Susidaryti išankstinę nuomonę apie grupę visuomenė galėjo ir dėl skandalingo pasirodymo. „Maneskin“ ne tik vilkėjo iššaukiančius drabužius ir prie stalelio drąsiai svaiginosi gėrimais, bet ir nustebino netikėtu sprendimu iškart po pasirodymo – grupės vokalistas ir gitaristas įsisiurbė vienas kitam į lūpas.

Nors dabar grupė maudosi ne tik „Eurovizijos“ spinduliuose, bet ir skandale, yra ir daugiau faktų, kuriuos verta žinoti apie ryškiuosius „Maneskin“.

1. Susitiko dar mokykloje

Grupės bosistė Victoria De Angelis ir gitaristas Thomas Raggi mokėsi toje pačioje Romos J.F. Kennedy vidurinėje mokykloje. Nors seniai žinojo apie vienas kito aistrą muzikai, kartu pagroti pamėgino tik 2015 metais. Paskui prie jųdviejų prisijungė ir atlikėjas Damiano Davidas bei būgnininkas Ethanas Torchio. Pastarąjį, beje, grupė užkalbino feisbuke.


2. Italai pasivadino daniškai

Jeigu lietuviai neretai tautiečiams atlikėjams priekaištauja dėl pasirenkamų angliškų pseudonimų, tai ir italai ne visada renkasi tik itališkus pavadinimus. Ne išimtis ir „Maneskin“. Jų pavadinimo istorija prasidėjo, kai muzikantai panoro dalyvauti besikuriančių grupių konkurse. Kadangi tuomet jiems dar trūko pavadinimo, teko greitai jo ieškoti. Kai Victoria, kuri yra pusiau danė, ištarė žodį „Maneskin“, daniškai reiškiantį „mėnulio šviesą“, pavadinimo paieškos buvo baigtos. Na, o pergalė minėtame konkurse grupei atvėrė platesnius kelius.

3. Vokalistas gimė tą pačią dieną, kaip ir dvi roko legendos

„Maneskin“ vokalistas D. Davidas gimė 1999 m. sausio 8 d. Lygiai 64 metais anksčiau, 1935 m. sausio 8 d., gimė viena reikšmingiausių XX amžiaus kultūros ikonų: roko karalius Elvis Presley. Po kelerių metų, 1947 m. sausio 8 d., pasaulį išvydo ir pats Davidas Bowie.

4. Karjerą pradėjo gatvėje

„Maneskin“ kurį laiką savo sugebėjimus lavino Romos gatvėse. Tikrai taip, be repeticijų studijoje, valandų valandas grupė nemokamai koncertuodavo praeiviams.

5. Sulaukė pasisekimo konkurse „X Factor Italia“

Plačioji visuomenė su „Maneskin“ susipažino 11-ame „X Factor Italia“ konkurso sezone. Jie viso šou metu buvo laikomi favoritais, gerbėjų širdis laimėjusiais dar pirmoje atrankoje. Tiesa, galiausiai jiems teko antroji vieta, kai netikėtai finale juos pralenkė popmuzikos atlikėjas Lorenzo Licitros. Nepaisant to, būtent „Maneskin“ pasirodymai tapo virusiniais socialiniuose tinkluose, kadangi vokalistas nebijodavo scenoje straksėti avint aukštakulnius.

6. Jų vadybininkė dirbo ankstesniais „Eurovizijos“ dalyviais

Jeigu jau kalbame apie išskirtinę „Maneskin“ išvaizdą ir rokeriškai pašėlusią elgseną „Eurovizijos“ dainų konkurse, tai paminėkime ir faktą, kad grupės vadybininkė – patyrusi šio konkurso ekspertė. Marta Dona yra pripažinta už profesionalumą ir sugebėjimą kurti atlikėjams puikias karjeras. Ją vertina tiek visuomenė, tiek kritikai.

7. „Maneskin“ įkvepia Haris Stylesas

Žurnalui „The Upcoming“ 2019 m. „Maneskin“ išvardijo menininkus, kurie padeda kuriant grupės stilių. Tarp jų – ir Bruno Marsas ir „Red Hot Chili Peppers“. Dar vienas įkvėpėjas – buvęs „One Direction“ narys, o dabar solo artistas Harry Stylesas.

8. Mėnesį trukęs turas po Europą

2019 m. vasario mėn. „Maneskin“ pradėjo savo pirmąjį tarptautinį turą ir aplankė 11 Europos šalių. Buvo Ispanijoje (Madride ir Barselonoje), Prancūzijos sostinėje, Šveicarijoje (Ciuriche, Berne ir Lugane), Vokietijoje (Hamburge, Štutgarte ir Miunchene), Belgijoje (Briuselyje) ir Jungtinės Karalystės sostinėje.


9. Savo dainose jie dažnai mini vardą Marlena

„Maneskin“ vardą Marlena mini penkiose pirmojo studijinio albumo „Il ballo della vita“ dainose: „Torna a casa“, „Morirò da re“, „L’altra dimensione“, „Le parole lontane“ ir „Niente da dire“. Taigi, kas ta Marlena? O gi tai nėra fizinis asmuo. Tai – laisvės, gyvenimo ir kūrybos mūza, idealas. Ji yra ne kas kita, o įsivaizduojama figūra.

10. „Maneskin“ yra viena sėkmingiausių pastarųjų metų Italijos grupių

Grupė iš viso išleido tris albumus: 2017 m. „Chosen“, 2018 m. „Il ballo della vita“, 2021 m. „Teatro d‘ira – Vol. I“. Ir per mažiau nei ketverius metus „Maneskin“ pavyko parduoti daugiau nei milijoną savo albumų bei singlų kopijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)