„Maneskin“ vokalistas vienu metu buvo parodytas palinkęs prie stalo, tiesa, kameros šį vaizdą greitai perjungė. Pastebėjęs, kad tuomet, kai atlikėjas pasilenkė arčiau stalo, priartėjo filmavimo kamera, vienas grupės narių dar stumtelėjo kolegą, tarsi norėdamas jam apie tai pranešti. Imta svarstyti, kad vaikinas galimai vartojo kokainą.

Po renginio vykusioje nugalėtojų konferencijoje D. Davidas sulaukė tiesmuko klausimo. Švedų žurnalistas paklausė, ar iš tiesų šis vartojęs kokainą.

„Thomas sudaužė taurę... Baikite, aš nevartoju narkotikų, žmonės. Nesakykite taip, prašau“, – keliskart pakartojo D. Davidas, prieš tai atsikimšęs butelį šampano ir džiaugsmingai juo aplaistęs savo kolegas.

Atsirado fanų, kurie išties patvirtino pastebėję sudaužytą stiklinę.


Tačiau, nors ir sulaukę atlikėjo paneigimo, kiti konkurso gerbėjai nerimsta. Prašoma, kad Damianui būtų atliktas narkotikų testas, o tuo atveju, jeigu jis melavo ir išties eterio metu vartojo narkotikus, grupė būtų diskvalifikuota.

Vienas tviterio vartotojas pajuokavo susiedamas šį skandalą su faktu, kad Didžiosios Britanijos atlikėjas Jamesas Newmanas liko su nuliu balų – negavo nė vieno nei iš komisijos, nei iš žiūrovų.

„Reikalingas testas ir diskvalifikacija italams. Visi taškai automatiškai keliautų paskutinei vietai. Britai, mes laimėjome“, – rašė konkurso gerbėjas iš Anglijos.

Kiti reikalavo paprastai rašydami: „Narkotikų testas Italijai!“.

„Kaip keturių vaikų mama, esu pasibaisėjusi tuo, ką pamačiau „Eurovizijoje“. Televizijoje leidžiama rodyti tokius vaizdus? Jie privalo būti diskvalifikuoti“, – rašė kita komentatorė.

„Jeigu tai tiesa, jie turėtų būti diskvalfikuoti. Manau, kad kamerų tam patikrinti ten tikrai buvo pakankamai“, – rašė kitas.

Eurovizijoje laikomąsi griežtų taisyklių, tarp dalyvių nuolat sukasi apsaugos darbuotojai, tad jeigu tai būtų tiesa, keista, kad D. Davidas galėjo taip laisvai vartoti narkotikus tiesiog prie savo staliuko.


Kiti soc. tinklų vartotojai bandė išteisinti atlikėją ir svarstė, kad neįprastu kampu nufilmuoti jį galima buvo iš pavydo, trokštant pergalės. Tačiau tokiu atveju kažkuriems dalyviams būtų tekę tartis su čia įtemptą darbą atliekančiais operatoriais.

Po renginio surengtoje konferencijoje lietuvių žurnalistams, grupė „The Roop“ taip pat pasakė, ką mano apie tik vaizdo įraše matytą vaizdelį. Anot jų, tai galėjo būti ir reklaminis triukas.

„Žinote, kiekvieną staliuką iš toli stebi daug apsaugos, todėl, kad jiems svarbu, kad kameros praeitų. Net jeigu tu atsistoji prie staliuko, tau iš karto sako sėstis, nes užstosi kitas kameras. Taip pat negalima per daug vaikštinėti. Tad mano toks... kaip gi jie ten gražiausiai viską atsinešė ir viską išsidėliojo?“ – kalbėjo V. Valiukevičius.

Lietuviams šį vaizdo įrašą esą kažkas parodė po renginio. „Yra žodis „galimai“ ir vyksta interpretacijos“, – kalbėjo grupės nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)