„Eurovizijos“ dainų konkursą laimėję italai „Maneskin“ su NME taip pat kalbėjosi apie kaltinimus dėl narkotikų vartojimo, savąjį rokenrolo įsivaizdavimą ir ateities planus.

Roko grupė pergale džiaugėsi praėjusį savaitgalį (gegužės 22 d.) Eurovizijos dainų konkurso finale, su savo daina „Zitti E Buoni“ surinkę 524 balus ir užsitikrinę išskirtinę balsavusių žiūrovų paramą. Tačiau netrukus kilo diskusijų dėl grupės, kai jos lyderį Damiano Davidą kai kurie žiūrovai apkaltino kokaino šniaukštimu žaliajame kambaryje priešais kameras. Paneigęs kaltinimus, D. Davidas netrukus atliko savanorišką narkotikų testą.

„Mums tai tikrai nebuvo problema. Žinojome, kad tai yra nesąmonė. Niekados to nedarėme ir nedarytume tokių dalykų tiesioginės televizijos transliacijos metu mus stebinčių 180 mln. žmonių akivaizdoje. Niekada nevartojome kokaino ar kitų narkotikų, tad iš karto pasakėme: „Paprasčiausiai atlikime testą, nes mes neturime ko slėpti ir nenorime, kad žmonės kalbėtų ne apie mūsų muziką, o tokias kvailystes kaip ši“, – pasakojo grupės bosistė Victoria De Angelis.

„Labai džiaugėmės dėl savo pergalės, todėl norėjome, kad dėmesys būtų sutelktas į mus, o ne į tas nesąmones“, – pridūrė V. De Angelis.

Daina „Zitti E Buoni“ visada buvo laikoma favorite ir pretendente į nugalėtojas. Jai buvo suteiktas dvigubas platininis sertifikatas, daina susilaukė daugiau nei 45 mln. perklausų – tai buvo daugiausiai klausomas kūrinys iki konkurso finalo.

Paklaustas apie jų sėkmės paslaptį, grupės lyderis D. Davidas sakė: „Manau, kad žmonėms reikėjo rokenrolo! Juokauju, mes tikrai nežinome tikrosios priežasties, bet paprasčiausiai džiaugiamės, kad žmonės suprato mus, mūsų tapatybę ir mūsų ryškumą“.

Dainos tekste nagrinėjamos „iššūkių prietarams“ ir „išganymo suradimo“ temos. Šios idėjos sudaro „Maneskin“ kūrybos branduolį ir jų perteikiamą žinutę.

„Mes kalbame apie tai, kaip svarbu būti savimi, daryti tai, kas atrodo teisinga, ir nesukti galvos dėl kitų žmonių komentarų. Mes tą patyrėme savo kailiu. Italijoje roko muzika nelaikoma rimtu dalyku. Kai pradėjome groti tokią muziką, visi mums sakė: „Baikit, negalite kurti tokios muzikos, ji niekur jūsų nenuves“. Mes buvome tikri dėl to, ką darėme, mes tuo tikėjome, todėl nesiliovėme“, – kalbėjo V. De Angelis.

„Mes taip pat sulaukiame daugybės komentarų dėl to, kad neatitinkame lyčių stereotipų. Vaikinai nevengia makiažo, mes daug kalbame apie lytiškumą. Daina yra ir apie šiuos dalykus – reikia būti savimi, išreikšti save ir negalvoti apie tai, ką kiti žmonės kalba“, – aiškino grupės bosistė.

Grupė susikūrė 2016-aisiais ir tada grojo gatvėse ir panašiose vietose. „Grojome visur, kur tik galėjome: mokykloje, mažuose baruose, gatvėje“, – prisiminė V. De Angelis. Platesnį dėmesį jie pritraukė 2017-aisiais gimtojoje Italijoje sudalyvavę muzikiniame realybės šou „X Faktorius“. Čia jie liko antri, tačiau po šios patirties jų kuriamos muzikos įrašai tapo platininiais, bilietai į koncertus buvo išperkami, o internete nevaldomai plito jų perdainuotos žinomų indie ir roko kūrinių versijos.

„Iš šių grupių semiamės daug įkvėpimo – ypač iš didžiųjų septintojo ir aštuntojo dešimtmečio grupių. Tačiau ir dabar yra daugybė puikių grupių, pavyzdžiui, „Arctic Monkeys“, IDLES, „Slaves“, „Royal Blood“, „Franz Ferdinand“, – dėstė D. Davidas. V. De Angelis pridūrė: „Buvome apstulbę, kai mus pasveikino „Royal Blood“ ir „Franz Ferdinand“. Negalėjome tuo patikėti. Mes taip džiūgavome“.

Kovą grupė išleido dar tik antrą savo albumą „Teatro d’ira: Vol. I“, tačiau jau ruošia naujus kūrinius.

„Tai buvo didžiausia mūsų svajonė, tad vis dar negalime patikėti tuo, kas vyksta. Mes išties stengiamės išlaikyti dėmesį kurdami naują muziką, bandysime koncertuoti Europos šalyse ir kitur. Mes sunkiai dirbame ir norime groti visur. Mes bandome išsiaiškinti, kaip visa tai suderinti“, – sakė V. De Angelis.

„Maneskin“ pasirodymo įvertinimas „Eurovizijoje“ tapo ryškiu kontrastu daugeliui kitų atlikėjų, ypač Jungtinės Karalystės atstovui Jamesui Newmanui, nepelniusiam nė vieno balo.
Paklaustas, kodėl J. Newmanas susilaukė tokio prasto įvertinimo, D. Davidas atsakė: „Mes išties nežinome! Jis yra malonus vyrukas, jo gražus balsas ir pasirodymas buvo geras. Gauti nulį balų – tiesiog nesėkmingas sutapimas. Nemanau, kad jis nusipelnė tokio vertinimo“.

„Tai konkursas, tad nutinka visko. Mes viliamės, kad jis pernelyg nenuliūdo, nes, mūsų manymu, pasirodė gerai“, – pridūrė D. Davidas.

Naujienų apie pasaulinį „Maneskin“ turą laukiama artimiausiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)