Antradienio vakarą įvyko pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame galimybę pasirodyti finale iškovojo 10 šalių, įskaitant Lietuvą, Ukrainą, Šveicariją, Islandiją ir Graikiją – šeštadienį per didįjį finalą jos varžysis su tokiais atlikėjais kaip Samas Ryderis iš Didžiosios Birtanijos.

Ukrainos atstovai, hiphopo kolektyvas „Kalush Orchestra“, atlikęs dainą „Stefania“, sulaukė ovacijų atsistojus, kai Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, gavo specialų leidimą dalyvauti šiame konkurse.

Tuo metu jų tėvynėje „Eurovizijos“ komentatorius Timūras Mirošnyčenka toliau dirbo savo darbą, tačiau tam, kad būtų saugus, „Eurovizijos“ dalyvių pasirodymus jis komentavo iš slėptuvės nuo bombų.

Oficialioje Ukrainos „Eurovizijos“ paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ 36 metų Timūras pasidalijo dviem nuotraukomis, kuriose matyti, kaip jis bunkeryje sėdi prie savo darbo stalo, užsidėjęs ausines ir pasirengęs rašyti kompiuteriu.

„Mūsų komentatorius Timūras Mirošnyčenka dirba iš slėptuvės nuo bombų. Primename, kad pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio transliacija iš komentavimo studijos prasidės gegužės 10 d. 22 val. per mūsų „YouTube“ kanalą „Eurovision Ukraine“, – skelbė nuotraukų prierašas.


Keletas žmonių komentaruose paliko Timūrui palaikymo žinutes. Vienoje iš jų buvo parašyta „Drąsos“, o kita skelbė: „Sergame už jus visa širdimi“.

„Mūsų komentatorius nesikeičia! Ačiū tau už tavo darbą ir už tai, kad nepaisant aplinkybių, esi su mumis!“ – kažkas parašė vedėjui, kuris Ukrainoje „Eurovizijos“ dainų konkursą komentuoja daugiau nei dešimt metų.

„Timūrai, tu esi geriausias! Ačiū!“ – pažymėjo kitas.

Kai kurie „Instagram“ vartotojai paaiškino, kad jis dirbo bombų slėptuvėje, kad pavojaus iš oro atveju nereikėtų niekur bėgti ir jis jau būtų bunkeryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją