Grupė nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame matyti Ukrainos miestų Bučos, Gostomelio, Irpeno griuvėsiai.

„Kalush Orchestra“ solistas Olegas Psiukas pasakojo, kad dainą skyrė savo mamai, tačiau karas visiškai pakeitė jos prasmę. Muzikantai vaizdo klipe užfiksavo pergalės dainos jautrumą.

„Šį klipą filmavome Buchoje, Irpene ir Gostomelyje – filmuota medžiaga nėra skirta silpnų nervų žiūrovams, ji pataiko labai giliai ir skausmingai“, – premjerą komentavo grupės nariai.

Delfi primena, kad „Kalush Orchestra“ – tai ukrainiečių hiphopo grupė, derinanti etninius motyvus su šiuolaikiniais garsais, naudojant skirtingus liaudies instrumentus.

Grupė buvo pavadinta Ukrainos miesto Kalušo vardu. Įsikūręs Karpatų kalnų papėdėje, miestas tapo savotišku grupės talismanu, skatinančiu į muziką įtraukti įvairius liaudies elementus ir autentišką ukrainietišką muziką.

Be to, Kalušas yra grupės nario O. Psiuko gimtasis miestas. Jų pasirodymas „Eurovizijoje“ su daina „Stefania“ yra duoklė lyderio motinai, kūrinį ji pirmą kartą išgirdo tik pamačiusi grupę konkuruojančią Ukrainos „Eurovizijos“ atrankos šou „Vidbir“.

Vienas iš grupės narių jau turi „eurovizinės“ patirties: Ihoras pernai vyko į Roterdamą varžytis scenoje su kita savo grupe „Go_A“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją