Sekmadienį, gegužės 15 d., firminę rožinę kepuraitę užsidėjęs O. Psiukas buvo įamžintas bučiuojantis savo merginą Oleksandrą prie viešbučio Turine, o paskui taksi išvyko į oro uostą ir parskrido ginti gimtinės nuo rusų, praneša dailymail.co.uk.

Ukrainos atstovai sulaukė didžiulio europiečių palaikymo ir triumfavo dainų konkurse, o prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo pasistengti, kad kitais metais „Eurovizija“ vyktų Mariupolyje.

Karo siaubiama šalis gavo 631 tašką. Antrą vietą užėmė Jungtinė Karalystė (466 taškai), trečią – Ispanija (459 taškai), o 438 taškus gavusi Švedija liko ketvirta.

V. Zelenskis neslėpė pasididžiavimo savo tautiečiais. „Mūsų drąsa daro įspūdį visam pasauliui, mūsų muzika užkariauja Europą. Kitais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas įvyks Ukrainoje“, – sakė jis.

„Eurovizijos“ rezultatai – aiški žinutė Vladimirui Putinui, nes antrą vietą užėmė Jungtinė Karalystė. Rusijos invazijos metu tvirtai Ukrainą palaikanti šalis pirmavo beveik visą vakarą, tačiau galiausiai „Kalush Orchestra“ išsiveržė į priekį.

Tuo tarpu Vokietija ir Prancūzija, kurių lyderiai sulaukė kritikos už nepakankamai griežtą atsaką į Rusijos agresiją, šiemetinėje „Eurovizijoje“ tenkinosi paskutine ir priešpaskutine vietomis.

Kalbėdamas apie iškovotą pergalę, O. Psiukas pareiškė: „Norime padėkoti visiems, kurie už mus balsavo. Ši pergalė mums labai daug reiškia. Ji pakels mūsų tautos dvasią ir padės iškovoti daugiau pergalių visose srityse.“

„Kalush Orchestra“ lyderis pridūrė, kad grupė pergale „Eurovizijoje“ pasidžiaugs „pasibaigus karui“: „Ukrainoje žmonės kovoja, žūsta, netenka darbo. Dabar tikrai ne pačios geriausios aplinkybės švęsti.“

„Puolama ir mūsų kultūra. Norėjome pristatyti savo muziką pasauliui. „Eurovizinę“ dainą, kurią parašiau dar prieš karą, skyriau savo mamai, bet galiausiai jos reikšmė ir suvokimas pasikeitė, – tęsė jis. – Grįšiu namo, nes vadovauju savanorių organizacijai, padedančiai pabėgėliams maistu ir medikamentais, taip pat surandame jiems pastogę. Tęsiu savo veiklą. Kitą „Eurovizijos“ konkursą surengsime atstatytoje ir laimingoje Ukrainoje.“

Folkrepo grupė „Kalush Orchestra“ emocingai atliko savo kūrinį „Stefania“, Ukrainoje tapusį savotišku karo himnu.

Gavę taip trokštamą apdovanojimą, grupės nariai sakė: „Ačiū už paramą Ukrainai. Ši pergalė – kiekvienam ukrainiečiui. Šlovė Ukrainai.“

Po pasirodymo O. Psiukas pasinaudojo proga ir į pasaulinę auditoriją kreipėsi su jaudinančiu prašymu išlaisvinti Mariupolio plieno gamykloje „Azovstal“ įkalintus kovotojus: „Prašau jūsų, padėkite Ukrainai, Mariupoliui. Padėkite „Azovstal“ esantiems žmonėms. Dabar pat.“

„Nors tai ne karas, šiandien mums svarbi bet kokia pergalė, todėl pasidžiaukime ja. Šlovė Ukrainai!“ – pasibaigus dainų konkursui pažymėjo Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją