Moteris nuo jaunystės dirbo vietos chemijos gamykloje, paskui turėjo nuosavą verslą, o šiandien dirba pardavėja. Ji – jokia įžymybė, todėl sūnaus gerbėjų dėmesys ir prašymai duoti interviu ją glumina.

„Euroviziją“ žiūrėję tinklaraštininkai liko sužavėti Ukrainos atstovų pasirodymu, o kai kurie netgi labai nustebo sužinoję, kad Stefanija – ne mylima mergina, bet mama, praneša tsn.ua.

„Kalush Orchestra“ lyderio Oleho Psiuko mama Stefanija ir pati, regis, dar iki galo nesuvokia, kad sūnus ją išgarsino visame pasaulyje.

„Tikriausiai man reikia nešioti juodą skrybėlę, o Olehui – rožinę, kad niekas nepažintų. Aš rimtai! Nuėjau į turgų, ir viena moteris iš karto atpažino: „O, Stefanija – garsioji mama. Ar galima nusifotografuoti?“ Suprasčiau, jeigu prašytų mano sūnaus, bet kodėl prireikė manęs?!“ – stebėjosi ji.


Sūnaus mūza tapusi Stefanija iš pradžių to net nesuprato. Beje, ji irgi galvojo, kad Stefanija – Oleho mylimosios vardas.

„Skaičiau komentarus po vienu iš klipų, ir kažkas klausė „kur galima rasti Stefaniją?“ Su savimi dainos pavadinimo visai nesiejau. Kažkodėl pagalvojau, kad internautas turėjo omenyje Sašą, Oleho merginą, ir tiesiog supainiojo vardus“, – pridūrė Stefanija.

Ji nesipriešina jokiems sūnaus sprendimams. Kadaise susitaikė su mintimi, kad Olehas netaps rimtu kompiuterinių technologijų specialistu, nes pasirinko lengvabūdišką pramogų verslą. O dabar Vynnyko dainų gerbėja ne tik žino, bet ir klauso viso „Kalush Orchestra“ repertuaro.

„Man tai buvo nauja, bet dabar mėgstu jo dainas su tais etniniais intarpais. Skaitau visus komentarus. Domina žmonių nuomonės“, – prisipažino moteris.

Visgi ji niekada nesusitaikys su Oleho aprangos stiliumi: „Kai jis pradėjo rašyti repo dainas ir nešioti apsmukusias kelnes, mane ištiko šokas. Sakiau, kad atrodo kaip benamis. Mažutis, kūdutis, o kelnės 10 dydžių per didelės.“

Viešumoje visiškai nefigūruojančią Stefaniją glumina didžiulis dėmesys, o neturėtų, tikina Kalušo gyventojai.

„Pati esu mama, todėl džiaugiuosi, kad ji turėjo galimybę iš sūnaus išgirsti tokius gražius žodžius“, – nurodė viena kalušietė.

„Aš jai pavydžiu, turi džiaugtis! Kokia laimė turėti tokį sūnų“, – teigė kita.

O Kalušo konditeriai jau paruošė staigmeną – vietos parduotuvėse pasirodys nauji sausainiai „Stefanija“. Kalbama, kad tai tradiciniai naminiai kepiniai – sluoksniuotos tešlos sausainiai su vyšnių ir serbentų uogiene.

„Tai naminiai sausainiai, kur šilta nuo mamos rankų. Kad tie, kurie paragaus, prisimintų savo mamą“, – sako konditeriai.

Stefanija irgi norėjo padaryti staigmeną sūnui – nepranešusi atvažiuoti į Turiną ir gyvai stebėti „Eurovizijos“ finalą, tačiau šio sumanymo įgyvendinti nepavyko, nes paskutinę akimirką sušlubavo sveikata. Vis dėlto motiniškos paramos galia padėjo net ir esant pusantro tūkstančio kilometrų atstumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją