Konkurso gerbėjai ne kartą pastebėjo, kad muzika čia dažnai yra neatsiejama nuo šalies geografinės vietos, regiono. Šiemet Lietuva, Latvija ir Estija „Eurovizijoje“ pademonstruos savo šalių muzikos gerbėjų išrinktas dainas ir atlikėjus – kurios Baltijos šalies atstovas labiausiai vertas nugalėti?

Mūsų šaliai gegužės mėnesį Italijoje, Turine atstovaus Monika Liu su daina „Sentimentai“.

Jau ne vienerius metus Didžiojoje Britanijoje dainas kurianti ir įrašinėjanti atlikėja prisiminė ir momentą, kai nusprendė dalyvauti šių metų atrankoje į „Euroviziją“.

„Kai išvažiavau į Londoną įrašinėti šios dainos, savo prodiuseriui pasakiau: „Ei, dalyvaukime su šia daina „Eurovizijoje“. Jis nusijuokė, nes britai nemėgsta „Eurovizijos“. Ir štai, aš čia“, – LRT komentavo Monika.

Šiais metais Turine Monika Liu pasirodys pirmajame pusfinalyje, gegužės 10 dieną, trečiuoju numeriu. Prieš lietuvę savo pasirodymą atliks kaimynai latviai.

Monikos Liu pasirodymas:

Latvijos nacionalinę „Eurovizijos“ atranką „Supernova 2022“ laimėjo muzikos grupė „Citi Zeni“, pelniusi garbę mojuoti Latvijos vėliava 2022 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Turine.

„Citi Zeni“ (kurių pavadinimas išvertus reiškia „Kiti vaikinai“) yra Latvijos muzikos grupė, kurią sudaro šeši nariai. Jie patys save vadina „XXI amžiaus popmuzikos garsų repo princesėmis ir divomis“.

Pirmą kartą jie susitiko 2020 metų kovą per vieną dainų rašymo stovyklą už Rygos, ir vos per dvejus metus sugebėjo išleisti muzikos albumą, daugybę singlų ir net buvo nominuoti keliems Latvijos muzikos apdovanojimams. Jų muzikos stilių galima apibūdinti kaip ritmenbliuzo, džiazo, „groove“ ir neosoulo mišinį, padengtą satyra, humoru ir originalumu. Jie patys save vadina grupe, kuri nebijo leistis į įvairius nuotykius, tačiau stengiasi tai daryti būdami seksualūs ir „žali“.

Eurovizinis grupės pasirodymas:

Estijos atranką laimėjo 24-erių dainininkas Stefanas – armėnų šeimoje gimęs dainininkas, kuris „Eurovizijos“ atrankoje laimę bandė jau ketvirtą sykį.

Estija jau yra laimėjusi „Euroviziją“ 2001 metais.

Tiesa, pirmajame „Eurovizijos“pusfinalyje Monika Liu ir Stefanas nesusitiks. Estijos atstovas rungsis antrajame pusfinalyje.

„Eurovizijoje“ jis atliks kūrinį „Hope“, jį galite išgirsti čia:

Portalo viwibloggs.com balsavimo duomenimis, paskutinį kartą užfiksuotais 04.24 d. vakare, tarp Baltijos šalių atstovų kol kas pirmauja Lietuvos atstovė Monika Liu. Ji yra surinkusi 44.38 proc. (1035) portalą skaitančių „Eurovizijos“ gerbėjų balsų. Antrasis – Estijos atstovas Stefanas, surinkęs 39.49 proc. (921) balsų. Tuo tarpu latviai „Citi Zeni“ kol kas turi mažiausiai balsų – 16.12 proc. (376).

Delfi skaitytojus kviečiame dalyvauti balsavime: kurio Baltijos šalies atstovo „Eurovizijoje“ daina jums atrodo labiausiai verta laimėti konkursą?

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41 šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusių metų gegužę, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)