Šiemet ant scenos finale pasirodė 26 šalys. Mūsiškiai, grupė „The Roop“, su Europą dar iki konkurso spėjusia apkeliauti daina „Discoteque“ pasirodymą pristatė 18.

Finalo dalyvių pasirodymus vertino žiuri komisija ir šou žiūrovai. Komisija savo balsus dalyviams išdalijo dar per generalinę repeticiją. Šie balai sudarė pusę rezultato. Kitą pusę lėmė tiesioginės transliacijos metu balsavusių žiūrovų nuomonė.

Paskelbus žiuri balsavimus, nustebino Izraelio ir Italijos sprendimas. Šių šalių komisijos lietuviams skyrė 10 ir 12 balų. O kaimynai balų pašykštėjo: Estija skyrė vos 2, o Latvija – 6. Na, o Europos publika Lietuvą įvertino 165 balsais.

Susumavus žiuri balsus su žiūrovų, lietuviai liko 8 vietoje.

Susumuoti balsavimai

O lietuvių žiuri 12 balų skyrė Ukrainos atstovei. Rezultatus skelbė dainininkas Andrius Mamontovas, po pasisveikinimo uždainavęs „LT United“ dainą „We are the Winners“, su kuria užėmė aukštą vietą 2006 m. konkurse.

Finale labiausiai nepasisekė Didžiosios Britanijos atstovui Jamesui Newmanui, nesulaukusiam nė vieno balo nei iš komisijos, nei iš žiuri. Vos trimis balais iš komisijos tenkinosi Vokietija. Nyderlandai, kuriuose rengiamas konkursas, nesulaukė nė vieno publikos balo ir vos 11 komisijos balsų.

Viename didžiausių Nyderlandų miestų vykstantis konkursas surengtas po metų pertraukos. Praėjusiais metais dėl koronaviruso pandemijos buvo nuspręsta jį atšaukti.

„Iki pastarųjų metų galvojau, kad šis konkursas negalėtų būti atšauktas dėl jokios priežasties. Na, ir praėjusiais metais mes su tuo susidūrėme. Visiškai nežinojome, kaip tokioje situacijoje reikėtų elgtis ir kaip ją spręsti. Rengdami tokį konkursą įdėjome be galo daug darbo ir energijos. Ir štai, mes čia“, – išskirtiniame interviu „Delfi“ sakė šių metų vykdomasis „Eurovizijos“ prodiuseris Sietse Bakkeris.

2021 m. konkursas atrodo visai kitaip nei anksčiau, kadangi dėl vis dar Europoje siaučiančios pandemijos tenka laikytis labai griežtos dalyvių sveikatos priežiūros. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų buvo užimta tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų. Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės žiūrėti tik iki 3 500 žiūrovų, jie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Eurovizija“ turi savąjį šūkį. Šįkart dainų konkursas kvietė atsiverti – angl. „Open Up“. „Mes siekiame patobulinti tarpusavio bendravimą, būti vieni kitiems atviresni. Manau, kad nuoširdumas, perregimumas asocijuojasi su tuo, ko reikalauja šis konkursas“, – šiųmetinio šūkio prasmę paaiškino S. Bakkeris.

„Eurovizijos“ renginius – du pusfinalius ir finalą – patikėta vesti keturioms Nyderlandų įžymybėms: „YouTube“ žvaigždei Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials), laidų vedėjai Chantal Janzen ir atlikėjams Ianui Smithui bei Edsilia Rombley.

Žiūrovai išvydo ir 2019 m. „Eurovizijos“ nugalėtoją Duncaną Laurece‘ą, kuris, deja, po to, kai antradienį atidarė pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, užsikrėtė koronavirusu. Dėl šios priežasties buvo pranešta, kad atlikėjas negalės rengti pasirodymo konkurso finale. Tačiau ši problema buvo išspręsta – parodytas montažas iš atlikėjo repeticijų.

Pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą iš viso pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad kelionę „Eurovizijoje“ taip pat tęsia Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija bei Vokietija.

Konkurso eiga:

Kipras – Elena Tsagrinou, daina „El Diablo“

Kiprui šių metų „Eurovizijoje“ atstovauja Elena Tsagrinou. Dainininkė, kuri bendradarbiauja su įrašų studija „PANIK Records“, didžiojoje scenoje atliko dainą „El Diablo“.

Šis kūrinys sulaukė kritikos dėl pavadinimo ir angliškų žodžių, reiškiančių „atidaviau širdį velniui“. Dar šią savaitę kelios dešimtys dvasininkų ir tikinčiųjų tautiečių Kipro sostinėje iškėlė medinius kryžius prieš jų šaliai „Eurovizijoje“ atstovaujančios Elenos kūrinį. „Ši daina neatstovauja Kiprui ir tai yra negarbinga. Tai žeidžia mūsų tautiečius, niekina Kipro vardą, – kreipdamasis į demonstrantus kalbėjo čia atvykęs dvasininkas. – Tai kelia pavojų mūsų šeimoms, vaikams. Nėra jokios tikimybės, kad kreipimasis į velnią duos bent kažkokios naudos.“

Kipro vyriausybė jau buvo sakiusi, kad, nors ši daina ir nesuteiks papildomos pagarbos jų šaliai, tačiau laisvės saviraiškai uždrausti negalima.

Tiek nacionalinis transliuotojas, tiek dainininkė aiškina, kad kritikai tiesiog klaidingai interpretavo dainos žodžius. Elena iš tiesų dainuoja apie „merginą, išgyvenančią išnaudotojiškus santykius su veltėdžiu, kurį vadina „El Diablo“. Šis kūrinys esą gimė įkvėptas „amžinos gėrio ir blogio kovos“.

Kipro atstovė

Negana to, ši daina buvo pradėta lyginti su scenos garsenybių Lady Gagos, Ritos Oros kūriniais.

Dainą sukūrė ir prodiusavo Jimmy Thornfeldas, Laurellas Barkeris, Oxa ir Thoasas Stengaardas, kurių dainos „She Got Me“, „Only Teardrops“ ir „You Let Me Walk Alone“ jau skambėjo „Eurovizijoje“. Pasirodymu konkurse rūpinosi meno vadovas Marvinas Dietmannas, kuriam „Eurovizija“ taip pat jau nėra naujiena.

Elena Tsagrinou yra viena talentingiausių ir spalvingiausių dainininkių popmuzikos scenoje. Ji gimė 1994 m. Atėnuose, o būdama 14-os jau dalyvavo talentų šou „Graikijos talentai“, kur pateko į pusfinalį. 2013 m. ji prisijungė prie grupės „OtherView“, tačiau po penkerių sėkmingų metų nusprendė tęsti solinę karjerą.

Elenos populiarumas su kiekviena išleidžiama daina kilo į viršų. Jos muzikiniai vaizdo įrašai „YouTube“ sulaukė milijonų peržiūrų. Per pastaruosius metus dainininkė pasirodė dar keliuose muzikos šou Graikijoje bei Kipre.

Albanija – Anxhela Peristeri, daina „Karma“

Albanijos pasirodymas

Stipraus balso savininkė, įspūdingų formų Anxhela „Eurovizijos“ scenoje pasirodė 2-uoju numeriu. Anot Albanijos delegacijos, būtent tai, kad pasirodė po stipriosios kiprietės, gali jai šiandien sukliudyti.

Dainuodama apie nesėkmių kupiną periodą, vienišumą, draugų praradimą, Anxhela transliuoja žinutę – visgi Dievas manęs neapleido. Scenoje įspūdį kūrė ir specialieji efektai.

Albanijai 2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovauja Anxhela Peristeri su savo daina „Karma“, su kuria laimėjo 59-ąją „Albanijos“ nacionalinę atranką „Festivali i Këngës“.

Anxhela Peristeri 2004 metais išleido albumą „Anxhela për ju“. Daugelį metų ji dainavo koncertuose ir koncertavo festivaliuose, kur pelnė įvairių apdovanojimų. 2018 m. ji išleido savo pirmąjį rečitalio koncertą „Reflektim“. Anxhela yra ne tik atlikėja, bet ir dainų autorė.

Pirmasis jos dalyvavimas atrankose į „Euroviziją“ buvo 2001 m. Šiais metais dainininkė į konkursą grįžo antrą kartą ir laimėjo su daina „Karma“.

Izraelis – Eden Alene, daina „Set Me Free“

Izraelio atstovė

Šių metų Izraelio atstovė vertinama kaip talentinga atlikėja, kurios dainoje išryškėja lengvai įsimenamas linksmas skambesys, neužgožiantis dainininkės vokalinių sugebėjimų. Visgi šiame kūrinyje ne vienas pastebėjo kulminacijos trūkumą – atrodo, kad panašus ritmas tęsiasi visas tris minutes.

Laimei, šį galimą minusą puikiai atpirko Eden pasirodymas – aktyvi choreografija ir kiti režisūriniai sprendimai, kurie žiūrovui neleido nuobodžiauti. Bene didžiausias kūrinio „Set Me Free“ išskirtinumas – aukštos natos, kurias atlikėja sukontroliuoja stebėtinai gerai.

Eden muzikoje neapsiriboja vienu stiliumi ir savo dainose maišo įvairius žanrus, įskaitant arabų liaudies muziką, gospelą, operą, – šie elementai buvo girdimi ir jos „euroviziniame“ pasirodyme. Be solinės karjeros, atlikėja dainuoja Izraelio kariuomenės suburtoje grupėje, su kuria keliauja ir į pasirodymus užsienyje.

E. Alene gimė Jeruzalėje, tačiau jos tėvai yra kilę iš Etiopijos. Po 11 metų trukusių baleto studijų, Eden sugalvojo lankyti vokalo pamokas ir siekti karjeros aukštumų muzikos scenoje. Puikių muzikinių gabumų turinti atlikėja paauglystėje buvo pakviesta dainuoti suaugusiųjų chore. Vėliau ją ėmė itin dominti soulo stilius, o pagrindiniais įkvėpėjais tapo tokios pasaulinės popmuzikos žvaigždės kaip Beyoncé, Jennifer Hudson ir Chrisas Brownas. 2018 m. E. Alene laimėjo Izraelyje rengtą projektą „X faktorius“.

Izraelio atstovų į „Euroviziją“ atrankos metu buvo pateikta daugiau nei 200 dainų pretendenčių. Komisija iš jų pasirinko tik 9 dainas, už kurias rinkdami geriausią galėjo balsuoti visi norintys. Daina „Set Me Free“ atrankoje laimėjo didžiuliu balsų skirtumu.

Belgija – „Hooverphonic“, daina „The Wrong Place“

Belgijos  atstovai Hooverphonic, daina „The Wrong Place“

Belgai Europą šiemet užsimojo papirkti senųjų filmų įkvėpta klasika. „Norėjome, kad mūsų pasirodymas būtų elegantiškas“, – interviu žurnalistams sakė grupės nariai.

„Eurovizijos“ gerbėjai netruko pastebėti itin dailių grupės vokalistės Geike Arnaert akių. Jas, kaip ir rankas bei lūpas išryškino LED šviesos. Moteris patikino, kad įtaigus žvilgsnis – jos vizitinė kortelė.

Pastaruosius 25 metus belgų grupė „Hooverphonic“ sėkmingai derino simfoninės muzikos garsus su užkrečiančiais popmuzikos ritmais. Tačiau grupės lyderis Alexas Callieris šalia to užsiėmė ir papildoma veikla – kūrė dainas, kurias atliko garsiausi bei geriausi šalies scenos atstovai.

Kolektyvo balsas, dainininkė Geike buvo palikusi „Hooverphonic“, tačiau vėliau nusprendė grįžti. Praėjus lygiai 20 metų po grupės albumo „The Magnificent Tree“ išleidimo, atlikėjai pamanė, jog kolegės grįžimas bus puiki proga sudalyvauti ir „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Grupės narys Alexas Callieras sakė: „Pajutome norą vėl pradėti dirbti kartu. Mes vis dar esame „Hooverphonic“ epicentras, kuris gerbėjams ir asocijuojasi su grupės pavadinimu“.

Šių muzikos kūrėjų bei atlikėjų sukurti darbai buvo ne kartą panaudoti televizijos serialuose, reklamose ir filmuose visame pasaulyje, o kai kurios dainos taip išpopuliarėjo, kad neatsiejama Belgijos muzikinio paveldo dalimi.

Rusija – Manizha, daina „Russian Woman“

Rusijos pasirodymas

Dainininkė Manizha dėmesį sukaustė jau per pirmąsias pasirodymo sekundes. Atrodo, kad per trumpą laiko tarpą nutiko neįprastai daug. Atlikėja nustebino ne tik manieromis, bet ir įspūdingo dydžio rusų lėlės „Matrioškos“ apdaru.

Žiūrovams greičiausiai kilo klausimas, kaip ji, dėvėdama tokį sunkų drabužį taip lengvai juda scenoje? Paslaptis paprasta: prie apdaro pritaisyti ratukai. Vis dėlto pasirodymo eigoje Manizha aprangą nusprendė pakeisti ir tęsė jį vilkėdama raudoną kombinezoną.

Rusams iš pradžių kiek kliuvo Manizhos dainos žodžiai, kuriais ji tarsi skelbia apie sudėtingą Rusijos moterų padėtį savo šalyje. Tačiau, pasak žiniasklaidos, dabar blogos emocijos ėmė sklaidytis.

Atlikėja garsėja tokia gausa talentų, kad juos būtų sunku suskaičiuoti. Dainininkė, dainų autorė, muzikantė, tekstų kūrėja, režisierė ir visuomenės veikėja neseniai paskelbta ir Jungtinių Tautų geros valios pabėgėlių ambasadore. Dabar jos ilgame pasiekimų sąraše atsidurs ir dalyvavimas „Eurovizijos“ konkurse.

Malta – Destiny, daina „Je Me Casse“

Maltos pasirodymas

Atlikėja iš Maltos žiūrovams pristatė veržlų, bet tuo pačiu linksmą pasirodymą, kuris neabejotinai paglostė širdis ne tik Maltos gyventojams. Visgi labiausiai stebinantis faktas yra tas, kad dainininkei tėra 18-ika metų, tačiau jos balsas yra stebėtinai stiprus ir turintis išskirtinį tembrą, kuris ilgainiui gali tapti skiriamuoju atlikėjos bruožu. Be vokalinių sugebėjimų, Destiny taip pat yra puiki artistė, kuri nepranyko scenoje. Žinoma, tam gelbėjo ir šokėjos, ir ryškūs Maltos atstovių kostiumai.

Dainininkė visą savo gyvenimą praleido Maltoje. Nuo mažens ji dalyvavo muzikiniuose konkursuose, kur jai pergalingai sekėsi – neretai ekspertų buvo vadinama vunderkindu. 2015 m. Destiny buvo atrinkta atstovauti Maltai Bulgarijoje vykusiame konkurse „Vaikų Eurovizija“, kurį ji laimėjo.

Vėliau atlikėja dar labiau įsitvirtino scenoje ir net imta lyginti su tokiomis muzikos legendomis kaip Aretha Franklin. Beje, pastaroji yra viena iš Destiny įkvėpėjų.

Neseniai Destiny teko dalyvauti projekto „Britain’s Got Talent“ atrankose ir dainuoti prieš garsųjį muzikos magnatą Simoną Cowellą.

Sulaukusi daugybės komplimentų, ji pateko į tiesiogines šou transliacijas ir taip jos talentą turėjo galimybę pažinti dar daugiau žmonių.

Maltoje Destiny taip pat nusprendė sudalyvauti projekte „X Faktorius“, kurį užtikrintai laimėjo.

Portugalija – grupė „The Black Mamba“, daina „Love Is On My Side“

Portugalijos pasirodymas

Išskirtinis balsas ir lengvumas – tokios emocijos apima išklausius portugalų atstovo dainos apie meilę. Klasikinį įvaizdį pasirinkęs atlikėjas leido trumpam atsikvėpti po energingų, blizgių ir akinančių pasirodymų. Tiesa, „The Black Mamba“ ne kartą buvo lyginami ir su „Euroviziją“ laimėjusiu portugalu Salvadoru Sobraliu. Gerbėjai netruko pastebėti, kad jų dainos – išties neįtikėtinai panašios.

Portugalų grupė „The Black Mamba“ laimėjo „Festival da Canção 2021“ ir 2021 metais buvo siunčiami atstovauti Portugalijai „Eurovizijos“ konkurse Roterdame.

Pedro Tatanka, Ciro Cruzas ir Miguelis Casaisas grupę įkūrė 2010 m. pavasarį. Daug muzikinės patirties turintys muzikantai renkasi bliuzą, soul ir funk stilius, kurie geriausiai atspindi jų muzikines pažiūras.

„The Black Mamba“ išleido kelis albumus ir yra žinoma dėl savo koncertinių bei festivalinių pasirodymų ne tik Portugalijoje, bet ir už jos ribų.

Serbija – grupė „Hurricane“, daina „Loco Loco“

Serbijos pasirodymas


Seksualios ir viliojančios – taip galima apibūdinti Serbijai atstovaujančią trijulę. Merginos ant scenos žavi ne tik prikaustančia išvaizda, bet ir profesionaliais judesiais bei profesionaliu vokalu. Ugningą šou scenoje surengusios „Hurricane“ merginos išties blizgėjo!

Trijulė „Hurricane“ turėjo atstovauti Serbijai konkurse ir 2020 metais su daina „Hasta La Vista“. Šiemet grupei pagaliau pavyko pasirodyti „Eurovizijoje“.

Grupės lyderė Sanja Vučič gimė 1993 m. rugpjūčio 8 d. Kruševace, Serbijoje. Ji baigė gimtojo miesto vidurinę muzikos mokyklą, solinio dainavimo specialybę. Sanja buvo bažnyčios choro „Knez Lazar“, ansamblio, atliekančio etno stiliaus muziką, pavadinimu „Bele vile“, narė ir reggae / jazz / ska / punk grupės „ZAA“ narė.

„Eurovizijos“ scena jai pažįstama – Senja atstovavo Serbijai su daina „Goodbye“ dainų konkurse 2016 m., kur, patekusi į finalą, galiausiai užėmė 18 vietą.

Jungtinė Karalystė – James Newman, daina „Embers“

Didžiosios Britanijos atstovas

Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs dainininkas ir dainų autorius – vienas garsiausių atlikėjų, šiemet pasirodysiančių Roterdame vyksiančiame 65-ajame „Eurovizijos“ konkurse.

Jamesas Newmanas yra milijoniniais tiražais albumus parduodantis, prestižiniuose „Brit Award“ apdovanotas ir „Grammy“ nominuotas dainų autorius. Atlikėjas laimėjo statulėlę ir už bendradarbiaujant su Rudimental bei Ella Eyre sukurtą kūrinį „Waiting All Night“, paskelbtą Geriausiu metų singlu.

Neilgai trukus jis sukūrė kitą JK topų viršūnes šturmavusį kūrinį „Blame“, kurį atliko Calvin Harris bei Jameso Newmano jaunesnysis brolis Johnas Newmanas. Jorkšyre gimęs Jamesas Newmanas per savo sėkmingą karjerą dirbo su daugeliu garsių atlikėjų, įskaitant Edą Sheeraną, kuriam patikėjo įrašyti dainos „Lay It All On Me“ vokalinę liniją.

2020 metų pradžioje Jamesas įrašė savo ankstesnį kūrinį „Eurovizijai“, kuris gimė Škotijoje, apsistojus ežero pakrantėje drauge su kitais dainų autoriais Edu Drewettu, Iainu Jamesu ir Adamu Argyle'u.

Graikija – Stefania Liberakakis, „Last Dance“

Graikijos atstovė Stefanija, daina “Last  Dance”


Džiaugsmingas, ryškus ir spindintis Graikijos atstovės pasirodymas galėjo priminti aštuntojo dešimtmečio skambesį. Daina yra gaivi, skatinanti pakilti ir šokti drauge su atlikėja.

Dainininkė žiūrovų dėmesį galėjo prikaustyti ne tik gerai suvaldytu balsu, bet ir akį traukiančiu įvaizdžiu – ji buvo pasipuošusi blizgančiu violetinės spalvos kostiumu. Scenoje atlikėjai talkino ir sinchroną judesyje išlaikę šokėjai.

Stefania Liberakakis, geriau Graikijoje žinoma tiesiog kaip Stefania, yra graikų ir olandų dainininkė, aktorė ir „YouTube“ žvaigždė.

Stefania gimė bei augo Nyderlanduose ir būdama labai jauna suprato, kaip myli muziką. Netrukus po to, kai Stefanijai sukako 10 metų, ji įtikino savo tėvus užregistruoti dalyvavimui projekte „The Voice Kids“, kur ji be didesnių pastangų pateko į atrankų etapą. Po pasirodymo ji tapo vaikų choro „Kinderen voor Kinderen“ nare.

2016 m. Stefania buvo išrinkta atstovauti Nyderlandams „Vaikiškos Eurovizijos“ konkurse Valetoje kaip merginų grupės „Kisses“ dalis. Grupė atliko 8 vietą užėmusią dainą „Kisses and Dancin“.

2019-aisiais Stefanija išleido 3 naujus singlus, jos vaizdo klipai taip pat buvo puikiai įvertinti apdovanojimais. Nuo 2018 m. atlikėja nusifilmavo net trijuose olandų filmuose ir vaidino pagrindinį vaidmenį populiariame paauglių seriale „Brugklas“.

Šveicarija – Gjon‘s Tears, daina „Tout l‘Univers“

Šveicarijos atlikėjas  Gjon's Tears, daina „Tout l'Univers“

Dar vieną baladę žiūrovams „Eurovizijoje“ dovanojo Šveicarijos atstovas. Ilgą laiką ši prancūzų kalba atlikta daina lažybininkų lentelėje užėmė pirmąją vietą. Pasirodyme vyravusios juoda-balta spalvos suteikė lyriškam pasirodymui dar daugiau melancholijos, buvo galima pastebėti ir puikius atlikėjo darbo su kamera įgūdžius.

Gjonas Muharremaj nuo mažens visą savo širdį ir sielą skyrė muzikai. Būdamas devynerių, jis jausmingai sudainavęs Elvis Presley kūrinį „Can't Help Falling in Love“ taip sujaudino savo senelį, kad šis nesulaikė ašarų. Tai tapo įkvėpimu ir jo sceniniam pseudonimui „Gjon's Tears“ (liet. Gjono ašaros).

„Nesvarbu, ar tai džiaugsmas, ar liūdesys, ar melancholija - aš noriu visaip paliesti žmones savo muzika,“ – yra sakęs atlikėjas.

Gjono senelis suvaidino didžiulį vaidmenį jo kaip muzikanto karjeroje. Senolį taip sujaudino anūko balsas, kad jis užregistravo vaikaitį į muzikinį projektą 2011 metais. Tuomet dvylikametis užėmė trečią vietą televizijos šou „Albanijos talentai“. Po metų jis pateko į pusfinalį to paties formato projekte Šveicarijoje, vėliau dalyvavo ir Prancūzijoje vykusiame „Prancūzijos balse“.

Gjonas labai žavisi kinu, jaučia aistrą teatrui ir mėgsta semtis įkvėpimo iš muziejų bei meno galerijų. Tačiau muzika visada buvo jo pagrindinis prioritetas: jis yra ne tik klasikinės muzikos mylėtojas, bet ir didžiulis tokių scenos žvaigždžių kaip Cesária Évora, Grace Jones bei Davidas Bowie gerbėjas.

Islandija – „Dadi & Gagnamagnid“, daina „10 years”

Islandijos atstovai "Eurovizijoje", grupė „Dadi & Gagnamagnid“

Visai prieš pat antrąjį pusfinalį pasiekė nedžiuginanti žinia – vienas islandų grupės narys gavo teigiamą koronaviruso atsakymą, tad grupė priėmė sprendimą nedalyvauti tiesioginiuose „Eurovizijos“ filmavimuose.

Nepaisant to, „Dadi & Gagnamagnid“ pasirodymas įvyko – buvo transliuojamas gegužės 13-ąją vykusios generalinės repeticijos pasirodymas. Patekę į finalą, jame grupės nariai sudalyvavo tuo pačiu būdu.

Viena lyderių laikoma islandų grupės atliekama daina „Eurovizijos“ gerbėjus žavi jau seniai. Pasitikėjimą savimi scenoje demonstruojantys muzikantai sužavėjo ne tik puikiu vokalu, bet ir išskirtiniu smagiu įvaizdžiu. Konkurso gerbėjų puikiai vertinama grupė leido trumpam nuskristi į kosmosą – būtent tokia tematika atsispindėjo pasirodymo metu.

Beje, grupės lyderis Daði Freyras dar prieš konkursą atskleidė, kad daina „10 years“ turi užslėptą mintį – ji apie jo žmoną, kuri taip pat yra ir „Dadi & Gagnamagnid“ narė.

Praėjusiais metais keistu šokiu vaizdo klipe pasaulį nusišypsoti privertusi ir rimta konkurente „The Roop“ iki šiol vadinama islandų grupė „Dadi & Gagnamagnid“ „Eurovizijos“ scenoje Roterdame judesių pademonstruoti neturėjo progos, tad šiemet kompanija laimę bando darkart.

2017 m. grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

2020 m. vasarį spalvingoji šešių narių grupė su daina „Think About Things“ laimėjo Islandijos nacionalinę atranką „Söngvakeppnin“, tačiau, kaip visi žinome, konkursas dėl COVID-19 pandemijos neįvyko.

Dar iki prasidedant konkurso atrankoms lyderis tikino, kad nekantrauja pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje: "Labai nekantrauju. Priežastis, kodėl praėjusiais metais dalyvavome atrankose, buvo noras pažinti konkurso užkulisius, susipažinti su „Eurovizijos“ virtuve. Buvo labai įdomu, kaip mūsų grupei sektųsi, tad tikimės sužinoti tai 2021-aisiais“.

Ispanija – Blas Cantó, daina „Voy a quedarme“

Ispanijos atstovas

Blas Cantó, gimęs 1991 m. spalio 26 d., yra vienas įtakingiausių muzikantų Ispanijos popmuzikos scenoje. Tai universalus menininkas, perfekcionistas ir atlikėjas, kurio populiarumas atsiskleidžia gyvų pasirodymų metu.

Solinis albumas „Complicated“, išleistas 2018 m., apibūdinamas kaip itin intymus, atskleidžiantis jauno muzikanto asmenybę. Jo vizitinė kortelė – skirtingų muzikos žanrų naudojimas ir suplakimas į vieną kūrinį.

B. Canto išgarsėjo kaip vienos populiariausių vaikinų popmuzikos grupių Ispanijos istorijoje „Auryn“ narys. Drauge jie išleido keturis albumus. MTV Europos muzikos apdovanojimuose dainininkas laimėjo geriausio ispanų atlikėjo apdovanojimą, vėliau surengė gastroles užsienyje.

Būdamas vos ketverių, Blasas Canto pradėjo lankyti muzikos mokyklą, kur išmoko groti pianinu ir trimitu, nors mėgstamiausias jo instrumentas visada buvo balsas. Nuo paauglystės jis svajojo dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Moldova – Natalija Gordienko, daina „Sugar“

Moldovos atstovė

Ryškus, smagus ir viliojantis – tokiais epitetais galima pavadinti šių metų Moldovos pasirodymą „Eurovizijoje“. Atlikėjos Natalijos nepastebėti minioje išties neįmanoma – seksuali moteris ant scenos užkūrė tikrą vakarėlį. Energijos nestokojanti daina buvo lydima profesionalių šokėjų pasirodymo, o drauge su vaikinais šoko ir pati atlikėja. Tiesa, šiemet Moldovos atstovei konkurse talkino ir visiems puikiai žinoma rusų žvaigždė Filipas Kirkorovas.

Šiemet Moldovai atstovaujanti atlikėja didžiojoje scenoje jau seniai – karjerą ji pradėjo nuo penkiolikos metų. Dar būdama Muzikos, teatro ir dailės akademijos studentė, Natalija dalyvavo 2006 m. Atėnuose vykusiame „Eurovizijos“ konkurse. Tais pačiais metais ji laimėjo „Slavianski Bazaar“ ir tapo viena garsiausių savo šalies dainininkių.

2007 m. ji iškovojo „Grand Prix“ prizą Jūrmaloje vykstančiame konkurse „Naujoji banga“. Po dar kelių laimėtų įvertinimų N. Gordienko buvo suteiktas Moldovos Respublikos garbės menininkės vardas.

Natalija įrašė 3 solinius albumus ir dainavo duetu su žinomais Moldovos, Europos bei Rusijos atlikėjais. Jos vaizdo klipai, kurti su garsiais menininkais, „YouTube“ platformoje peržiūrėti milijonus kartų.

Prieš COVID-19 pandemiją Natalija aktyviai koncertavo ir buvo suplanavusi gastroles po visą pasaulį. Ji taip pat yra televizijos laidų vedėja ir diskžokėja.

Vokietija – Jendrik, daina „I Don‘t Feel Hate“

Vokietijos atstovas Jendrik, daina „I don`t Feel Hate“

Vokietijos visuomeninis transliuotojas NDR atstovo į „Euroviziją“ rinkimus nusprendė patikėti ekspertams. Tarp pretendentų buvo apie 100 atlikėjų su savo dainomis, tačiau kelialapis atiteko Jendrik.

Jendrik užaugo Hamburge, gausioje šeimoje, auginusioje keturias atžalas. Groti pianinu ir smuiku jis pradėjo jaunystėje, o baigęs vidurinę mokyklą studijavo muzikinio teatro meną Osnabriuko taikomųjų mokslų universitete. Jis daugelį metų buvo paniręs į dainų rašymą, dalis jų skirta mėgstamiausiam atlikėjo muzikos instrumentui – ukulelei.

Praėjusiais metais jis negalėjo pristatyti savo muzikos „Eurovizijoje“ dėl COVID-19 pandemijos, todėl iškart nusprendė imtis naujos dainos kūrimui bei jos vaizdo klipui. Didžiulio dėmesio vaikinas sulaukė socialiniuose tinkluose „TikTok“ ir „Instagram“, kur paskelbė iššūkį „Kaip sukurti Musikvideo“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas buvo sena Jendrik svajonė, todėl trumpuose vaizdo įrašuose jis kalbėjo apie norą atstovauti šaliai konkurse. Nors talentingas muzikantas ir svajojo į Roterdamą vykti su savo paties kūrybos daina, vėliau jis teigė tikrai nemanęs, kad jam pasiseks.

„Aš labai nekantrauju „Eurovizijoje“ atstovauti Vokietijai. Na, gerai, aš tiesiog nenustygstu vietoje... Sveiki visi! Aš tikrai važiuoju į „Eurovizijos“ dainų konkursą! Tai svajonės išsipildymas. Nuostabu!“, - džiūgavo Jendrik.

Vokietijos delegacijos vadovė Alexandra Wolfslast sakė, kad Jendrik yra labai natūralus, turi fantastišką charizmą ir neįtikėtinas bei itin reikalingas pramogų pasauliui savybes.

„Nenuostabu, kad jis įtikino ekspertus. Mes labai džiaugiamės, kad jis atstovaus Vokietijai“, - sakė atstovė.

Suomija – grupė „Blind Chanel“, daina „Dark Side“

Suomijos atstovai  Blind Channel, daina „Dark Side“


Suomija šiemet „Eurovizijoje“ – išskirtiniai. Sunkesnės muzikos kūrinys ženkliai skiriasi nuo to, ką iki šios akimirkos girdėjome pirmąjame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Įdomu, kad šis suomių pasirodymas beveik nepakito nuo pirminio varianto, demonstruoto nacionaliniame finale.

Energijos neslepiantys muzikantai scenoje šėlo – prie jų įvaizdžio ir dainos atitinkamai priderintos ir dekoracijos bei techniniai sprendimai. „Blind Chanel“ apdainuoja jausmus, įtakotus pandemijos laikotarpio.

Grupę „Blind Channel“ sudaro Joelis Hokka (vokalas ir gitara), Niko Vilhelmas (vokalas), Joonas Porko (gitara), Olli Matela (bosas), Tommi Lalli (būgnai), taip pat neseniai kolektyvą papildęs naujas narys Aleksi Kaunisvesi (klavišiniai).

Jie apibūdina savo muzikos stilių kaip „smurtinį pop“ ir buvo prilyginti britų alternatyvaus metalo grupei „Bring Me The Horizon“. Aktyviai koncertavusi pogrindyje grupė tiki, kad pagaliau atėjo laikas jiems išlįsti iš rūsio ir pristatyti savo kūrybą pasauliui. Muzikantai išsiskiria savo energingais pasirodymais, scenoje jiems nėra svetimos išdaigos ir rezonansą sukeliantys išsišokimai.

Susikūrusi 2013 m., grupė jau rengė pasirodymą didžiausiame sunkiojo metalo festivalyje po atviru dangumi - „Wacken Open Air“ Vokietijoje. Netrukus po to jie pasirašė savo pirmąją sutartį su įrašų kompanija.

Bulgarija – Victoria, daina „Growing Up Is Getting Old“

Bulgarijos atstovė Victoria, daina “Growing Up Is Getting Old“

Tryliktuoju numeriu pasirodžiusi atlikėja žiūrovams ir „Eurovizijos“ mylėtojams dovanojo lyrišką baladę. Dėl įvaizdžio ir muzikos stiliaus dažnai su JAV atlikėja Billie Eilish lyginama atlikėja scenoje pasirodė viena, tačiau, regis, tai nesutrukdė jai jaustis profesionaliai, laisvai ir pasitikinčiai savimi.

Dėl išskirtinio balso ir stiliaus Victoria priskiriama prie perspektyviausių jaunųjų Bulgarijos menininkų. Atlikėja ir jos komanda 2020 metus praleido dirbdami prie pirmojo Viktorios EP.

Dainininkė savo šalyje taip pat garsėja kaip gyvūnų mylėtoja, ji augina 4 gelbėjimo operacijose dalyvauti dresuotus šunis, 2 triušius ir papūgą.

2019-ųjų pabaigoje ji buvo išrinkta atstovauti savo šaliai 2020 metų „Eurovizijoje“, tačiau atšaukus konkursą dėl pandemijos, Bulgarijos transliuotojas BNT pakvietė ją atstovauti Bulgarijai ir grįžti į konkursą 2021-aisiais.

Lietuva – grupė „The Roop“, daina „Discoteque“

Šiemet grupė „The Roop“ su kūriniu „Discoteque“ atidarė dainų konkursą ir iš dalyvių sąrašo į sceną žengė pirmieji. Laimei, mūsiškiams pavyko apsisaugoti nuo siaučiančio viruso ir antradienio vakarą iš tiesų fiziškai pasirodyti prieš milijoninę auditoriją. Kai kuriems dalyviams tokia sėkmė nenusišypsojo ir jų pasirodymai rodomi jau iš anksto nufilmuotame įraše.

„The Roop“ pasakojo, kad savo pasirodyme didžiausią dėmesį jie norėjo skirti kamerų darbui, LED ekranams. Be techninių galimybių žiūrovai taip pat išvydo ir kiek patobulintus judesius scenoje.

„Kažkokių fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais“, – dar prieš pasirodymą Delfi tikino grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Scenoje užburiančia energija džiugino ne tik grupės nariai, bet ir jų šokėjai. Visi jie vilkėjo jau puikiai atpažįstamus geltonos spalvos kostiumus. Fone dominavo juoda ir purpurinė spalvos. LED ekranuose trumpam pasirodė ir disco kamuolys, o grindys „nusidažė“ šachmatų lentos motyvais.

Viena iš naujovių „Discoteque“ pasirodyme – kiek pakitęs V. Valiukevičiaus judesys scenoje. Vienu metu grupės lyderis tarsi paėmė vaizdo kamerą į savo rankas, o judant vaizdui fone buvo matyti ir pašėlusiai šokantys šokėjai. Toks trumpas epizodas pasirodymui suteikė telefonu filmuotos namų diskotekos įspūdį.

Prieš finalinį pasirodymą atvykę į lietuvių žurnalistų surengtą konferenciją, grupės nariai dalijosi pakiliomis nuotaikomis ir papasakojo sulaukę prezidento Gitano Nausėdos skambučio, kuris suteikė viltį dėl kultūros ateities gerovės.

„Paskambino prezidentas ir perdavė linkėjimus, sakė, kad šiuo metu yra Neringos juostoje. Perdavė linkėjimus visai grupei, sakė, kad jau Lietuva jau dabar neatrodo prasčiau nei kitos šalys ir dėl to labai džiaugiasi. Taip pat palinkėjo mums susifokusuoti į pasirodymą, juo pasidžiaugti ir negalvoti apie vietas. Palaikymas iš aukščiausio valstybės asmens yra malonus. Ne kasdien gi kažkam skambina prezidentai.

Tai, ką mes darome, tampa valstybiniu lygiu. Ir aš labai laukiu, kada kultūra bus pripažinta labai plačiai valstybiniu lygiu. Kada ji nebus laikoma šalutiniu hobiu. Ir nebebus taip, jog, kai reikės kažką apkarpyti, tai pirmiausia – kultūrą. Aš jau minėjau, kad su akcijomis parduotuvėje mes toli nenueisime. Reikia matyti plačiau. Man ministrės pirmininkės ir prezidento dėmesys davė viltį, kad, kaip ir daugelyje šalių, į kultūrą bus pagaliau žiūrima rimčiau“, – kalbėjo grupės vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

Ukraina – grupė „Go_A“, daina „Shum“

Ukrainos  atstovai Go_A, daina „Shum“

Elektrofolko grupės kūrinys „Shum“ yra įkvėptas to paties pavadinimo pavasarinės ritualinės liaudies dainos. Tai šiuolaikinis archajiško žaidimo su senovės magijos ritualų elementais interpretavimas.
Ukrainiečių kalba skambantis kūrinys išsiskiria ne tik savo folkloro ar slaviškais motyvais, bet ir tai, kaip jie pritaikyti moderniems laikams. Mistiškumo pasirodymui suteikė ir šokėjų pasirodymas bei scenos dekoracijos, kurios bent trims minutėms leido pasijusti tarsi užburtame miške.

Grupė „Go_A“, turėjusi atstovauti Ukrainai praėjusių metų „Eurovizijoje“ su daina „Solovey“, išgarsėjo prieš penkerius metus. Muzikantai garsėja šiuolaikinėmis ukrainiečių folkloro interpretacijomis, papildytomis elektroninės muzikos garsais. Grupės pavadinimą sudaro angliškas žodis „go“, reiškiantis ėjimą, judėjimą bei raidė A, kuri simbolizuoja senovės graikų raidę „alfa“, rodančią grįžimą prie savo kultūros šaknų.

Vokalistė Kateryna didžiąją gyvenimo dalį skyrė tautosakos nagrinėjimui. Ji gali dainuoti vadinamuoju „baltu balsu“, autentiška folkloro technika, ir turi platų balso diapazoną.

Grupės istorija prasidėjo 2012 m., o 2016 m. „Go_A“ tapo geriausios ukrainietiškos dainos konkurso „The Best Track“ nugalėtojais. Jų kūrinys „Vesnianka“ užkariavo interneto platformas bei radijo stotis ir atlikėjus išgarsino už šalies ribų.

Prancūzija – Barbara Pravi, „Voilà“

Prancūzijos atstovė Barbara Pravi

Barbara Pravi atstovaus Prancūzijai 2021 m. „Eurovizijos“ konkurse Roterdame su daina „Voilà“. Barbara Pravi yra prancūzų dainininkė ir dainų autorė, turinti sebiškų bei iranietiškų šaknų.

27-erių atlikėjai nėra svetimas „Eurovizijos“ dainų konkursas, tiksliau - „Vaikų Eurovizija“, nes būtent ji parašė du naujausius šiame šou dalyvavusių jaunųjų artistų kūrinius.

Vienas jų, kurį atliko dainininkė Valentina, kaimėjo konkursą 2020 metų lapkritį. Barbara yra sukūrusi ir daugiau populiarumo sulaukusių dainų, jos kūrinius atliko ne vienas garsus Prancūzijos atlikėjas.

Šių metų „Eurovizijai“ skirta jos daina „Voilà“ - tai jautri kelionė į save, ilgą laiką šešėlyje tūnojusią atlikėją. Dainą įkvėpė prancūziškų šansonų žanras bei tokios muzikos legendos kaip Jacques Brel ir Edith Piaf.

Azerbaidžanas – Efendi, daina „Mata Hari“

Azerbaidžano  atstovė Efendi, daina „Mata Hari“

Atlikėja Efendi savo kūriniu visus klausytojus nukėlė į Egiptą. Daugelis „Eurovizijos“ gerbėjų gali pastebėti, kad daina „Mata Hari“ yra labai panaši į praėjusiais metais tos pačios dainininkės atliktą ir dainų konkurse turėjusią skambėti „Kleopatra“.

Akivaizdu, kad atlikėja nenorėjo per daug nutolti nuo jau pažįstamo ritmo ir savo pasirodyme išlaikė rytietiškus motyvus, remdamasi ankstesniu kūriniu. Azerbaidžano atstovės pasirodymas įsimintinas ne tik dėl iškirtinės stilistikos, bet ir akį traukiančių šokėjų, kurios padėjo išpildyti šou.

Efendi yra garsi savo šalies dainininkė, dalyvavusi ne viename televizijų rengtame muzikiniame šou, tarp jų – ir projekte „Azerbaidžano balsas“, kur užėmė 3 vietą. 2017 m. ji taip pat dalyvavo ir užėmė 3 vietą Kazachstane vykusiame tarptautiniame dainavimo konkurse „Šilko kelio žvaigždė“.

Be muzikos, Efendi mėgsta tapyti, šokti ir užsiimti pilatesu.

Norvegija – TIX, daina „Fallen Angel“

Norvegijos atstovas

Andreasas Haukelandas, geriau žinomas kaip TIX, kilęs iš miestelio, esančio šalia Oslo ir yra vienas populiariausių Norvegijos menininkų. Jis nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų finale nusprendė atlikti savo konkursinio kūrinio „Ut Av Mørket“ anglišką versiją „Fallen Angel“ – šis drąsus žingsnis pasiteisino, net būtent jis buvo išrinktas atstovauti Norvegijai konkurse Roterdame.

Išsiskirti toli gražu nesibaiminantis atlikėjas į sceną žengė apsirengęs dainos pavadinimą atitinkančiu angelo kostiumu. Vis dėlto įvaizdis gali sudaryti klaidingą įspūdį. Po pirmosios repeticijos „Ahoy“ arenoje atlikėjas sakė jaučiantis nepasitikėjimą savimi.

„Aš nuolat savimi abejoju. Ir dabar atrodo, kad pasirodymo idėją išpildžiau vos 50 procentų. Tebūnie man tai – pamoka. Tikiuosi, pasirodymas pusfinalyje pavyks kur kas geriau“, – vylėsi atlikėjas.

Muzikantas, prodiuseris ir dainų autorius TIX pseudonimą pasirinko ne šiaip sau. Scenoje jis atvirai dalijasi savo patirtimi augant su Tourette'o sindromu (tai liga, dėl kurios atsiranda įvairių rūšių nevalingi kūno tikai).

Nyderlandai – Jeangu Macrooy, kūrinys „Birth Of A New Age“

Nyderlandų atstovas Jeangu Macrooy, daina „Birth of a New Age“

Jeangu Macrooy meilė muzikai gimė, kai per 13-ąjį savo gimtadienį iš tėvų dovanų gavo gitarą. Kartu su broliu dvyniu Xillanu jis ėmėsi kurti grupę.

Tačiau jo muzikinės ambicijos pasirodė esančios didesnės už gimtojo Surinamo sceną, tad būdamas 20-ties metų jis persikraustė į Olandiją. Nyderlanduose Jeangu įstojo į muzikos koledžą, kur pradėjo bendradarbiauti su prodiuseriu Perquisite.

Debiutinis atlikėjo albumas „High On You“ sulaukė daugybės pagyrų ir buvo nominuotas ne vienam apdovanojimui. Nuo to laiko jis tapo dažnu svečiu populiariuose festivaliuose – koncertavo „Lowlands“, „North Sea Jazz“ ir „Eurosonic Noorderslag“ scenose.

Antrasis jo albumas, išleistas 2019 metais ir pavadintas „Horizon“, yra puikiai įvertintas muzikos profesionalų bei melomanų, todėl J. Macrooy pavardė dažnai puikavosi ne tik koncertų afišose, bet ir spaudos antraštėse.

Italija – grupė „Maneskin“, daina „Zitti e buoni“

Italijos pasirodymas/ Foto: Andres Putting/ EBU

„Måneskin“ yra italų roko grupė iš Romos, kurią sudaro pagrindinis vokalistas Damiano Davidas, bosistė Victoria De Angelis, gitaristas Thomas Raggi ir būgnininkas Ethanas Torchio.

2021 m. kovo mėnesį grupė laimėjo 71-ąjį „Sanremo“ festivalį ir iškovojo kelialapį atstovauti Italijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Ši grupė iš karto sulaukė didžiulio palaikymo iš šou gerbėjų ir ne veltui buvo vadinami vieni šių metų favoritų.

Švedija – Tusse, daina „Voices“

Švedijos  atstovas Tusse, daina „Voices“



Tousin Michael Chiza, geriau scenoje žinomas pseudonimu Tusse, yra švedų atlikėjas, kilęs iš Kongo. Jis išgarsėjo, kai laimėjo talentų šou „Idol“ 2019 m. O šiemet Tusse pirmąkart išbando sėkmę „Eurovizijoje“ Roterdame.

Po pirmosios repeticijos charizmatiškasis atlikėjas pasidžiaugė savo pasirodymu: „Esu be galo laimingas, jaučiuosi nuostabiai. Stengėmės sukurti kuo įspūdingesnį šou, pasitelkdami tiek aprangą, tiek vaizdus. Esame patenkinti tuo, kaip viską sujungus atrodo visumoje“.

Tusse nepamiršo padėkoti ne tik savo kolektyvui, bet ir gerbėjams iš viso pasaulio. Šilčiausius linkėjimus jis perdavė artimiesiems, gyvenantiems Kongo Demokratinėje Respublikoje.

„Mano biologinis tėvas be perstojo siuntinėja man žinutes. Jis tikisi, kad turės galimybę už mane balsuoti ir sako, kad labai manimi didžiuojasi“, – žurnalistams „Eurovizijos“ atidarymo ceremonijoje sakė atlikėjas.

San Marinas – Senhit, daina „Adrenalina“

San Marino atstovė Senhit, daina „Adrenalina“

Fejerverkų į sceną atnešusi San Marino atstovė išties suteikė nemažai adrenalino, kaip dainuojama jos dainoje. Didžiulį energijos užtaisą ir charizmą pademonstravusi dainininkė ne ką mažiau stebino ir savo įvaizdžiu, ir religine simbolika. Atlikėjai kūrinyje talkina ir garsus reperis Flo Rida. Ritminga šokių muzika galėjo priversti pakilti nuo sofos ne vieną „Eurovizijos“ žiūrovą.

Eritrėjos piliečių šeimoje Bolonijoje, Italijoje, gimusi dainininkė Senhit kūryboje derina savo afrikietiškas šaknis su itališku stiliumi bei europietiškomis elektro-pop detalėmis. Atlikėja dirba su žymiausiais vardais Italijos muzikos scenoje bei yra globojama tarptautinių prodiuserių, tokių kaip Busbee, Steve Daly, Jon Keep, Jamie Hartman ir Brian Higgins.

Senhit savo karjerą scenoje pradėjo vaidindama pagrindinius vaidmenis sėkmės Europoje sulaukusiuose miuzikluose: ji pasirodė spektaklyje „Liūtas karalius“ Vokietijoje, „Hair“ Šveicarijoje, „Fame“ ir „Il Grande Campione“ su Massimo Ranieri Italijoje.

Dainininkė jau kartą dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse 2011 m. Diuseldorfe, atstovaudama San Marinui su daina „Stand By“.

2016 m. Senhit apkeliavo visą Europą su muzikiniu turu po populiariausius klubus: ji dainavo Milane, Amsterdame, Paryžiuje, Mančesteryje, Berlyne bei Londone. Po metų dainininkė išleido EP „Hey Buddy“, o jos singlas „Something on your mind“ pateko į ne vienos šalies muzikinius topus.

2019 m. „Senhit“ išleido 2 naujus singlus italų ir vieną anglų kalba, kurių abu vaizdo įrašus režisavo Luca Tommassini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2911)