Transliacijos metu dainų konkurso puslapyje ESCToday.com taip pat vyko virtualus balsavimas. Jis buvo paskelbtas dar iki prasidedant pirmajam „Eurovizijos“ pusfinaliui.

Balsai buvo matomi svetainėje realiu metu. Lietuviai „The Roop“ šiame balsavime neapleido lyderio pozicijų.

Antroje ir trečioje vietoje išsidėstė kiti konkurso favoritai Malta ir Kipras.

Tuo tarpu mažiausiai balsų surinko Slovėnijos ir Šiaurės Makedonijos atstovai.

Delfi pažymi, kad šis balsavimas nėra oficialus – tai tik gerbėjų galimybė išreikšti savo nuomonę, palaikant savus favoritus.

Antrame pagal dydį Nyderlandų mieste vykstantis dainų konkursas praėjusiais metais buvo atšauktas dėl pandemijos. Laimei, šiemet „Eurovizija“ ir vėl džiugina tiek dalyvius, tiek jų pasirodymų nekantriai laukiančius gerbėjus.

Pirmajame pusfinalyje iš viso pasirodė 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina ir Malta.

Vakaro gale, susumavus visus balsus, paaiškėjo didžioji pusfinalio intriga – 10 šalių, patekusių į finalą. Tai: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir dar kelios šalys: Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Šių metų dainų konkursas vyksta Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys finale. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)