„Jau visai netrukus „Eurovizijos“ finale žemynas ir visas pasaulis išgirs mūsų gimtąjį žodį.

Tikiu, kad galiausiai šis žodis bus „Pergalė“!

Europa, balsuokite už „Kalush Orchestra“ – numeris 12!

Palaikykime savo tautiečius!

Palaikykime Ukrainą!“ – socialiniuose tinkluose kvietė prezidentas.

„Eurovizijos“ finale iš viso dalyvauja 25 šalys. 12-uoju numeriu į sceną žengė ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ su kūriniu „Stefania“.

Lažybų tarpininkai, su 60 proc. tikimybe, pergalę konkurse pranašauja būtent šiai ukrainiečių grupei, kuri tradicinius ukrainietiškus ritmus, kostiumus ir šokių judesius derina su šiuolaikiniu hiphopu.

Jų daina „Stefanija“ buvo parašyta kaip duoklė grupės lyderio motinai, tačiau vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai kūrinys tapo himnu karo draskomai valstybei, o dainuojami žodžiai įgavo naują prasmę.

„Visada rasiu kelią namo, net jei visi keliai bus sunaikinti“, – teigė vokalistas Olehas Psiukas.

Šešis vyrus atlikėjus vienijanti grupė gavo specialų leidimą išvykti iš šalies ir atstovauti Ukrainai bei ukrainiečių kultūrai muzikos konkurse. Vienas iš narių pasiliko kariauti, o kiti planuoja grįžti, kai tik baigsis renginys.

Rusija šiemet buvo pašalinta iš „Eurovizijos“ dėl įsiveržimo į Ukrainą. Pasak organizatorių, toks sprendimas priimtas, kad konkurso, skirtą skatinti tautų įvairovė ir draugystę, neaptemdytų politika.

Nugalėtoją lygiomis dalimis išrenka kiekvienos konkurse dalyvaujančios šalies muzikos ekspertų komisijos ir balsuojantys žiūrovai.

Laureatas namo parsiveš trofėjų – stiklinį mikrofoną, taip pat galės tikėtis postūmio savo muzikinei karjerai.

Renginys vyksta Italijoje, nes pernai Roterdame „Euroviziją“ laimėjo italų roko grupė „Maneskin“.

Apie „Kalush Orchestra“

„Kalush Orchestra“ – tai ukrainiečių hiphopo grupė, derinanti etninius motyvus su šiuolaikiniais garsais, naudojant skirtingus liaudies instrumentus.

Grupė buvo pavadinta Ukrainos miesto Kalušo vardu. Įsikūręs Karpatų kalnų papėdėje, miestas tapo savotišku grupės talismanu, skatinančiu į muziką įtraukti įvairius liaudies elementus ir autentišką ukrainietišką muziką.

Be to, Kalušas yra grupės nario O. Psiuko gimtasis miestas. Jų pasirodymas „Eurovizijoje“ su daina „Stefania“ yra duoklė lyderio motinai, kūrinį ji pirmą kartą išgirdo tik pamačiusi grupę konkuruojančią Ukrainos „Eurovizijos“ atrankos šou „Vidbir“.

Vienas iš grupės narių jau turi „eurovizinės“ patirties: Ihoras pernai vyko į Roterdamą varžytis scenoje su kita savo grupe „Go_A“.

„Kalush Orchestra“ – „Stefania“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją