Puikiai pirmajame pusfinalyje su daina „Discoteque“ pasirodę Lietuvos atstovai tikina esantys taip pat tvirtai pasiruošę ir finalui. Artėjant šeštadienio vakaro šou, kuriame paaiškės didžioji intriga – kas tapo šių metų nugalėtoju, laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“ virtualiu būdu svečiavosi kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasirodo, kad politikas yra nemažas šio dainų konkurso gerbėjas, o „The Roop“ sėkme neabejojo ir pernai. Norėdamas išreikšti palaikymą šių metų Lietuvos atstovams, ministras socialiniuose tinkluose pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame gitara sugrojo „Discoteque“ melodiją.

„The Roop“ privertė nuvalyt dulkes nuo gitaros, – linksmai feisbuke brūkštelėjo politikas. – Tikiuosi, didelė ir geltona banga dar labiau sustiprės ir mūsų šalies atstovus „Eurovizijoje“ lydės sėkmė!

„The Roop“ – Kaunas 2022 ambasadoriai. Įsivaizduokite, kaip viskas derėtų – „Eurovizija“ Lietuvoje ir Kaunas Europos kultūros sostinė!

Bet kokiu atveju – viskas yra nuostabu, grupė jau antrus metus mus sutelkia ir mina savo tarptautinės sėkmės kelią.“

Smagiai nuteikiantį muzikinį vaizdo įrašą pamatęs laidos vedėjas Saugirdas Vaitulionis paklausė, koks ministro santykis su muzika?

„Na, su muzika mano santykis yra kasdienis. Aš niekada nesimokiau groti muzikos mokykloje ar panašiai, bet mane visada žavėjo gitaros ir muzika, kuri pradžioje gimsta garaže, o po to atsiranda ant didelės scenos. Man tai labai priimtina ir mane visada žavi.

O jei jau nueinant nuo manęs ir kalbant konkrečiai apie „The Roop“, tai mes turime pačius tikriausius ne tik muzikos atlikėjus, bet ir kūrėjus. Tad ir muzika turi visai kitokį įtaigumą, mane tai labai žavi, todėl ir aš neatsispyriau šiai melodijai“, – neslėpė pašnekovas.

Su kviestiniu svečiu aptartas ir šių metų Lietuvos atstovų pasirodymas bei grupės galimybės parvežti pergalę.

„Pirmą kartą su grupe santykį turėjau dar tada, kai jie „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavo pirmą kartą. Teko apsikeisti keliais žodžiais su Vaidu ir jau tada jie man patiko. Net ne savo strategija, o tuo, kad jie yra žmonės, kurie turi, ką pasakyti užlipę ant scenos. Mano akimis, tai yra pats svarbiausias dalykas. Pergalė yra pergalė, bet ne tik blizgučiai, ne tik dideli pinigai ar super vizualizacijos yra sėkmę nešantys atributai. Pirmiausiai man imponavo jų idėja ir matome toliau, kaip jie strateguoja visą savo veikimą, kaip jie juda savo svajonės link. Aš jau seniai mačiau tokį tikrai rimtą nusiteikimą.

Nesu didelis ekspertas, bet tikrai manau, kad praėjusių metų konkursas iš tiesų buvo jų konkursas ir tikrai labai gaila, kad taip ta situacija susiklostė. Praėjusiais metais aš labai sirgau už „The Roop“ ir jau nebenorėjau to išgyventi šiais metais, tai kažkaip stengiausi į situaciją žiūrėti paprasčiau.

Reikia suprasti keletą dalykų. Viena vertus, aišku, yra laimėjimas, aukšta vieta. Kita vertus, yra ir pačios grupės sėkmė bei galimybė išplaukti į tarptautinius vandenis, ką grupė, manau, pakankamai sėkmingai ir daro. Ji tokiu būdu, atsidurdama už Lietuvos ribų, atsidurdama klausytojų ausinėse ar renginiuose irgi siunčia žinią apie Lietuvą. Tai yra dvi kryptys ir jos abi yra svarbios“, – eteryje kalbėjo S. Kairys.

S. Vaitulionis ir jo laidos svečias pasvajojo, kas nutiktų, jei „The Roop“ iš tiesų laimėtų. Ar mūsų šalis būtų pajėgi sukurti ir suvaldyti milijonus žiūrovų pritraukiantį renginį?

„Aš net neabejoju, kad Lietuva būtų pajėgi. Aš manau, kad turėtume netgi nemažą konkurenciją tarp miestų, kurie norėtų, jog juose būtų organizuojamas šis konkursas. <...> Save gerbianti valstybė, suvokdama puikią galimybę turėti tokią didelę tarptautinę auditoriją, tikrai susitvarkytų su visais iššūkiais. Nesu girdėjęs, kad kažkuri šalis būtų atsisakiusi tokios teisės vien dėl to, kad nenori ar bijo, jog nepajėgs. Manau, kad Lietuva puikiai susitvarkytų ir tikrai būtų labai puikus renginys“, – apibendrino kultūros ministras.

Eterio metu taip pat aptarti ir piniginiai reikalai. Ar valstybė bei kultūros sektorius neturėtų prisidėti prie Lietuvos atstovų pasirodymo „Eurovizijoje“? Tai ir dar daugiau – vaizdo siužete straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)