Šalies garbę konkurse Jamesas Newmanas gynė su daina „Embers“, tačiau jis buvo vienintelis, kuris negavo nė taško nei iš nacionalinių komisijų, nei iš žiūrovų.

Komisijos balsus gana santūriai išklausęs atlikėjas vylėsi, kad jo daina sudomino bent Europos gyventojus. Visgi skelbiant ir kitus balsus J. Newmanui teko nusivilti – jis užėmė paskutinę vietą ir nepelnė nė vieno taško.

Tokį rezultatą „Euroviziją“ Lietuvos žiūrovams komentavęs Ramūnas Zilnys prilygino antausiui.

Akimirką, kai šou vedėjai pranešė šią apmaudžią naujieną, Roterdamo arenoje pasigirdo nepasitenkinimo šūksniai, o pats JK atstovas kurį laiką neslėpė sumišimo ir lingavo galva į šonus.

Visgi netrukus dainininkas pakilo nuo sofos ir ėmė šokinėti, laistytis rankoje laikytu gėrimu bei akivaizdžiai mėgautis arenoje sulauktu publikos palaikymu.

Tokio rezultato dainininkas tikrai nesitikėjo, tačiau itin nemalonioje padėtyje atsidūrusi garsenybė sugebėjo sureaguoti priešingai, nei daugelis galėjo įsivaizduoti.

Netikėta atlikėjo reakcija sulaukė dėmesio ir socialinėje erdvėje. Ne vienas internautas teigė, kad sušokti laimės šokį tokią minutę sugebėtų ne kiekvienas.

„Jamesas – tikras čempionas“, „Jis yra absoliuti legenda“, „Tai, kaip Jamesas reagavo į rezultatą, yra ikoniška“, – tikino gerbėjai.

Viešojoje erdvėje netrukus ėmė sklisti versija, kad tai – politika, esą britams taip atsitiko dėl „Brexit“.

Tačiau konkursą JK transliavusi BBC priminė, kad šalies atstovas „Eurovizijoje“ taip prastai pasirodo ne pirmą kartą.

Tai jau antras kartas istorijoje, kai JK delegatas negauna nė taško. Pirmąjį kartą taip atsitiko 2003 metais, kai „Jemini“ atliko dainą „Cry Baby“.

Britai gerai žino, ką reiškia likti paskutiniais – taip jie įvertinti iš viso jau 5 kartus.

Jungtinė Karalystė yra viena iš 5 šalių, kurių atstovai patenka tiesiai į finalą. Tokia privilegija jiems, prancūzams, vokiečiams, ispanams ir italams suteikiama dėl to, kad šios valstybės daugiausiai finansiškai prisideda prie „Eurovizijos“ organizavimo.