„EBU visuomeninio transliuotojo nariai Rusijoje ir Ukrainoje įsipareigojo dalyvauti šių metų renginyje Turine ir šiuo metu planuojame priimti abiejų šalių atlikėjus, kurie koncertuos gegužę.

Žinoma, ir toliau atidžiai stebėsime situaciją“, – teigiama pranešime.

Šis sprendimas papiktino daugelį konkurso gerbėjų. Apie tai penktadienio rytą pasisakė ir Stano.

„Eurovizija“ – tai nepolitinis kultūrinis renginys! Pasakė EBU, reaguodami į raginimus uždrausti Rusijos atstovams dalyvauti šiais metais. Rusija bus „Eurovizijoje“, nes tai dainų šventė, ne politika.
Bet juk karas tai jau visai nebe politika! Ir tikrai ne kultūra. Karas yra karas.

Ir tai nėra smulkus konfliktas, kur nesuprasi, kas kaltas. Čia viskas kaip ant delno. Absoliučiai vienpusiška Rusijos agresija, kurios tikslas – demokratinės Ukrainos valstybės sunaikinimas.

Monika, tavo eurovizinė daina, kaip ir tu pati, tikras deimantas. Būdamas eurovizinėje komisijoje visapusiškai tave palaikiau. Monika, nevažiuok.

Kaip tu pati jausies? Kaip mes jausimės?

„Eurovizijos“ rengėjai, EBU, matyt, dar nesuvokia, kas vyksta. Kaip ir visa Europa dešimtmečiais nesuvokė, ką brandina pašonėje. Bet mes matome dešimtis tūkstančių pabėgelių, mes gydom sužeistus karius, mes sekantys taikinyje.

Monika, nevažiuok. Neturiu jokių abejonių, kad kitais metais Lietuva tave vienbalsiai išrinks vėl. Kaip atsitiko su „The Roop“, – rašo S. Stavickis-Stano, prie raginimo pridėjęs ir grotažymę #Monikanevažiuok.

Ketvirtadienį asociacijos M.A.M.A. pirmininkas Martynas Tyla pakvietė nacionalinį transliuotoją kreiptis į Europos transliuotojų sąjungą su pageidavimu, kad rusų atstovai nedalyvautų šių metų gegužę Turine vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Eurovizija ir Rusija. Reaguojant į šių dienų įvykius, LRT galėtų kreiptis į EBU su reikalavimu, kad Rusija nedalyvautų Eurovizijoje. Nes jau puikiai žinome, kaip jie bandytų politizuoti savo dalyvavimą. Suprantame, kad tai nebūtų kažkokios super sankcijos, bet žinant jų pakazuchą, tai jiems būtų geras bizūnas. Na, o jei EBU nerastų būdo atsisakyti kelių rusiškų milijonų, tai būtų galima ir pasakyti, kad jei Rusija dalyvaus, mes – Lietuva – nedalyvausim.

Monika Liu, tikrai linkiu tau sėkmės Italijoje, bet jei taip nutiktų, kad šiais metais neišeitų ten nuvykti, tai tave Lietuva tikrai nusiųstų pirmu numeriu kitais metais. Monika Garbačiauskaitė-Budrienė – jei aš klystu, atleiskit. Bet manau, LRT turėtų parodyti iniciatyvą ir pakviesti kitas šalis prisijungti!“, – rašė M. Tyla.

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė teigia artimiausiu metu ketinanti kelti klausimą dėl Rusijos dalyvavimo Eurovizijoje.

„Žinome šią temą ne iš nuogirdų, nes LRT drauge su kitais Centrinės Europos transliuotojais prieš tai kėlė klausimą apie Baltarusijos valstybinio transliuotojo narystę EBU ir galiausiai EBU valdyba BTRC narystę suspendavo. Būdama EBU valdybos narė ketinu artimiausiu metu kelti klausimą ir dėl Rusijos dalyvavimo Eurovizijoje. Tačiau taip pat manau, kad nebūtų išmintinga atsisakyti Lietuvai dalyvauti Eurovizijoje, nes tokiu žingsniu nieko nepasiektume“, – komentavo M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės