Puikiai pirmajame pusfinalyje su daina „Discoteque“ pasirodę Lietuvos atstovai tikina esantys taip pat tvirtai pasiruošę ir finalui.

Artėjant šeštadienio vakaro šou, kuriame paaiškės didžioji intriga – kas tapo šių metų nugalėtoju, grupė „The Roop“ susitiko su Lietuvos žiniasklaida prie savo viešbučio ir pasidalijo mintimis, kuo šiuo metu gyvena.

„Spėjome pailsėti ir tuo labai džiaugiamės. Vakarykštė diena buvo visiškai be darbo, bandėme tik gulėti, ilsėtis ir pavalgyti. Vakar teko prisiminti, kaip ilsėtis, nes jau to reikėjo tikrai. Laukia svarbios dienos, finalas, tad norime būti kupini jėgų“, – šyptelėjo grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

„Žadame stebėti antrąjį pusfinalį, įdomu, su kuo susitiksime finale. Palaikome Šveicariją, Islandiją, jiems linkėjimai, nes jie (dėl COVID-19 atvejų) stebės, deja, tik savo klipą. Linkime jiems sėkmės“, – pridūrė pašnekovai.

Regis, kai kurios šalys savo pasirodymo detales keičia nuolat. Ar keisis finalinis lietuvių pasirodymas?

„Pažiūrėsim, pamatysime. Minčių gal ir yra, tačiau pasižiūrėsime, ar mums kai kas pavyks. Esame patenkinti savo pasirodymu ir reikia suprasti, kad kai kurie keičia ir daro kažką naujo todėl, jog jie nežino, ko nori. Taip, tie pokyčiai duoda papildomos medžiagos žiniasklaidai, bet mes sukamės tame pačiame burbule. Žurnalistai labiausiai rašo, o žmonės labiausiai skaito apie saviškius. <...> Mūsų tikslas yra ta didžioji dalis, ta 95 proc. žmonių, kurie dar nematė mūsų pasirodymo ir jį pamatys tik šį savaitgalį. Tokia yra statistika. Tad mums kiekvieną kartą kaitalioti pasirodymą nėra prasmės“, – tikino Lietuvos atstovai.

The Roop / Foto: EBU, Andres Putting

Tarptautiniame dainų konkurse lietuviai sulaukia dėmesio iš viso pasaulio, o kas jiems rodo didžiausią dėmesį?

„Oi, iš visų (sulaukiame dėmesio). Net neišskirtume vienos šalies. Labai domisi Nyderlandų žiniasklaida, taip pat ypatingą dėmesį jaučiame iš Australijos“, – tikino grupė.

„Pagal tai, kiek mums rašo žinučių, matome, kad mumis domisi ir Vokietija, ir Rusija, ir Lenkija, ir Ispanija labai stipriai. Ispanija yra antra šalis po Lietuvos, kur mūsų dainos per „Spotify“ klausomasi labiausiai“, – pasidžiaugė vokalistas V. Valiukevičius.

Per visą „eurovizinį“ laikotarpį grupė išdalijo begalę interviu – vien ant turkio kilimo „The Roop“ sudalyvavo bent 30-yje skirtingų pokalbių.

„Mes žinojome, kur važiuojame, todėl buvome ir esame tam pasiruošę“, – pakilios nuotaikos neslėpė muzikantai.

Grupė prabilo ir apie tai, ar spėja pasimėgauti jausmu, kad po metų pertraukos jiems visgi pavyko išvykti į didžiąją „Euroviziją“.

„Iš tikro mes visko dar nespėjome išjausti. Bet mes tikimės, kad tą pajusime vėliau, gal po pusės metų“, – kalbėjo Vaidotas.

„Taip, kartais pasistengiame stabtelėti ir pasimėgauti momentu, suprasti, kur mes esame, tai pajausti, nes kartais bėgame, bėgame dėl begalės darbų“, – kolegai antrino Mantas Banišauskas.

„The Roop“ išdavė, kokių klausimų jie sulaukia dažniausiai. Pasirodo, kad dauguma domisi, kas yra jų favoritai ir kam jie duotų aukščiausius balus, jei ne sau.

„Šie klausimai kaip malda“, – nusijuokė trijulė.

Grupė yra dėkinga dėl didžiulio palaikymo, tačiau paaiškina, kad pamatyti visų džiugių žinučių ar komentarų tiesiog neįmanoma fiziškai. Nepaisant to, jie taria nuoširdų „ačiū“.

Natūralu, kad socialinėje erdvėje plūsta ne tik teigiami komentarai, bet ir kiek tamsesnį atspalvį turintys įrašai, pavyzdžiui, ką grupė neva turėtų pakeisti savo pasirodyme. Tokioms nuomonėms grupė dėmesio per daug neskiria.

„Komentarų neskaitome, o nuomonių būna labai įvairių. Pavirsi į eklektiką ir subyrėsi, jei visų klausysi“, – tarė V. Valiukevičius.

„Viskas gerai, mes visus mylime, o mes esame tokie, kokie esame. Einame savo keliu ir kviečiame prisijungti“, – šyptelėjo Robertas Baranauskas.

Anksčiau, prieš pandemiją, Lietuvos atstovai į konkursą drauge veždavosi savo šeimas, antrąsias puses, šįkart dėl saugumo reikalavimų yra viskas kitaip. Ar grupė nepasiilgo savo artimųjų?

„Be abejo, jų trūksta. Bet mes žinojome, kur važiuojame. Mes atvažiavome dirbti, ne atostogauti. Mūsų artimieji tą taip pat puikiai supranta. Bet mes randame laiko kasdien pabendrauti, pasidalinti emocijomis ir tokiu būdu pabūti kartu. Išgyvename šį momentą“, – dalijosi M. Banišauskas.

„Viskas yra gerai. Mes priimame realybę tokią, kokia ji dabar yra“, – antrino V. Valiukevičius.

Grupė šyptelėjo, kad būtent šeima ir artimieji buvo tie žmonės, su kuriais jie pirmiausiai pasikalbėjo po žinios, jog jie pateko į finalą.

Šių metų dainų konkursas vyksta Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys finale. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)