Visos moterys vedė praėjusį savaitgalį vykusį pristatymo vakarėlį, kuriame dalyvavo atlikėjai, pritariančios dainininkės, šokėjai ir VIP svečiai, praneša dailymail.co.uk.

„Eurovizijos“ rengėjai, organizuojantys kasmetinį tarptautinį dainų konkursą, kaltinimus atmetė, tačiau moterų teises ginančios grupės Italijoje reikalauja skubaus policijos tyrimo.

Viena moteris, vardu Chiara, susisiekė su „Me Too“ istorijas palaikančia grupe „Non Una Di Meno“ ir pasakė, kad ji buvo nederamai liesta. Pastaroji tvirtina, kad „užsienio dainininko šokėjai“, kurių tapatybė neįvardijama, jai „lietė sėdmenis ir juosmenį“.

Kita moteris raudonojo kilimo vakarėlyje, kuris vyko Venarijos rūmuose Turino pakraštyje, sakė: „Jaučiausi įžeista. Buvau ten kaip savanorė ir padėjau delegacijoms, o jie lietė mus savo rankomis“, – pasakojo moteris.

Ji tęsė: „Jie nuolat mus apkabindavo ir liesdavo – vienas uždėjo ranką man ant juosmens ir bandė mane pabučiuoti. Man pavyko pabėgti, bet kažkas kitas bandė padaryti tą patį. <...> Tai nutiko daugeliui savanorių, kurios ten buvo, ir galiausiai daug kas iš jų paliko renginį dėl to, kas vyksta“.

Moteris, kuriai per 20 metų, pridūrė: „Labai laukiau savanorystės „Eurovizijoje“, bet niekada nesitikėjau, kad kažkas panašaus nutiks. <...> Tai, kas turėjo būti nuostabi patirtis, virto apčiupinėjimo ir priekabiavimo vakaru. <...> Tai yra tai, kas gali nutikti naktiniame klube, bet niekada nesitikėjau, kad kažkas panašaus nutiks tokiame renginyje.“

Praėjusį sekmadienį vakarėlis, skirtas „Eurovizijos“ renginių savaitės pradžiai – prieš finalą šeštadienį – buvo surengtas ištaiginguose rūmuose Turino pakraštyje, buvusioje karališkojoje rezidencijoje.

Gerbiamas Italijos laikraštis „Corriere Della Sera“ teigė, kad šis kalbėjosi su keliomis vakarėlyje dalyvavusiomis moterimis savanorėmis ir aiškinosi situaciją „apie bauginančią priekabiavimo naktį“.

Viena, vardu Francesca, sakė: „Buvau su kita mergina ir užsienio šokėjų grupė pradėjo į mus spoksoti, o tada priėjo prie mūsų. Jie nuolat šoko labai arti, o tada vienu metu pradėjo liesti mus visas. <...> Iš pradžių buvo gana nuobodu, bet paskui, kai atsidarė baras ir buvo pradėti patiekti nemokami gėrimai, viskas visiškai pasikeitė. <...> Šie šokėjai išgėrė per daug ir tiesiog pradėjo liesti mus visas, vienas nuolat lietė mano užpakalį. Bet mes nesikreipėme į valdžią, nes nenorėjome kelti problemų.“

Konkursą organizuojančios Europos transliuotojų sąjungos atstovas Martinas Osterdahlis sakė, kad „nežino apie jokius nusiskundimus“. O Italijos televizija su vykdomąja prodiusere Simona Martorelli teigė, kad „girdėjo apie pranešimus ir juos nagrinėja“.

Alessandra Aires iš Turino miesto tarybos, kuri organizavo savanorių darbą, sakė: „Jei būčiau pastebėjusi ką nors panašaus, būčiau įsikišusi ir sustabdžiusi renginį. Galiu užtikrinti, kad visą laiką buvau vakarėlyje ir to neįvyko. <...> Galbūt buvo vienkartinis antakį pakeliantis komentaras, bet viską nulėmė vakarėlio entuziazmas ir gaila, kad kažkas nori apipilti puikų renginį.“

„Eurovizijos“ dainų konkurso atstovas dailymail.co.uk. sakė: „Miesto taryba visa tai jau paneigė. Taip neatsitiko“.

Tačiau neigimai supykdė anksčiau minėtąją moterų grupę „Non Una Di Meno“. Atstovė spaudai atkirto sakydama: „<...> Kelios savanorės moterys prisistatė ir pasakojo savo priekabiavimo istorijas „Eurovizijoje“, mes klausiame, kaip Taryba gali paneigti, kas atsitiko. Kaip visada nutinka, smurtą patyrusių moterų balsai nutildomi ir jų pasakojimais netikima. Priekabiavimas nėra žaidimas ir mes nesame žaislai“.

Akimirkos iš atidarymo vakarėlio:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)