Atlikėja į Turiną išvyko turėdama dvi misijas: priminti pasauliui apie Ukrainoje vykstantį karą ir į konkursą sugrąžinti lietuvių kalbą.

Lietuvos politikai taip pat supranta, kad šis dainų konkursas yra dar viena proga išreikšti savo paramą Rusijos karą kenčiantiems ukrainiečiams.

Ieškant būdų, kaip padėti, Seimo nariai Vytautas Kernagis ir Paulė Kuzmickienė kreipėsi į Europos transliuotojų sąjungą, ragindami visas lėšas, kurios bus surinktos už žiūrovų skambučius ir SMS žinutes, skirti Ukrainos paramai.

„Šitame laike vykstantis ir, beje, mano mėgiamas „Eurovizijos“ dainų konkursas, galėtų prisidėti prie šios minties. Šis konkursas yra gera vieta dar kartą pasakyti, kad Europa yra kartu su Ukraina. Ir ne tik pasakyti, o ir konkrečiai prisidėti prie tos paramos“, – teigė P. Kuzmickienė.

Monika Liu

Kalbant apie Lietuvą, pasak „Eurovizijos“ apžvalgininko, dainų konkurse Monikos laukia įtemptas grafikas, repeticijos, bendravimas su žiniasklaida.

„Moniką labai myli žurnalistai. Labai mėgsta ją kalbinti, nes ji labai šiltai juos priima. Į klausimus ji atsako taip, tarsi jie būtų geriausi draugai jau dešimt metų“, – pastebėjo Justas Buivydas.

Lažybininkai kol kas aukštos vietos Lietuvai neprognozuoja.

„Gerbėjai Moniką šiemet vertina šiek tiek geriau, nei lažybininkai. Jeigu žiūrėtume fanų lenteles, tai Monikai pirmajame pusfinalyje, kuris mano ir kelių žmonių nuomone, yra gerokai stipresnis, nei antrasis, jame fanai užtikrintai skiria bent kokią 9 vietą“, – pridūrė „Eurovizijos“ apžvalgininkas.

O ką apie Monikos Liu mano vilniečiai? Žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją