Po grandiozinės Ukrainos grupės „Kalush Orchestra“ pergalės „Eurovizijos“ dainų konkurse Turine, Italijoje, Rusijoje nesiliauja diskusijos ir ginčai, rašo unian.net.

Daugelis Rusijos žiniasklaidos ir socialinių tinklų vartotojų bando atkreipti dėmesį į ukrainiečių grupės solisto Olego Psiuko raginimą nuo scenos gelbėti žmones iš Mariupolio „Azovstal“ kaip konkurso taisyklių pažeidimą. Jo žodžius vadina „politiniu pareiškimu“ ir daro išvadą, kad „laimėjo ne muzika, o politika“.

Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas teigė, kad grupė iš konkurso turi būti diskvalifikuota.

„Ukraina laimėjo 2022 m. „Euroviziją“. Po pasirodymo jie kvietė padėti Mariupolio vaikams ir „Azovstal“. Pagal taisykles jie turėjo būti diskvalifikuoti už politinius pareiškimus, tačiau organizatoriai šiuos žodžius laikė humaniškais. O V. Zelenskis sveikindamas su pergale sakė, kad nori, kad Mariupolyje kitais metais vyktų varžybos“, – rašė V. Solovjovas.

Tačiau Europos transliuotojų sąjunga į tokius rusų komentarus žiūri su šypsena ir numoja ranka.

„Suprantame stiprias šių dienų emocijas, kai kalbama apie Ukrainą. Bet „Kalush Orkestra“ bei kitų atlikėjų pareiškimus remiančius Ukrainos žmones vertiname labiau kaip humanitarinį, o ne politinį gestą“, – komentavo Europos transliuotojų sąjunga.

Tuo tarpu Rusijos Valstybės Dūmos vicepirmininkas Borisas Černyšovas toliau kritikavo Ukrainos pergalę, sakydamas, kad „laimėjo politika, robotai ir sukčiavimas.

„Eurovizijoje nugalėjo politika, botai ir sukčiavimas. Ir vėl žiūrovų balsavimas padėjo pasiekti norimą rezultatą. Visi to tikėjosi ir žinojo iš anksto“, – rašė B. Černyšovas.

Į Ukrainos pergalę sureagavo ir Rusijos kariuomenė, sakė Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka, paskelbęs Rusijos raketų nuotrauką su prierašais.

„Rusai nėra žmonės, jie gyvūnai. Štai Rusijos kariuomenės reakcija į mūsų pergalę „Eurovizijoje 2022“. Ir šią reakciją labai džiaugsmingai palaiko požeminės imperijos gyventojai“, – sakė P. Andriuščenka.

Kaip žinia, Rusija „Eurovizijoje 2022“ nedalyvavo, ji buvo pašalinta dėl invazijos į Ukrainą, už konkurso dalyvius Rusijos gyventojai balsuoti negalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)