Antrame pagal dydį Nyderlandų mieste vykstantis dainų konkursas praėjusiais metais buvo atšauktas dėl pandemijos. Laimei, šiemet „Eurovizija“ ir vėl džiugina tiek dalyvius, tiek jų pasirodymų nekantriai laukiančius gerbėjus.

Visgi, dėl COVID-19 saugumo reikalavimų, renginys šiemet kitoks. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų areną užpildys tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų.

Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės stebėti tik iki 3 500 žiūrovų, kurie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Nepaisant to, dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija“ ir šiemet sulaukė spalvingųjų aistruolių. Greta arenos, kurioje jau netrukus prasidės milijonus žiūrovų pritraukiantis šou, būriuojasi spalvingais, drąsiais ir mylimiausią šalį reprezentuojančiais įvaizdžiais pasipuošusi publika.

Nors šįkart minia gerokai kuklesnė nei įprastai, džiaugsmo pasitinkant „Eurovizijos“ startą tikrai ne mažiau. Šou, renginių ir muzikinių pasirodymų išsiilgę žmonės neslėpė, kad šis dainų konkursas bent trumpam leidžia grįžti į laikus prieš pandemiją.

Šalia arenos besibūriavusi publika išdavė savo favoritus, spėliojo, kas šiemet galėtų laimėti dainų konkursą ir dalijosi mintimis apie „The Roop“. Kiekvienas sutiktas praeivis žinojo, kas yra šių metų Lietuvos atstovai ir suskubdavo parodyti skiriamuoju grupės ženklu tapusį „pirštų šokį“.

Šių metų „Eurovizija“ vyksta Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodo pirmajame pusfinalyje ir siekia patekti į didįjį finalą. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)