Iškart po finalo Lietuvos atstovė sutiko pasidalinti savo mintimis.

„Tai, kad laimėjo Ukraina – ačiū Dievui, nes vienu metu jau suabejojau ir pergyvenau. Bet, ačiū Dievui, laimėjo Ukraina. Aš esu labai laiminga savo rezultatu. Viskas yra labai gerai“, – pasakojo atlikėja.

Moniką Liu finalo metu lydėjo magiškas skaičius: balandžio 14-ąją dieną ji pasirodė 14-uoju numeriu ir užėmė 14-ąją vietą.

„Aš esu labai laiminga. Mano tikslas buvo patekti į finalą. Patekau. Ačiū visiems. Aš esu labai laiminga ir ačiū Dievui, kad laimėjo Ukraina“, – kartojo dainininkė.

Ar kitais metais Moniką Liu išvysime nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose?

„Ne. Reikia vieną kartą gyvenime. Tada tu tai patiri ypatingai, nes tai – ypatinga patirtis“, – tikino pašnekovė.

Ne paslaptis, kad begalę žiūrovų sužavėjo ne tik Lietuvos atstovės daina, bet ir elegantiškas įvaizdis. Dailią suknelę atlikėja žada gerbėjams rodyti būdama scenoje.

Pirmas dalykas, kurį Monika nori padaryti, grįžusi į Lietuvą, yra kokybiškai pailsėti.

„Išsimiegoti pagaliau. Bet iš tiesų labai noriu sutikti visus lietuvius žmones, kurie mane palaikė, noriu dainuoti, noriu koncertų, noriu dainuoti daugiau savo dainų, nei dainavau iki dabar“, – šypsojosi atlikėja.

Delfi primena, kad galimybę rengti dainų konkursą Italija pelnė dėl praėjusių metų pergalės, kuomet „Eurovizijoje“ triumfavo ekstravagantiškieji rokeriai „Måneskin“ su daina „Zitti E Buoni“.

Italijos šiauriniame Turino mieste 25 dalyviai tiesiogiai pasirodė publikai, kol dar milijonai žmonių stebėjo šią fejeriją per televiziją.

Europos širdis mėgino pavergti: Šveicarija, Armėnija, Islandija, Lietuva, Portugalija, Norvegija, Ukraina, Graikija, Moldova, Nyderlandai, Belgija, Čekija, Azerbaidžanas, Lenkija, Suomija, Estija, Australija, Švedija, Rumunija ir Serbija.

Minėtosios 20 šalių varžėsi ir su „Didžiuoju penketu“: Italija, Jungtine Karalyste, Prancūzija, Vokietija ir Ispanija. Šioms šalims dėl konkursui skiriamos finansinės paramos finale suteikiamos nuolatinės vietos.

Nugalėtoją lygiomis dalimis išrinko kiekvienos konkurse dalyvaujančios šalies muzikos ekspertų komisijos ir balsuojantys žiūrovai.

Lietuva iš komisijos gavo 35, o iš žiūrovų 93 balus. Finale ji užėmė 14 vietą.

Ukraina gavo 192 komisijos balų ir surinko 439 žiūrovų balus.

Antroje vietoje liko Jungtinė Karalystė, trečioje Ispanija, ketvirtoje Švedija, penktoje – Serbija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)