Roterdame vykstančiame tarptautiniame dainų konkurse šiemet vyrauja kiek kitokia nuotaika, kadangi pandemija stipriai pakoregavo ne tik įprastą žmonių gyvenimą, bet ir renginius.

Belaukiant oficialaus „eurovizinio“ starto, laidose „Eurovizija: gal pagaliau?“ kalbiname scenos žvaigždes ir muzikos verslo profesionalus.

Laidos vedėjas Saugirdas Vaitulionis drauge su kviestiniais svečiais ir „Delfi“ komanda, dirbančia tiesiogiai iš Roterdamo, aptaria dainų konkurso aktualijas ir vertina, kokius šansus nugalėti šiemet turi Lietuva.

Laidoje prieš pirmąjį pusfinalį darbų sūkuryje pavyko pakalbinti grupės „The Roop“ prodiuserį Laurą Lučiūną, kuris patikino, kad šiuo metu Roterdame vyksta sunkus darbas. „Bet verta“, – šyptelėjo jis.

Pašnekovas neslėpė, kad po metų pauzės vėl vykstantis dainų konkursas emocijas kelia ne tik ištikimiausiems gerbėjams, bet ir organizatoriams. Pasak L. Lučiūno, po pasaulį sukausčiusios pandemijos net ir tvirčiausi profesionalai susigraudina matydami į areną plūstančius žmones.

„Buvo kalbama apie techninius nesklandumus, bet man jie paskui tapo gana akivaizdūs. Nes tai yra pirmas renginys po ilgo laiko su žiūrovais. O minia arenoje elementariai pradeda šaukti, sveikinti kiekvieną, dainuoti drauge, tad faktas, kad ausines visiems truputį reikia pasigarsinti. Tai buvo pagrindinis trukdis. Bet laikui bėgant, manau, tų trukdžių pavyks išvengti.

Atmosfera iš tikrųjų yra labai galinga. Daugelio dalyvių, organizatorių tarpe matosi net kaip ašaros kaupiasi akyse, nes per ausines tu gali girdėti žiūrovus. O tai kiekvienam dalyviui, stovinčiam ant scenos, yra labai svarbu. Tai buvo jaudinantis momentas.

Tiksliai nepasakysiu, kurios šalies atstovas, bet tai buvo delegacijos vadovas, kuris priėjo prie manęs, toks gana didelis, stambus vyras, ir jis nuoširdžiai nubraukė ašarą, prisipažindamas, kad jam dar neteko raudoti dėl tokių dalykų. Tokia čia atmosfera“, – įspūdžiais iš Nyderlandų dalijosi laidos svečias.

„Atmosfera čia yra labai draugiška, gal net draugiškesnė nei įprastai. Visi vieni kitus palaiko. Renginys labai smagus ir labai džiugu, kad bus žiūrovų“, – pridūrė jis.

Tai ir dar daugiau pašnekovų pasakojimų – straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Šių metų „Eurovizija“ vyksta Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodo pirmajame pusfinalyje ir siekia patekti į didįjį finalą. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)