Tačiau galiausiai Maltos atlikėja Destiny, lažybų tarpininkų vertinama kaip viena iš pretendenčių laimėti konkursą, „Eurovizijos“ pusfinalių išvakarėse Roterdame repetavo savo kūrinį „Je Me Casse“.

„Kai nusprendėme pamėginti ir priimti visus čia, Roterdame, žinojome, kad pandemija dar niekur nebus dingusi. Darome viską, ką galime, kad kuo labiau sumažintume jos poveikį, – sakė vyriausiasis „Eurovizijos“ dainų konkurso prodiuseris Martinas Osterdhalis. – Mes labai intensyviai ruošėmės prieš atvykdami čia.“

Nyderlandų uostamiestis rengiasi netrukus prasidėsiančiai kuklesnei konkurso versijai su ribotu gyvai renginį stebinčių žiūrovų skaičiumi. COVID-19 situacija Nyderlanduose gerėja, tačiau išlieka pakankamai rimta. Savaitgalį Lenkijos ir Islandijos delegacijose buvo nustatyta po vieną koronaviruso atvejį.

Abi delegacijos dabar karantinuojasi ir viliasi, kad pakartotiniai jų testai bus neigiami ir pasirodyti ketvirtadienį vyksiančiame antrajame pusfinalyje abi šalys galės gyvai. Šios delegacijos gyvena viename viešbutyje su Rumunijos delegacija bei Maltos atstovės Destiny palaikymo komanda. Todėl buvo imtasi atsargumo priemonių ir šių dviejų šalių atstovai negalėjo dalyvauti sekmadienį vykusioje atidarymo ceremonijoje.

Tačiau, sulaukus neigiamų testų rezultatų, pirmadienio repeticijoje dalyvauti jie galėjo. Jei iškiltų problemų konkurso metu, yra įrašytos atsarginės visų pasirodymų versijos.

Australijos atstovė Montaigne ketvirtadienio pusfinalyje pasirodys nuotoliniu būdu – dėl kelionių ribojimų atvykti į Roterdamą ji negalėjo.

Tiesa, prieš kurį laiką buvo pranešta, kad į areną bus įleisti ir žiūrovai, tiesa, jų kiekis ribotas.

„Žiūrovų skaičius bus labai ribotas. Tokio dydžio arenoje įprastai gali tilpti 15 tūkst. žiūrovų, o dabar bus tik 3,5 tūkstančio. Tai yra žymiai mažiau, bet geriau, nei nieko. Viliamės, kad tiek žiūrovų pakaks tinkamai atmosferai palaikyti. Mes taip pat pasitelkėme televizijos technologijų suteikiamas gudrybes, dėl kurių tuščios vietos neatrodo tokios tuščios, – šyptelėjo M. Osterdhalis. – Taip pat daug įtakos turi apšvietimas.“

Visų 39 dalyvaujančių šalių atstovai ir delegacijos prieš patekimą į areną testuojami. Renginyje galės dalyvauti apie tris tūkstančius „Eurovizijos“ gerbėjų. Jų dalyvavimas paremtas bandomuoju Nyderlandų planu dėl renginių pandemijos metu. Žiūrovai taip pat turės pateikti neigiamą koronaviruso testo rezultatą.

65-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyksta Nyderlanduose, mat 2019-aisiais konkursą su daina „Arcade“ laimėjo Nyderlandų atlikėjas ir dainų autorius Duncanas Laurence‘as. Šį savaitgalį konkursas turėtų pritraukti apie 200 mln. televizijos žiūrovų.

2020-aisiais renginys buvo atšauktas dėl pandemijos. Nyderlandų sveikatos apsaugos ministras pirmadienį paskelbė, kad šalis švelnins dėl COVID-19 įvestus ribojimus – trečiadienį atsidarys pramogų parkai, zoologijos sodai, lauke esantys baseinai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)