B. Pravi, atstovavusi Prancūzijai 2021 m. „Eurovizijos“ konkurse Roterdame, yra dainininkė ir dainų autorė, turinti serbiškų bei iranietiškų šaknų.


28-erių atlikėjai nėra svetimas „Eurovizijos“ dainų konkursas, tiksliau – „Vaikų Eurovizija“, nes būtent ji parašė du naujausius šiame šou dalyvavusių jaunųjų artistų kūrinius. Vienas jų, kurį atliko dainininkė Valentina, laimėjo konkursą 2020 metų lapkritį. Barbara yra sukūrusi ir daugiau populiarumo sulaukusių dainų, jos kūrinius atliko ne vienas garsus Prancūzijos atlikėjas.


Visgi iki blizgesio muzikos pasaulyje prancūzės gyvenime buvo ne vienas skaudus smūgis.

Nors B. Pravi yra kilusi iš tvarkingos, išsilavinusios šeimos, mokykloje ji nerado sau vietos, būdama vos 17-os metų, patyrė abortą, taip pat užmezgė netinkamus santykius su vaikinu, nuo kurio kentė smurtą ir dėl dainavimo metė teisės studijas, skelbia Paryžiaus leidinys „Le Point“. Visų šių išbandymų pakako, kad Barbara savyje imtų nešiotis įtūžį ir energiją, kurią ji išlieja dainose ir jų tekstuose.


Beveik dvejus metus toksiškuose santykiuose praleidusi B. Pravi netrukus suprato, kad yra nėščia, tačiau vaikelio atsisakė.

„Būdama 17 metų, aš žinojau viską. Partnerio smurtą, abortą siaubingomis sąlygomis... Bet aš iš karto nesupratau, kad buvau smurto auka, nes vis grįždavau pas šį vyrą, kuris mane labai mylėjo ir kurį tikėjau mylėdama“, - sakė ji.


Iki didžiosios scenos B. Pravi penkerius metus yra dirbusi padavėja. Netrukus ji pasirašė sutartį miuzikle „Un été 44“, nuo kurio ir prasidėjo jos, kaip atlikėjos, karjera. Visgi net ir sulaukusi dėmesio iš prodiuserių jauna moteris nesijautė savimi, ją kankino abejonės, depresija, kadangi ji buvo priversta dainuoti tai, kas neatspindėjo jos asmenybės.

„Prieš trejus metus aš buvau eilės gale, – sakė ji „Le Parisien“. – Norėjau nustoti dainuoti, atgauti laisvę, rašyti kitiems...“


Šie pamąstymai ir trumpa pauzė atlikėjai buvo naudinga. Netrukus ji surado bendraminčius ir melodijas, artimesnes jos stiliui. Taip gimė retro jausmu persmelktas kūrinys „Voila“, skelbiantis apie prancūzų kultūros idėją, kuri toli gražu nėra vulgari, kaip retkarčiais „Eurovizijos“ scenoje pastebimi pasirodymai.

Ši daina iš tikrųjų yra jos, dainininkės, kuri su savo patirtimi ir žaizdomis viešumoje prisistato: istorija, tai aš, paimk mane tokią, kokia esu, skelbia „Le Point“.


Šou versle Barbara vadinama „ufonaute“: ji neturi televizoriaus ar interneto, nevartoja alkoholio, nerūko, kiekvieną rytą praleidžia medituodama ir dievina itin plataus spektro muziką – nuo Šopeno iki Céline Dion ar Britney Spears.

Daina „Voila“ užėmė antrąją vietą „Eurovizijoje“. Konkurse triumfavo italų roko grupė „Maneskin“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)