmonės, už parą dabar kainuoja 15 tūkst. 833 svarų. Tai reiškia, kad vienam „Eurovizijos“ gerbėjui nakvynė atsieitų 3 tūkst. 150 svarų. Be to, už nuomą reikalaujama susimokėti iš anksto, atšaukimas grąžinant pinigus negalimas.

Greita paieška apgyvendinimo platformose parodė, kad dauguma kambarių Liverpulyje, kurių nuoma įprastai atsieina apie šimtą svarų, dabar kainuoja nuo penkių iki šešių kartų brangiau.
„Hopper“ vadovas Sebastienas Texieris sako, kad kelionių bendrovė pastaruoju metu pastebi labai ryškų kainų šuolį.

„Eurovizija“ į Jungtinę Karalystę atkeliauja labai retai, taigi ne tik gerbėjai mūsų šalyje, bet atvykėliai iš viso pasaulio nori bet kokia kaina patekti į vakarėlį, o tam būtų gerai susirasti ir stogą virš galvos, kas dabar tikrai, panašu, sudėtinga“, – sako jis.

„Viešbučių tiek Liverpulyje, tiek aplink jį poreikis virto tikra beprotybe. Mūsų turimi duomenys rodo, kad kainos „Eurovizijos“ savaitgalį už vieną naktį viršija ir penkis tūkstančius svarų. Panašu, kad „Eurovizijos“ euforija gali pranokti karaliaus Karolio III inauguraciją gegužę, nes viešbučių Liverpulyje kainos iš tiesų rekordinės. Turint omenyje, kokia paklausa, labai svarbu, kad „Eurovizijos“ gerbėjai nenusiviltų, jeigu viešbučiai iš godumo pažadės priimti daugiau svečių nei gali. Kai kurios kelionių programėlės suteikia garantijų tokiais klausimais. Kitaip tariant, saugo turistus ir neleidžia užsisakyti nakvynės, jeigu viešbutis perpildytas“, – pasakoja S. Texieris.

Kainų šuolį Liverpulyje „Eurovizijos“ gerbėjai pastebi jau ne vieną mėnesį. Sujudimas prasidėjo vos tik paaiškėjus, kad populiariojo konkurso finalas vyks būtent šiame Jungtinės Karalystės mieste.
Spalį „The Mirror“ kalbino ne vieną konkurso gerbėją, kuriam išankstinė viešbučio rezervacija buvo tiesiog panaikinta.

Vienas „Eurovizijos“ mėgėjas, kuris jau turi nusipirkęs skrydžio bilietus iš Vokietijos į Jungtinę Karalystę, sako jaučiasi apvogtas, nes, vos tik buvo pranešta, kad konkursas vyks Liverpulyje, jo 52 svarus kainavusi nakvynė buvo atšaukta. Ir tokių atvejų ne vienas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)