„Monikai dar reiktų padirbėti su dikcija. Ji puiki dainininkė, bet dar jai reikia vokalo mokytojo, kad ji pradėtų artikuliuoti tuos žodžius“, – teigė „Delfi“ laidoje „Jūs rimtai?“ viešėjęs apžvalgininkas ir rašytojas G. Drukteinis.

Monika Liu šįmet „Eurovizijoje“ žengė istorinį žingsnį – nuvežusi dainą „Sentimentai“ ji tapo pirmąja, kuri su lietuviška daina pateko į finalą. Europai, akivaizdu, ši daina patiko. Beje, pats G. Drukteinis taip pat negailėjo komplimentų: „Skamba ta daina labai gražiai, bet galėtų skambėti dar gražiau. Ir ta mūsų lietuvių kalba galėtų skambėti dar gražiau. Specialistai supras, apie ką aš kalbu.“

Pasirodymą įvertinęs G. Drukteinis pabrėžė, kad tai gali būti ir ne pačios Monikos kaltė. „Visi mes turime kažkokių kalbos defektų, – tvirtino laidos svečias ir pridūrė. – Ją galima dar patobulinti. Lietuvių kalba super gali skambėti toje scenoje.“

Laidoje "Jūs rimtai?" Giedrius Drukteinis

Apžvalgininkas įvertino ir tai, kad mūsų daina patiko Vakarų Europai. „Ne Armėnijai, Moldavijai, broliukams latviams, o Vakarų pasauliui. Tai iš esmės ir reiškia, kad mes, lietuviai, esame pajėgūs sukurti produktą net ir savo gimtąja kalba, kuris tikrai randa savo vietą Vakarų pasaulyje, kuris jau atrodo išlepintas viskuo, pripratęs prie subtiliausių dalykų ir mes jam patinkame. Čia yra nuostabi tendencija, kurią, mano nuomone, pradėjo „The Roop“, tęsia Monika Liu ir tikiu, kad ateityje pratęsime“, – džiaugėsi G. Drukteinis.

Šįmet pirmoji vieta prognozuojama Ukrainai, tuo neabejoja nei ekspertai, nei pati Monika Liu, o G. Drukteinis turi savo nuomonę. „Man asmeniškai Ukrainos daina... Na, tarkime, žadina kažkokias emocijas, bet tikrai neatrodo kaip nugalėtoja. Ir iš tikrųjų, kada politika tampa dominuojančiu veiksniu, pavyzdžiui, olimpinėse žaidynėse ar „Eurovizijos“ dainų konkurse, ar dar kažkokiuose masiniuose renginiuose... Na, tiek to, atiduokime pagarbą kovojančiai ir kenčiančiai tautai, bet iš esmės, mano manymu, tai nebūtų visiškai teisinga“, – vertino G. Drukteinis.

Apžvelgiant eurovizines naujienas, pro akis nepraslydo ir Filipo Kirkorovo pasirodymas pirmajame pusfinalyje. Jis pats paviešino šį faktą savo socialiniuose tinkluose tvirtindamas, kad esą jį organizatoriai patys pakvietė skirdami VIP tribūną dėl esą jo nuopelnų konkursui. G. Drukteinis tvirtino, kad kuo mažiau dėmesio bus skiriama tokiems žmonėms, tuo greičiau jie pasimirš.

Laidoje "Jūs rimtai?" Giedrius Drukteinis

„O kas tas Filipas Kirkorovas? Kas jis iš viso Lietuvai? Kodėl Lietuvos žmonės iš viso turi žinoti, kas jis, ką jis veikia, kaip kažkas su juo elgiasi ir taip toliau, – kalbėjo G. Drukteinis. – Mano dukrai 23-eji, aš jos neseniai paklausiau, ar ji savo gyvenime yra girdėjusi bent vieną Filipo Kirkorovo dainą ar bet kokią dainą, kurią galėtų susieti su tuo „bulgaru“. Ir ji sakė ne. Sakė, kad vis girdi tą pavardę minint, bet nėra mačiusi nei scenoje, nei bendravusi, nei buvo sutikusi žmonių, kurie iš principo juo domėtųsi.“

Monika Liu pasirodys pirmoje „Eurovizijos“ finalo dalyje. Dainos „Sentimentai“ pasirodymas nebus keičiamas, jį išvysime tokį, kokį matėme ir pirmojo pusfinalio metu, mat bet kokius pokyčius draudžia konkurso rengėjai, galima tik patobulinti nedidelius trūkumus ar nesklandumus, jei tokių buvo.

G. Drukteinis laidoje „Jūs rimtai?“ vertino ne tik eurovizinį Monikos Liu pasirodymą, taip pat buvo aptarta ir gegužės 9-oji, ir planuojamas mokyklose diegti pilietinis ugdymas bei kitos savaitės naujienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)