Pasiteiravus, ar naktį iš sekmadienio į pirmadienį grįžę grupės nariai spėjo išsimiegoti ir tinkamai pailsėti, muzikantai šypsojosi.

„Ne, dar nespėjome iki galo išsimiegoti, bet nutarėme šią dieną paskirti klausimams ir atsakymams, kurie kyla Lietuvoje“, – laidoje kalbėjo Vaidotas.

Grupės tylenis Robertas, kaskart pats pajuokaujantis dėl savo nedaugžodžiavimo, sulaukė vieno žiūrovo klausimo: kiek žodžių daugiausiai esi pasakęs per interviu?

„Tikriausiai tilptų ant mano rankų pirštų tie žodžiai“, – juokėsi jis.

„Eurovizijoje“ „The Roop“ sulaukė išties daug dėmesio ne tik iš gerbėjų, žiniasklaidos atstovų, bet ir iš kitų atlikėjų, dalyvavusių konkurse.

„Jautėme, kad tikrai nesame bevardžiai, kad tikrai mus žino, atsimena, mums mojuoja, su mumis sveikinasi ir niekada neklausia: jūs iš kur? Tas džiugina“, – sakė Vaidotas.

Organizatorių darbu lietuviai teigė esantys patenkinti ir neturintys jokių nusiskundimų.

„Organizatoriai viską sustygavo labai puikiai – nebuvo nesklandumų. Kiekvienai delegacijai buvo skirti du žmonės, kurie buvo vietiniai ir kurie padėdavo spręsti kilusias problemas. <...> Mes savo pagalbininkėms tikrai patikome ir tas jautėsi. Jos buvo laimingos, kad gavo Lietuvos delegaciją“, – tvirtino „The Roop“.

Aštuntą vietą Roterdame vykusioje „Eurovizijoje“ pelnę atlikėjai džiūgavo įvertinimu. Dar būdami Nyderlanduose „The Roop“ ne kartą akcentavo, kad konkursas yra tik vienas etapas, o kai jis baigsis, prasidės kitas.

„Aštunta vieta, manau, yra labai didelis įvertinimas. Jeigu mes galvotume apie „Euroviziją“, kad viskas, čia turi laimėt arba mirt, tai be abejo būtume susikrimtę. Bet mes žiūrėjome į „Euroviziją“ kaip į didelę platformą, kur reikia parodyti savo muziką, pristatyti savo šalį. Manau, kad mes pristatėme labai gerai. Mūsų tikslas yra ne „Eurovizija“, o tai, kas bus toliau“, – optimistiškai kalbėjo grupės lyderis Vaidotas.

Tuo metu, kai „The Roop“ buvo susitelkę tik į pasirodymą ir laiką leido Roterdame, per Lietuvą galingai nuvilnijo Geltonoji banga. Pavieniai asmenys, organizacijos, gerbėjų būriai šoko pagal garsiąją „Discoteque“. Tiesa, neišvengta ir kritikos – atsirado teigiančių, kad privačios įmonės pasinaudojo galimybe nemokamai reklamuoti savo prekinį ženklą. Į tai laidos metu sureagavo ir „The Roop“.

„Teisiškai šie reikalai bus sužiūrėti. Nežinau, mes dar tiek daug nesigilinome. Yra smagu palaikymas ir tikime, kad tie žmonės, kurie naudojo mūsų vardą ir dėjo prie savo logotipo, pakvies koncertuoti jų įmonėse ir taip parems mus, – juokėsi Vaidotas. – Seniau buvo tokia reklama, kur ateini, susidedi prekes į krepšelį parduotuvėje ir atėjęs prie kasinininkės paploji jai už tai. Kad ir kokie populiarūs esame, jokioje parduotuvėje mums neduoda prekių nemokamai. Už tai, kad esame žinomi, duonos mes nenusipirksim.“

Kiek anksčiau grupės nariai jau yra sakę, kad dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“ ateinančiais metais nėra apsisprendę. Pasak jų, ir šis kartas buvo nulemtas tam tikrų aplinkybių. Nepaisant to, „The Roop“ pažėrė kelis patarimus atlikėjams, kurie nedrįsta dalyvauti konkurse.

„Mes turime labai daug gerų muzikantų ir atlikėjų Lietuvoje. Daugelis galėtų važiuoti į „Euroviziją“. Manau yra kita problema – daugelis bijo pralaimėti. Taip pat bijo kritikos, nori niekur neiti iš patogios sau zonos. <...> Bet visiems neįtiksi. Siūlyčiau pasiraityti rankoves, mąstyti plačiau ir eiti drąsiau“, – kalbėjo „The Roop“.

Taip pat ne kartą buvo pastebėta, kad „Eurovizijos“ konkurse skambančios dainos pamažu keičiasi – vis dažniau galime sulaukti originalių muzikinių sprendimų.

„Po truputėlį „Eurovizija“ keičiasi. Dar per mažu tempu, bet keičiasi. Bet bus ir tų tradicinių, klišinių pasirodymų. „Eurovizijoje“ susiduria labai skirtingos kultūros. Kai kurių šalių muzikinis skonis ne taip greit keičiasi. Gali būti, kad net ir dešimtmečio reikia, kad pasikeistų. Bet labai džiaugiuosi, kad dešimtuke galima matyti tikrai daug originalių pasirodymų“, – tikino Vaidotas.

Kalbėdami apie ateities planus, „The Roop“ tvirtino turintys daugybę darbų. Priešaky – trijų vaizdo klipų filmavimai, be to, grupė ketina įrašyti ir kiek kitokią, lyrišką dainą. Taip pat laidoje jie užsiminė ir apie ateinančius koncertus.

„Turime labai daug planų, prie kurių prisėsime jau ryt poryt. O „On Fire“ ir „Discoteque“ tęsis. Mes ne šiaip mėtome strėlytes ir bandome pataikyti į kažkokį tikslą. Mes žinom savo kelią. Tuo keliu tikime ne vien mes, bet ir visa komanda ir padeda juo eiti. Toliau bus daug gražių dainų, gražių vaizdo klipų ir kitų žingsnių, tikiuosi, tarptautinėje erdvėje“, – šypsojosi „Eurovizijoje“ sužibėję „The Roop“.

Visą laidos „Delfi Premjera“ vaizdo įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)