Ypač daug problemų iškilo dėl viršutinės platformos, kuri turi būti pritvirtina prie lubų. Platforma sveria net 1,8 tonos. Deja, Liverpulyje įrengtos scenos apšvietimo konstrukcija, prie kurios platformą reikėtų tvirtinti, šitokio svorio gali neišlaikyti.

„Eurovizijos“ apšvietimo konstrukcijos yra gerokai masyvesnės nei tos, kurios buvo sumontuotos Švedijoje surengto „Melodifestivalen“ konkurso scenoje, kadangi per „Euroviziją“ tenka „apšviesti“ gerokai daugiau pasirodymų – visiems 37-iems konkurso dalyviams reikia suteikti vienodas galimybes pademonstruoti „Eurovizijos“ scenoje tai, ką yra sumanę.

Negana to, „Eurovizijos“ taisyklės draudžia naudotis struktūromis, pritvirtintomis prie arenos lubų.

Taigi, kaip atrodys scena per Loreen pasirodymą, kol kas neaišku, rašo eurovisionfun.com.

Švedijos nacionalinio transliuotojo SVT kūrybinis direktorius Andersas Wistbacka atskleidė, kad Loreen pasirodymą teks pakeisti, nes atlikėja turės prisitaikyti prie Liverpulyje sudarytų sąlygų, kurios visiems atlikėjams yra vienodos.

Jis užsiminė, kad per „Melodifestivalen“ konkursą prireikė net 15 technikų instaliacijai sumontuoti, be to, tas darbas užima daug laiko.

A. Wistbacka užsiminė ir apie riziką keliančius dūmus, galinčius nulemti nesklandumus tiek per švedų atlikėjos, tiek per vėlesnį pasirodymą.

Minėtina, kad STV į „Euroviziją“ atsiųstas vaizdo įrašas buvo nufilmuotas ne per „Melodifestivalen“, kadangi konkurso finale būtent dūmai sukėlė tam tikrų problemų.

Prieš Loreen pasirodymą reikėtų būtinai įterpti reklamą. Negana to, tiek EBU, tiek BBC paskelbė gaires ir apribojimus, susijusius su konkurse naudojamomis dekoracijomis ir įvairias scenos rekvizitais, galiojančius visų 37 šalių atstovams ir draudžiančius kabinti prie lubų kokius nors objektus.

Reikia pasakyti, kad SVT net prieš kelis mėnesius žinojo apie tuos apribojimus ir draudimus. Visiems iš anksto buvo pranešta, kad tuo atveju, jeigu per pasirodymą bus numatyta naudoti kokį nors prie lubų prikabintą daiktą, jis turės būti pakabintas dar prieš repeticijas ir likti ten iki finalinio šou pabaigos. Taip buvo siekta apsidrausti, kad visos 37 šalys nesumanytų kabinti prie lubų kažko ypač sunkaus.

Kita vertus, konkurso organizacinio komiteto vadovas Twanas Van de Nieuwenhuijzenas yra nurodęs, kad visoms dalyvaujančioms šalims turi būti sudarytos vienodos konkuravimo sąlygos ir kad visos jos tuo pačiu metu yra informuojamos apie visus planus ir taisykles.

Kad ir kaip būtų, A. Wistbacka kol kas nenusiteikęs komentuoti apribojimų ir aiškinti, kaip atrodys scena per Loreen pasirodymą.

Jis tik pasakė, kad kol kas viskas pakibę ore ir vis dar ieškoma sprendimo. Atsakymą veikiausiai sužinosime tik per Loreen repeticiją balandžio mėnesį. Pirmoji atlikėjos pasirodymo techninė repeticija įvyks balandžio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)