Dar prieš prasidedant tiesioginei transliacijai „Eurovizijos“ dainų konkurso puslapyje ESCToday.com įvyko virtualus balsavimas.

Balsai buvo matomi svetainėje realiu metu. Lietuviai „The Roop“ šiame balsavime laimėjo antrą vietą. Nors ilgą laiką lyderiavo, paskutinę akimirką pergalę išplėšė Albanija.

Trečioje ir ketvirtoje vietose išsidėstė Ispanijos ir Maltos atstovai.

Mažiausiai šiame balsavime surinko Švedijos, Rusijos ir Nyderlandų atstovai.

Delfi pažymi, kad šis balsavimas nėra oficialus – tai tik gerbėjų galimybė išreikšti savo nuomonę, palaikant savus favoritus.

Šiemet ant scenos finale pasirodys 26 šalys, kurių atstovai išeidami į sceną atidarė šou. Tarp jų - ir įspūdingų ovacijų sulaukę lietuviai.

Viename didžiausių Nyderlandų miestų vykstantis konkursas surengtas po metų pertraukos. Praėjusiais metais dėl koronaviruso pandemijos buvo nuspręsta jį atšaukti.

„Iki pastarųjų metų galvojau, kad šis konkursas negalėtų būti atšauktas dėl jokios priežasties. Na, ir praėjusiais metais mes su tuo susidūrėme. Visiškai nežinojome, kaip tokioje situacijoje reikėtų elgtis ir kaip ją spręsti. Rengdami tokį konkursą įdėjome be galo daug darbo ir energijos. Ir štai, mes čia“, – išskirtiniame interviu „Delfi“ sakė šių metų vykdomasis „Eurovizijos“ prodiuseris Sietse Bakker.

2021 m. konkursas atrodo visai kitaip nei anksčiau, kadangi dėl vis dar Europoje siaučiančios pandemijos tenka laikytis labai griežtos dalyvių sveikatos priežiūros. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų areną užpildė tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų.

Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės stebėti tik iki 3 500 žiūrovų, kurie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Eurovizija“ turi savąjį šūkį. Šįkart dainų konkursas kviečia atsiverti – angl. „Open Up“.

„Mes siekiame patobulinti tarpusavio bendravimą, būti vieni kitiems atviresni. Manau, kad nuoširdumas, perregimumas asocijuojasi su tuo, ko reikalauja šis konkursas“, – šiųmetinio šūkio prasmę paaiškino S. Bakker.

„Eurovizijos“ renginius – du pusfinalius ir finalą – patikėta vesti keturioms Nyderlandų įžymybėms: „YouTube“ žvaigždei Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials), laidų vedėjai Chantal Janzen ir atlikėjams Janui Smitui bei Edsilia Rombley. „Eurovizijos“ finale Lietuva su kūriniu „Discoteque“ pasirodys antrojoje šou pusėje – 18 numeriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)