Deja, bet planas pasikeitė - saulė viduje nejudės, rašo wiwibloggs.com. Dabar ji primena statišką juodą mirties vaivorykštę arba grėsmingą kosminį laivą iš filmo „Close Encounters of the Third Kind“ („Artimi trečiojo laipsnio kontaktai“) ir jau sugadino daugelį repeticijų.

Delegacijos, kurios kelis mėnesius kūrė savo pasirodymus aplink didžiulį judantį rutulį, paskutinę minutę buvo priverstos keisti savo planus. Tad ne visi dalyviai sugebės rasti išeitį, kaip elgtis su ne vietoje esančiu objektu, kuris užstos už jo esančią LED grafiką.

Kinetinė saulė liks toje pačioje vietoje

Danijos transliuotojui DR nusiųstame pranešime Europos transliuotojų sąjunga patvirtino, kad saulė išliks, net jei ji bus visiškai nejudanti.

„Kartu su renginio šeimininke RAI (Italijos televizija) nusprendėme, kad per visas 40 dainų saulė liks toje pačioje vietoje – taip bus užtikrinta sąžininga konkurencija visoms dalyvaujančioms šalims“, – rašė sąjunga.

Tačiau ar tai tikrai bus sąžininga? Panašu, kad kai kurios šalys dėl didelės juodos erdvės, ryjančios ekrano vaizdą, nukentės labiau negu kitos.

Štai pagrindinėje nuotraukoje viršuje, kur užfiksuotas Rumunijos pasirodymas, nejudanti saulė visiškai uždengia ekrane rodomus žodžius „Hola mi bebebe“. Prisiminkime, kad jie atliko svarbų vaidmenį per finalinį pasirodymą nacionalinėje atrankoje, kai padėjo žmonėms sekti dainos žodžius.

Estijos pasirodymo nuotraukose taip pat matyti, kad scenoje dominuoja juodos arkos – jos užgožia tai, kas yra už jų.

Danijos 2022 metų „Eurovizijos“ scenografijos režisierė Birgitte Naess – Schmidt pasidalijo informacija su danų transliuotoja DR.

„Likus trims dienoms iki pirmosios repeticijos, mums buvo pranešta, kad scena neveikia, – sakė ji. – Laimei, iš anksto nusprendėme nenaudoti besisukančios saulės, nes nesitikėjome, kad ji tinkamai veiks. Taigi mums buvo gana paprasta pakoreguoti savo pasirodymą“.

Belaukiant „Eurovizijos“ starto Delfi skaitytojus ir šio dainų konkurso gerbėjus kviečia pasidalinti savo nuomone bei sudalyvauti apklausoje. Kokias prognozes Lietuvai žadate šiemet?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją