Šią savaitę jau buvo skelbta, kad rusų atlikėjas šių metų „Eurovizijoje“ šokiravo nemaloniu savo elgesiu. Tai nepraslydo pro akis ir „Euroviziją“ tiesiogiai iš Roterdamo komentavusiam LRT žurnalistui Ramūnui Zilniui.

Pristatydamas antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje septintuoju numeriu pasirodžiusią Moldovos atlikėją Nataliją Gordienko R. Zilnys negailėjo aštrių žodžių Rusijos atlikėjui.

„Šiemet ji sugrįžta į „Euroviziją“ padedant užkulisiuose ją treniruojančiam Filipui Kirkorovui. Na, tiesą sakant, matant, kaip ant „Eurovizijos“ atidarymo kilimo jis gana šiurkščiai ją pertraukinėjo ir šiaip, kaip ten elgėsi, tai turbūt labiau tinka žodis ne treniravimas, o dresavimas. Bet kokiu atveju, Filipas Kirkorovas yra vienas iš dainos autorių“, – tiesioginės transliacijos metu sakė šiemet dainų konkurso „balsu“ tapęs R. Zilnys.

Tiesa, tai nebuvo vienintelis kartas, kai R. Zilnys paminėjo provokuojančiu ir nemaloniu elgesiu konkurso metu pasižymėjusį F. Kirkorovą.

„Išgirdome 17 dainų ištraukas, taip pat pamatėme visus atlikėjus ir bent jau man toks įspūdis, kad labiausiai išalkęs šveicaras, labiausiai ištroškę suomiai, o labiausiai Lietuvai pamojuoti norėjo Filipas Kirkorovas, nes tik per televizorių dabar ir gali pamojuoti Lietuvai. Na, ir tai yra gerai. Kovido pandemija, saugumo reikia laikytis ir to atstumo reikės laikytis ir po pandemijos. Aš nemanau, kad dėl to labai labai liūdna“, – prieš paskelbiant antrojo pusfinalio balsavimo pabaigą situaciją „Eurovizijoje“ apibendrino Ramūnas Zilnys.

Dar kartą žinomas žurnalistas jo vardą ištarė tiesioginės transliacijos pabaigoje.

„Filipas Kirkorovas mums mojuos ir toliau didžiajame finale“, – paskelbus, kad Moldovos atlikėja Natalija pateko į didįjį „Eurovizijos“ finalą, komentavo žurnalistas.

Į netinkamą elgesį atkreipė ir užsieniečiai

F. Kirkorovas šokiravo savo elgesiu ant turkio spalvos kilimo 2021-ųjų „Eurovizijoje“. Užsieniečiai atkreipė dėmesį, kad F. Kirkorovas, prodiusuojantis dalyvę iš Moldavijos Nataliją Gordijenko, iš pradžių lindo į kadrą, paskui prilipo prie savo telefono, o galiausiai ėmė pertraukinėti dainininkę. Visa tai nutiko N. Gordijenko interviu metu, jau kiek anksčiau pranešė bublik.delfi.ee.

Ant turkio spalvos kilimo tinklaraštininkas Williamas Lee Adamsas ėmė interviu iš Moldavijos atstovės N. Gordijenko. Pokalbio metu F. Kirkorovas visą laiką trukdė atlikėjai ir elgėsi itin nemandagiai.

Iš pradžių jis ėmė raustis po kišenes ieškodamas apsauginės kaukės, paskui prilipo prie savo telefono. Galiausiai F. Kirkorovas ėmė pertraukinėti N. Gordijenko, kištis į pokalbį ir visais būdais bandė atkreipti dėmesį į save.

Vaizdo įrašo komentarų skiltyje užsieniečiai tikino esą pritrenkti tokio įžūlumo. Daugelis domėjosi, kas jis toks ir kodėl yra stebėtinai nemalonus.

„Dieve, ar gali būti nemalonesnis žmogus už Kirkorovą? Jis nuolatos visur lenda“; „Keista, kad jis toks populiarus Rusijoje“, – rašė internautai.

Nelaukiamas svečias

N. Gordinenko dainą „Sugar“ kūrė Dimitris Kontopoulos, Mikhailas Gutserievas, Sharon Vaughn ir F. Kirkorovas.

Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu sausio 19 d. įtraukė Rusijos atlikėją F. Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje.

Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą galios penkerius metus.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teigimu, žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“.

Atlikėjas buvo apskundęs tokį sprendimą teismui, tačiau šis nusprendė skundo nenagrinėti.

Finale pasirodysiančių šalių eilės tvarka

Pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą iš viso pelnė taip pat 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad kelionę „Eurovizijoje“ tęsia Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Tą pačią naktį portale eurovision.tv buvo atskleista, kokiu numeriu šeštadienį pasirodys visos į „Eurovizijos“ finalą patekusios šalys.

Pasirodymų tvarka:

1. Kipras

2. Albanija

3. Izraelis

4. Belgija

5. Rusija

6. Malta

7. Portugalija

8. Serbija

9. Jungtinė Karalystė

10. Graikija

11. Šveicarija

12. Islandija

13. Ispanija

14. Moldova

15. Vokietija

16. Suomija

17. Bulgarija

18. Lietuva

19. Ukraina

20. Prancūzija

21. Azerbaidžanas

22. Norvegija

23. Nyderlandai

24. Italija

25. Švedija

26. San Marinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)