Užlipusi ant scenos pasitikti savo pergalės Monika kartojo: „Nieko nesuprantu“. Tačiau netrukus lrt.lt portale prasidėjusioje tiesioginėje transliacijoje atrodė ramesnė ir atsakė į žiūrovus dominusius klausimus.

„Aš nelabai susigaudau. Manau, kad man šokas. Esu kažkada turėjusi didelę avariją, po kurios pradėjau juoktis, o tik paskui – verkti. Manau, kad dabar aš tokia, kaip ir mano dainos personažė“, – šviežiausiomis emocijomis dalijosi dainos „Sentimentai“ autorė. – „Aš labai pavargusi. Vyksta daug darbo – nei maisto, nei miego. Bet aš labai laiminga“.

„Nuo rytojaus – pilatesas, joga ir nebevalgysiu saldainių. Reikia išgauti tonusą iki kelionės į Italiją. Nekantrauju pradėti dirbti su komanda, o darbo bus daug“, – pažadais dalijosi Richardo Jonaičio lrt.lt studijoje kalbinta M. Liu.

„Labai dėkoju visiems, kurie manimi tiki, be jūsų aš čia nesėdėčiau“, – džiaugėsi pašnekovė, už savo kūrybos dainą sulaukusi ir specialaus 4000 eurų prizo.

Monika Liu / Foto: Edvard Blaževič

Jau ne vienerius metus Didžiojoje Britanijoje dainas kurianti ir įrašinėjanti atlikėja prisiminė ir momentą, kai nusprendė dalyvauti šių metų atrankoje į „Euroviziją“.

„Kai išvažiavau į Londoną įrašinėti šios dainos, savo prodiuseriui pasakiau: „Ei, dalyvaukime su šia daina „Eurovizijoje“. Jis nusijuokė, nes britai nemėgsta „Eurovizijos“. Ir štai, aš čia“, – komentavo Monika.

M. Liu patikino neužriesianti nosies po šio laimėjimo, esą žvaigždžių liga persirgo dar mokykloje, o išvykusi gyventi į JAV ir D. Britaniją, į viską ėmė žiūrėti daug paprasčiau. Ji sakė, kad būtent išvykusi atrado savitą muzikos stilių.

„Dešimt metų gyvenau JAV ir D. Britanijoje, kur supratau, kad jiems visiškai neįdomu, kai aš bandau dainuoti jų stiliumi. Be to, aš daug metų grojau smuiku ir mano šeimoje yra estrados artistų“, – paaiškino atlikėja.

M. Liu neslėpė jau seniai nusipirkusi bilietus į „Eurovizijos“ dainų konkursą, tad ten būtų vykusi net ir tada, jei nebūtų nugalėjusi atrankoje. Ji tikino besidžiaugianti, kad konkursas vyks būtent Italijoje.

„Kur kitur aš tikčiau, jei ne Italijoje? Ten skanus vynas, gražūs žmonės. Jie į viską žiūri lengvai. Žinoma, viskas čia yra rimta. Noriu paprašyti visų reaguoti laisviau, kaip italai. Žinokite, Jeigu ten užimčiau paskutinę vietą, į Lietuvos oro uostą grįžčiau kaip karalienė. Mažiau pergyvenkite, kas bus. Pamatysim. Bet gi kentėsiu aš. Jeigu šiemet nepavyks, kitais metais išsiųsime anglišką dainą“, – kalbėjo Monika.

„Norėčiau būti pirma arba paskutinė. Taip, kaip mokykloje. O Dieve, man mokykloje mažai kas sekėsi. Ten buvau tarsi klounas – reikalinga tik dėl linksmybių ir dainų“, – paklausta, kokios vietos tikisi „Eurovizijoje“, atviravo Monika.

R. Jonaičiui pasiteiravus, kaip reaguoja į pasirodžiusius komentarus, jog lietuviškos dainos užsieniečiai gali nesuprasti, M. Liu patikino: „Man lietuvių kalba gražiausia. Parašiau šią dainą taip, kad ji puikiai skambėtų lietuviškai“.

M. Liu taip pat pasidalijo įdomiu sutapimu, susijusiu su savo apranga. Scenoje jos vilkėtos mados namų „Mas 924“ suknelės audinys – iš Italijos.

Komisijos liaupsės ir žiūrovų balsai

Vos pristačiusi dainą konkursui M. Liu iš karto tapo viena favoričių. Na, o finale surinko net 23 604 žiūrovų balsų.

Tinklaraščio apie „Euroviziją“ „Dūzė Pua“ autorius Tadas Paškevičius laidoje „Delfi Rytas“ sakė, kad būtent lietuvių kalba, naudojama Monikos Liu dainoje, šiemet gali tapti raktu į sėkmę.

„Visada bandome gaudyti „Eurovizijos“ madas ir ne visada tai pasiseka. Šiuo atveju, manau, viena iš madų 2022 metais bus dainuoti gimtąja kalba, todėl, kad praėjusių metų „Eurovizijoje“ net keturios dainos iš geriausiųjų penketuko buvo atliekamos ne anglų kalba. Natūralu, kad daug šalių ėmė žiūrėti į savo gimtąsias kalbas.

Pavyzdžiui, tokia valstybė kaip Nyderlandai, kurie labai seniai nedainavo olandų kalba, paskelbė, kad jų paraiška bus olandiška. Kiek seku užsienio atrankas – pavyzdžiui, Estijos atrankose estų kalba atliekamų dainų visada būna nemažai, bet šiemet jų buvo labai daug. Tad manau, kad Monika Liu būtų apskritai geras pasirinkimas, o ar pataikytume į tą madą – laikas parodys“, – sakė „Delfi rytas“ svečias.

Na, o atrankos komisijos narė Ieva Narkutė dainoje įžvelgė svarbius raktinius žodžius.

„Ačiū Monikai Liu už tai, ką patyriau jos klausydama. Jeigu į „Euroviziją“ einame su lietuviška daina, tai tarptautiniai žodžiai – milijonas, momentai, sentimentai, – gali būti tas raktas“, – Monikos pasirodymą komentavo I. Narkutė.

Tuo tarpu finalinį pasirodymą stebėję komisijos nariai Moniką vadino favorite.

„Monikos pasirodymas yra vienas stipriausių visoje atrankų istorijoje. Monika niekam nieko neįrodinėja, ji džiaugiasi būdama scenoje“, – komentavo Stanislavas Stavickis-Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)