Savaitgalį socialiniame tinkle „Instagram“ grupė „The Roop“ oficialioje paskyroje pasidalijo šių metų Airijai „Eurovizijoje“ atstovausiančios atlikėjos Brooke nuotrauka, kurioje – kvietimas į jos pasirodymą, vyksiantį klube „Kremlin“.

„Tikrai? „Kremlin“ klubas? Raudonosios aikštės scena? Spėjame, kad šiai moteriai visiškai nerūpi Ukrainos žmonės. 0 balų skiriama...“, – pasipiktinimo neslėpė „The Roop“ nariai, kuriems toks kvietimas priminė Kremliaus palaikymą.

„The Roop“ paviešintas skelbimas į Brooke koncertą

Tiesa, netrukus po šio grupės pasisakymo vienoje „Eurovizijos“ fanų grupėje pradėta piktintis „The Roop“ žinute, teigiant, kad jie nesuprato tokio skelbimo pagrindinės siunčiamos žinutės.

Kaip aiškino vienas „Eurovizijos“ gerbėjas, „Kremlin“ yra ne Rusijos, o vietinis Airijos LGBT baras, kurio pavadinimas ir naudojama simbolika tik bando pašiepti Rusijos politiką prieš LGBT.

„Jūs esate garsi ir mylima grupė. Nemanau, kad teisinga taip kaltinti jauną atlikėją, kuri atstovauja savo šaliai tarptautiniame konkurse, vien tik dėl to, kad ji rengia pasirodymą bare, pavadinimu „Kremlin“, – rašė vienas žmogus.

„The Roop“ pokalbis su gerbėju
Netrukus „The Roop“ sureagavo į gerbėjo žinutę teigdami, kad patys niekada nerengtų savo pasirodymo tokio ar panašaus pavadinimo bare.

Po tokių grupės pasisakymų daugybė žmonių kreipėsi į jos narius, teigdami, kad „The Roop“ už tokį nesusipratimą turėtų atsiprašyti atlikėjos Brooke.

„Dabar laukiame jų atsiprašymo, nes Brooke to nusipelnė, po visų neapykantos komentarų“, „Jie turėtų atsiprašyti patys koncertuodami tame bare“, „Nebesekame „The Roop“, - rašė komentatoriai.

Tiesa, buvo ir grupę palaikančių žmonių, pastebėjusių, kad tai tik nesusipratimas.

„Žmonės taip greitai puola „The Roop“, aš asmeniškai manau, kad „The Roop“ yra priblokšti to, kas vyksta Ukrainoje. Jie yra vieni didžiausių Ukrainos rėmėjų, todėl viskas, kas yra susiję su Rusija, greitai pagauna jų akis, bet dabar jie žino, kad padarė klaidą. Tai yra tik nesusipratimas“, – grupės narius palaikė kita „Eurovizijos“ gerbėja.

Po tokių komentarų neilgai trukus grupės nariai socialinio tinklo paskyroje pašalino pasidalintą įrašą ir atsiprašė Brooke.

„Kartais darome klaidas ir negalime atsukti laiko atgal. Kartais emocijos tamsesnės už mintis. Bet pirmiausia, ką galime padaryti – atsiprašyti. Atsiprašome Brooke dėl šio nesusipratimo. Kartais situacija pasaulyje greitai pasikeičia, todėl ir kokios nors vietos pavadinimas gali būti suprantamas kitaip“, – nuoširdžiai rašė „The Roop“.

„The Roop“ atsiprašymas, skirtas atlikėjai Brooke
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)