Savaitgalį savo atstovus 2022 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse išsirinko dar viena Baltijos valstybė: kaip ir prognozavo lažybininkai, gegužės mėnesį Italijoje Latvijai atstovaus grupė „Citi Zeni“ su daina „Eat Your Salad“ („Valgyk savo salotas“).

Kad nuspręstų, kas turėtų vykti į „Eurovizijos“ dainų konkursą, Latvija surengė atranką „Supernova 2022“, rašo eurovisionworld.com.

Šeštadienį per finalą turėjo nuskambėti dešimt dainų. Tačiau pusfinalio metu per Miko Dukuro pasirodymą kilus techninėms problemoms, Latvijos transliuotojas LVT paskelbė, kad šis atlikėjas taip pat bus įtrauktas tarp finalo dalyvių. Tiesa, pats dainininkas dėl teigiamo COVID-19 testo rezultato fiziškai dalyvauti finale negalėjo.

„Supernova 2022“ finalą vedė televizijos laidų vedėja Ketija Šenberga ir dainininkas Lauris Reinikis. Šou metu savo kūrinius taip pat atliko praėjusių metų „Eurovizijos“ žvaigždės – Lietuvos atstovai „The Roop“ ir Estijos dainininkas Uku Suviste.

Finalo nugalėtoją rinko profesionali komisija ir televizijos žiūrovai, lėmę po 50 proc. balsų.


„Citi Zeni“ (kurių pavadinimas išvertus reiškia „Kiti vaikinai“) yra Latvijos muzikos grupė, kurią sudaro šeši nariai. Jie patys save vadina „XXI amžiaus popmuzikos garsų repo princesėmis ir divomis“.

Pirmą kartą jie susitiko 2020 metų kovą per vieną dainų rašymo stovyklą už Rygos, ir vos per dvejus metus sugebėjo išleisti muzikos albumą, daugybę singlų ir net buvo nominuoti keliems Latvijos muzikos apdovanojimams.

Jų muzikos stilių galima apibūdinti kaip ritmenbliuzo, džiazo, „groove“ ir neosoulo mišinį, padengtą satyra, humoru ir originalumu. Jie patys save vadina grupe, kuri nebijo leistis į įvairius nuotykius, tačiau stengiasi tai daryti būdami seksualūs ir „žali“.

Eurovizinis grupės pasirodymas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją