Grupės „Maneskin“ atlikėjas vienu metu buvo parodytas palinkęs prie stalo, tiesa, kameros šį vaizdą greitai perjungė.

Pastebėjęs, kad tuomet, kai atlikėjas pasilenkė arčiau stalo, kaip tik priartėjo filmavimo kamera, vienas grupės narių dar stumtelėjo kolegą, norėdamas jam apie tai pranešti.


Imta svarstyti, kad vaikinas galimai vartoja kokainą.

Tokie ir panašūs komentarai po tiesioginiame eteryje parodyto epizodo pasipylė socialiniuose tinkluose. Komentatoriai pastebėjo, kad nei alkoholinių gėrimų, nei kitų svaigiųjų medžiagų vartojimas „Eurovizijoje“ nėra draudžiamas.

Šiemet ant scenos finale pasirodė 26 šalys. Mūsiškiai, grupė „The Roop“ su Europą dar iki konkurso spėjusia apkeliauti daina „Discoteque“ pasirodė 18.

Finalo dalyvių pasirodymus vertino žiuri komisija ir šou žiūrovai. Komisija savo balsus dalyviams išdalijo dar per generalinę repeticiją. Šie balai sudarė pusę rezultato. Kitą pusę lėmė tiesioginės transliacijos metu balsavusių žiūrovų nuomonė.

Paskelbus žiuri balsavimus, nustebino Izraelio ir Italų sprendimas. Šių šalių komisijos lietuviams skyrė 10 ir 12 balų. Tuo tarpu kaimynai balų pašykštėjo: Estija skyrė vos 2, o Latvija - 6. Na, o Europos publika Lietuvą įvertino 165 balsais.

Susumavus žiuri balsus su žiūrovų, lietuviai liko 8 vietoje. Tuo tarpu lietuvių žiuri 12 balų skyrė Ukrainos atstovei. Rezultatus skelbė dainininkas Andrius Mamontovas, po pasisveikinimo uždainavęs „LT United“ dainą „We are the winners“, su kuria užėmė aukštą vietą 2006 m. konkurse.

Finale labiausiai nepasisekė Didžiosios Britanijos atstovui Jamesui Newmanui, nesulaukusiam nė vieno balo nei iš žiuri, nei iš žiūrovų. Vos trimis balais iš komisijos tenkinosi Vokietija. Nyderlandai, kuriuose rengiamas konkursas, nesulaukė nė vieno publikos balo ir surinko vos 11 komisijos balsų.

Viename didžiausių Nyderlandų miestų vykstantis konkursas surengtas po metų pertraukos. Praėjusiais metais dėl koronaviruso pandemijos buvo nuspręsta jį atšaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)