Pati idėja kurti instrumentines nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų versijas Giedriui kilo dar 2018-aisiais, rašoma spaudos pranešime.

„Pabandžiau mintyse pafantazuoti, kaip įdomiai skambėtų Ievos Zasimauskaitės kūrinys „When we’re old“. Mano, tuo metu jau keliolika metų egzistavusį „YouTube“ kanalą aplankė sėkmė, kai pasipylė šimtai tūkstančių peržiūrų po Ievos kūrinio instrumentinės interpretacijos vaizdo įrašu“, – pasakoja muzikantas.

Jis taip pat pridūrė, kad, siekdamas populiarumo, galėtų keliauti ir lengvesniu keliu: pergroti didžiosios „Eurovizijos“ nugalėtojų dainas, bet tautinė dvasia ima viršų: „Kodėl gi nepalaikyti savo tautiečių? Savo nacionalinio produkto? Kam dirbti italui, švedui, ar graikui?“

Pasak muzikanto, Monikos Liu kūrinys „Sentimentai“ iškart mintyse susidėliojo grupės „Queen“ gitaristo Bryan May solo atlikimo stiliumi.

„Kodėl? Todėl, kad šis žymus ir mano muzikiniam stiliui daug įtakos turėjęs gitaristas, garsiausius grupės „Queen“ hitus soluoja pats sau įraše pritardamas maždaug keturiomis savo paties įrašytomis gitaromis, sukurdamas gitarų ansambliuko įspūdį. Muzikaliai paaiškinus, tai yra melodijos harmonizavimas. Būtent taip atlikau „Sentimentų“ priedainį“, – „muzikinę“ virtuvę atskleidžia Giedrius.

Pasirodo, atlikdamas šią kūrinio versiją, jis patyrė nemažą iššūkį.

„Prie Monikos kūrinio, kaip „šiurkštus“ roko muzikantas, liečiausi kiek įmanoma atsargiau, nenorėdamas iš dainos ištrinti to moteriško paslaptingumo ir žavesio burtų. Tai kūrinys apie seniai sudužusią meilę ir gražių prisiminimų, bei niekur nedingstančio skausmo dvikovą. „Krauju apsipylusios“ natos iš mano elektrinės gitaros bando atsakyti tuo pačiu“, – taip kūrinį interpretuoja muzikantas.

Vos tik pasirodžius Giedriaus Balčiūno „Sentimentų“ versijai, daugelis siūlė būtent šį variantą dainuoti Monikai Liu, o Giedriui kartu su ja vykti į Italiją.

„Šypteliu, nes žmonės lygiai tą patį rašo kiekvienais metais, prie mano kitų eurovizinių interpretacijų vaizdo įrašų. Darydamas šias versijas roko stiliuje tikrai nenoriu kažkam kažko siūlyti keisti, ar įrodinėti, kad būtent taip skambės geriau už originalą. Tai tiesiog mano, nepriklausančio nuo jokio prodiuserio, ar leidybinių kompanijų muzikanto, muzikinės fantazijos vaisiai. Ir aš džiaugiuosi galėdamas šiais vaisiais pasidalinti su savo sekėjais“, – džiaugiasi muzikantas, pedagogas bei muzikos prodiuseris, šiuo metu gitara grojantis Džordanos Butkutės gyvo garso grupėje bei koncertuojantis su Voldemars Petersons grupe „The Breakhearts“.

Kviečiame ir Jus pasiklausyti bei įvertinti Giedriaus Balčiūno – Mr. Jumbo atliktą „Sentimentų“ instrumentinę versiją:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)