19-os metų amžiaus vaikinas, kurio tikrasis vardas yra Tousinas Chiza, atstovaus Švedijai su daina „Voices“. Jis gimė Kongo Demokratinėje Respublikoje ir atsiskyrė nuo tėvų, kai jam buvo penkeri, šeimai pamėginus pabėgti iš pilietinio karo draskomos šalies.

T. Chiza trejus metus praleido pabėgėlių stovykloje su teta, paskui gavo prieglobstį Švedijoje.

„Skirtumas yra didžiulis. Gyvendamas pabėgėlių stovykloje nežinojau, kada kitą kartą gausiu valgyti, nežinojau, ar apskritai yra maisto, ir tada atvykau į Švediją, kur pilna maisto, pilna vandens. Dėl šių dalykų nereikia sukti galvos. Tiesa, čia labai šalta“, – nusijuokė jis.

Afrikoje T. Chiza dainavo nuo mažų dienų, daugiausia bažnyčių choruose, ir svajojo būti pastoriumi, kad tikintiesiems galėtų atlikti solinius pasirodymus. Švedijoje jis neapleido šio pomėgio ir taip pat dainavo choruose, o galiausiai nusprendė išmėginti laimę talentų konkursuose, tokiuose kaip „Swedish Idol“, kurį laimėjo 2019-aisiais. Prieš kelerius metus Tusse sužinojo, kad jo biologiniai tėvai tebėra gyvi. Deja, mama neseniai mirė.

„Labai apsidžiaugiau sužinojęs, kad jie gyvi, nes užaugau galvodamas, jog jų nebėra. Ši naujiena mane labai pradžiugino, be to, tėvai su manimi susisiekė po šitiek metų. Tai buvo iš tiesų nuostabi akimirka, nes mano širdyje nuolatos kažko trūko...“ – prisipažino atlikėjas.

Tusse sakė, kad tėvas jį palaikė atrankos į „Euroviziją“ metu. Dainininkas planuoja jį aplankyti atlaisvėjus dėl koronaviruso pandemijos įvestiems kelionių apribojimams.

Šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursas, vienas didžiausių kasmetinių ne sporto renginių, vyksta Roterdame gegužės 18–22 dienomis. 2019 m. „Euroviziją“ laimėjo Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence’as, atlikęs dainą „Arcade“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)