Pirmojo pusfinalio gale, susumavus visus balsus, paaiškėjo didžioji vakaro intriga – 10 šalių, patekusių į finalą. Tai: Šveicarija, Armėnija, Islandija, Lietuva, Portugalija, Norvegija, Ukraina, Graikija, Moldova ir Nyderlandai.

Pranešant laiminguosius, kameros arenoje netrukus atsisuko į Moniką Liu. Šou vedėjai džiugiai pranešė, kad jos „Sentimentus“ girdėsime ir finale. Šią žinią atlikėja priėmė itin džiugiai, ji tiesiogine to žodžio prasme šokinėjo iš laimės.

Nesuvaidintomis emocijomis Monika pasidalijo ir pati. Savo socialiniuose tinkluose ji paviešino trumpą transliacijos iškarpą.

„Patekome į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą!!! Ačiū, ačiū, ačiū! Pirmą kartą istorijoje „Eurovizijos“ finale skambės daina lietuvių kalba – „Sentimentai“. Negaliu labiau didžiuotis ir būti dėkinga. Myliu“, – brūkštelėjo Monika ir kartu šiltai padėkojo kūrinio prodiuseriui Milesui Jamesui.

Saldi akimirka greitai sulaukė internautų įvertinimų. Kone kiekvienas sveikino Moniką su įveiktu pirmuoju etapu ir linkėjo sėkmės finale.

Negana to, akylesni žiūrovai turėjo pastebėti, kad šalia Lietuvos vėliavos Monika iš rankų nepaleido ir Ukrainos dvispalvės. Tokiu būdu dainininkė dar kartą išreiškė palaikymą karo niokojamai šaliai.

Monikos Liu reakcija, stopkadrai

Konkurso metu Monika daug kartų kalbėjo apie Ukrainą ir tai, kodėl būtina nelikti abejingais.

„Noriu priminti, kad Ukrainoje vyksta karas, todėl paaukokime. Mes esame jiems reikalingi“, – sakė Lietuvai šiemet atstovaujanti atlikėja.

Delfi primena, kad šiemet konkursas vyksta Italijoje, Turine. Antrasis pusfinalis laukia ketvirtadienį, o finalas – šeštadienio vakarą.

Šiemet „Eurovizijos“ scenoje besivaržant išvysime 40-ties šalių atstovus. Finale savo vietą be jau žinomo dešimtuko užtikrintai taip pat turi ir dar kelios šalys: Italija, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Emocijos, patekus į finalą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją