Ant turkio spalvos kilimo Italijoje sekmadienio popietę pasirodė visi didžiojo „Eurovizijos“ konkurso dalyviai. Lietuvos atstovė Monika Liu sekmadienį žengė 23-iuoju numeriu.

7-uoju numeriu ant turkio spalvos kilimo pasirodė Ukrainos atstovai. Tiek Lietuvos atstovė Monika Liu, tiek kitų šalių atstovai ne kartą yra išreiškę palaikymą Ukrainai bei teigę, kad šiemet turėtų laimėti būtent šios šalies atstovai visomis prasmėmis.

Ant turkio kilimo renginio vedėjų kalbinta grupė „Kalush Orchestra“ visą laiką rankose laikė šalies vėliavas. Dalyviai kalbėjo, kad dainoje skamba ukrainietiški motyvai, kurie suderinti su modernios muzikos intarpais. Jų daina dedikuota mamai.

Monika Liu ant turkio spalvos kilimo pasirodė po Serbijos atstovų. Ji žengė 23 numeriu, lydima delegacijos vadovo Audriaus Giržado. Lyjant lietui, pasislėpusi po skėčiu Monika pasirodė pasidabinusi juoda elegantiška suknele, išraiškingais kriauklelės formos auskarais ir aukštakulniais. Lietuvos atstovė renginio vedėjams sakė, kad jaučiasi puikiai.

„Tai mano pirmasis toks didelis kilimas, kuriuo žengiu“, – kalbėjo ji.

Vedėjai netruko priminti žiūrovams, kad lietuvių kalba, kuria Monika dainuoja, yra seniausia Europoje.

„Kai dainuoju lietuvių kalba, dainuoja tarsi visa siela“, – šypsojosi dainininkė.

Monika Liu ant turkio kilimo sakė, kad nors ir daug keliavo, savo namais laiko Lietuvą.

Iškart po oficialaus pristatymo prie „Delfi“ delegacijos priėjusi Monika Liu buvo nusiteikusi puikiai. Ji tikino, kad nuotaikos nesugadino ir staiga prapliupęs lietus. Atlikėja priėmė ir komplimentus dėl nuostabaus įvaizdžio, kurį pasirinko šį ypatingą vakarą.

„Kai pamačiau šią suknelę, pasakiau, kad ją tikrai vešiuosi į Italiją. Aš pati ją išsirinkau, pajaučiau ją“, – šypsojosi ji.

Monika juokėsi pasakodama, kad prieš ceremoniją daug dažėsi, stengėsi, kad nesusilamdytų drabužiai, tačiau iš tiesų prisipažino jau gyvenanti rytojumi, kuomet įvyks generalinė repeticija.

Pasiteiravus, ko Lietuvos atstovės klausia užsienio žurnalistai, Monika patikino, kad dauguma teiraujasi dėl lietuvių kalbos, išskirtinės šukuosenos bei apie dabartinę savijautą.

Akmirkas tiesiai iš Italijos galite matyti fotogalerijoje:

Turkio spalva pasirinkta ne šiaip sau tai pagrindinio konkurso rėmėjo logotipo spalva.

Rūmai, kuriuose vyko atidarymo ceremonija, suprojektuoti 1675 m. Charles Emmanuel II šį architektūros perlą naudojo kaip savo medžioklių rezidenciją. Tačiau XVIII amžiaus pradžioje rūmus jis apleido. Vėliau buvo atliktas vienas didžiausių restauravimo projektų Europos istorijoje ir 2007 m. pabaigoje pastatas atvėrė duris visuomenei. Ši vieta 1997-aisiais įtraukta ir į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Wiwibloggs.com tinklaraštis jau anksčiau atskleidė, kad atidarymo renginį ves keturi vedėjai, kuriems sumontuotos dvi scenos.

Dalyvius bei šalių delegacijų atstovus kalbino Gabriele Corsi su Carolina Di Domenico ir Laura Carusino su Mario Acampa.

Primename, kad šiemet Turine konkursas vyks gegužės 10, 12 ir 14 dienomis. Lietuvai atstovausianti Monika Liu pasirodys pirmajame pusfinalyje gegužės 10 dieną. Šiemet „Eurovizijos“ scenoje besivaržant išvysime 40-ties šalių atstovus.

Visas eurovizines naujienas kviečiame sekti kartu su Delfi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)