Rūta Ščiogolevaitė teigė, kad žiūri dainų konkursą, tačiau kaip ir dauguma, dažnai lieka nusivylusi „Eurovizija“. To priežastis – kitoks muzikinis skonis, kuris, kaip sako atlikėja, netapatus masėms.

„Niekada nesižaviu tais, kurie dažniausiai patinka visiems. Nors, pripažinsiu, būna visko. Porą kartų džiaugiausi, kad konkursą laimėjo tas, kas laimėjo“, – šypsojosi laidos pašnekovė.

Žinoma moteris teigė labiau mėgstanti nišinį stilių, muziką su džiazo elementais, todėl nenuostabu, kad šiemet labiausiai ją sužavėjo Portugalijos atstovė.

„Man patiko pasirodymo visuma, visi elementai, kuriuos galima išskirti, nuo balso iki išvaizdos, kaip tai atrodė ant scenos. Labai smalsu pasižiūrėti, kaip tokioms dainoms, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo per rimtos, galbūt per profesionalios, seksis konkurse. Pastaruoju metu pastebiu, kad rimtesnė, įdomesnė muzika tampa klausomesnė, jaučiasi, kad „Eurovizijoje“ žmonės jau pasiilgsta ne vien tik paprastų pop dainų, bet ir kokybės. Tai mane labai džiugina“, – neslėpė atlikėja.

Paklausta, kaip mananti, ko reikia pasirodymui, kad jis laimėtų „Euroviziją“, R. Ščiogolevaitė teigė esanti įsitikinusi, kad geriausiai pasiseka tiems, kurie žino, kaip suderinti visus elementus – vaizdą, tekstą, melodiją, atlikėjo balsą.

„Vis dėlto, manau, kad viena iš didžiausių priežasčių, kodėl konkursas toks populiarus ir žiūrimas yra ta, kad niekas negali pasakyti, ko iš tiesų reikia „Eurovizijai“. Niekada nežinai, kaip subyrės tos kortos“, – šypsojosi pašnekovė.

R. Ščiogolevaitė laidoje prisipažino, nepaisant nusivylimo, kuris kartais kyla pažiūrėjus kai kurių šalių pasirodymus, ji yra „Eurovizijos“ gerbėja.

„Ne tokia, kuri skaito kiekvieną straipsnį, – juokėsi pašnekovė. – Esu iš tų gerbėjų, kurios žiūri tik koncertą. Jokių išankstinių laidų ar vaizdo klipo vertinimų. Man turi būti „pirmą kartą matau“ efektas. Mėgstu tokį stebėjimo būdą.“

Šiemet atlikėja pasakojo besidžiaugianti, kad Lietuvai atstovauja Monika Liu. Nors R. Ščiogolevaitei patinka jos stilius, pašnekovė sako negalinti prognozuoti tikslios vietos finale.

„Manau, kad labai daug ką lemia kontekstas, kaip viskas atrodys tą vakarą, būtent tarp tų dainų kurios bus. Tai turi didelę reikšmę. Tačiau pasižiūrėjus Monikos pasirodymą, džiaugiuosi, kad ji išvažiavo ir atstovauja Lietuvai. Manau, kad tai ir yra pagrindinė atlikėjo siekiamybė“, – sakė R. Ščiogolevaitė, paklausta, kaip mananti, kurią vietą Monikai Liu skirs žiūrovai bei komisija.

Tiesa, žinoma atlikėja, kaip ir dauguma, įsitikinusi, kad konkursą vis dėlto laimės Ukraina.

„Dėl to neturiu abejonių. Daina ir pasirodymas tikrai geri, nors nėra labai kitoniški. Kartais mes laukiame arba labai tradiciško gražaus, arba kažko netikėto. To nebuvo, bet, kaip ir minėjau, Ukrainos pasirodymo visuma yra gera“, – sakė R. Ščiogolevaitė.

Visą laidą „Eurovizija“: gal pagaliau?“ galite žiūrėti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją