Jo tėvas dirba televizijoje

Uku yra Raivo Suviste ir Heli Suviste-Polikarpus sūnus. Pora išsiskyrė, kai būsimam dainininkui tebuvo treji metai ir jis skyrybų neprisimena kaip traumuojančio įvykio. Įprastai Uku gyveno su motina Heli ir tik atostogas praleisdavo su tėvu Raivo. Jo tėvas yra gerai žinomas televizijos laidų prodiuseris. Būtent dėl darbo reikalų jis negalėjo būti šalia sutuoktinės, kai 1982-ųjų birželį gimė Uku. Kaip tik tuo metu jis buvo išvykęs į Maskvą dalyvauti surengtuose kursuose, o tą akimirką, kai gimtojoje Estijoje akušeriai priiminėjo tris su puse kilogramo svėrusį mažylį, Raivo buvo atsidūręs Rusijos ligoninėje ir kentė siaubingą danties skausmą. Apie Uku gimimą tėvas buvo informuotas telegrama. Būdamas daug jaunesnis Uku svajojo sekti tėvo pėdomis, bet Raivo, pamatęs, kaip sūnus atlieka Airijai pergalę vienoje iš „Eurovizijų“ atnešusią dainą „Rock ‘n’ Roll Kids“ per aukštosios mokyklos išleistuvių vakarėlį, kaipmat suprato, kad Uku lemta pasukti kitu keliu.


Jo sesuo – tikra teniso virtuozė

Uku sesuo Karola Suviste yra tarp Estijoje pripažintų jaunųjų teniso virtuozų. Šiuo metu penkiolikmetė mokosi Rafaelio Nadalio akademijoje Maljorkoje. Kai buvo dar jaunesnė, Karola kartais pasirodydavo kartu su vyresniuoju broliu. Minėtina, kad tarp jo ir sesers – net 22 metų skirtumas.


Jis studijavo Berklee muzikos koledže

Muzikos Uku pradėjo mokytis nuo šešerių. Tada jis lankė sustiprintas muzikos pamokas Talino 21-ojoje mokykloje, be to, dainavo Talino berniukų chore. Toliau jo laukė Talino muzikos mokykla ir pasirinkta fortepijono specialybė. Muzikos mokyklą Uku baigė 1997-aisiais, o aukštąją – 2000-aisiais. 2001-aisiais Uku apleido muziką ir ketverius metus paskyrė kompiuterinių sistemų studijavimui, tačiau prie muzikos Uku vis tiek sugrįžo, o 2006-aisiais išvyko į Bostoną mokytis visame pasaulyje garsėjančiame Berklee muzikos koledže.

Jis dalyvavo „Naujojoje bangoje“

„Naujoji banga“ – tai ilgus metus gyvuojantis festivalis, atkreipiantis dėmesį į naujus, dar tik kylančius talentus. Jame yra dalyvavę begalė būsimų „Eurovizijos“ žvaigždžių, įskaitant Dimą Bilaną, Sergejų Lazarevą ir Poliną Gagariną. Tarp festivalio laimėtojų – Jamala, „DoReDoS“, Natalia Gordienko ir Damiras Kedžo. Uku „Naujosios bangos“ scenoje pasirodė 2010-aisiais, kaip Estijos atstovas. Jis iškovojo trečią vietą iš 17-os. Aukštesniais balais buvo įvertinti tik Armėnijos ir Ukrainos atstovai.


Jis dalyvavo Rusijos muzikiniame projekte „Balsas“

Netrukus po pirmojo pasirodymo Estijos nacionalinėje atrankoje „Eesti Laul“ U. Suviste persiorientavo į rytus. Norėdamas išgarsėti Rusijoje, jis tapo projekto „Balsas“ septintojo sezono dalyviu. Atlikęs Edo Sheerano dainą „Perfect“, estas privertė du mokytojus nuspausti mygtuką, įskaitant 2008 m. „Eurovizijoje“ antrą vietą užėmusią Ukrainos dainininkę Ani Lorak. U. Suviste prisijungė prie jos komandos ir nukeliavo iki pusfinalio. Nors jis nelaimėjo, tačiau susipažino su tokiais garsiais muzikantais kaip Filipas Kirkorovas ir Dimitris Kontopoulos – vadinamąja „svajonių komanda“, sukūrusią galybę „Eurovizijos“ hitų, įskaitant „Shady Lady“. D. Kontopoulos prodiusavo U. Suviste dainas „What Love Is“ ir „The Lucky One“.

Jis mėgsta miuziklus

Nors U. Suviste yra labiau žinomas kaip populiariosios muzikos atlikėjas, jis reguliariai dainuoja miuzikluose, įskaitant tokius gerai žinomus šedevrus kaip „Oliver!“ ir „Vestsaido istorija“. Vienas naujausių U. Suviste vaidmenų – įsikūnijimas į personažą Danny miuzikle „Briliantinas“.

Jis pateko į „Euroviziją“ po ketvirto bandymo

Laimėti nacionalinę atranką „Eesti Laul“ nėra lengva. Joje dažniausiai dalyvauja garsiausi ir talentingiausi atlikėjai. U. Suviste pirmą kartą pamėgino laimę 2017-aisiais, atlikęs dainą „Supernatural“, bet iškrito pusfinalyje. Dainininkas sugrįžo 2019 m. su kūriniu „Pretty Little Liar“. Šį kartą jam sekėsi kur kas geriau – užėmė antrą vietą (tada laimėjo Victoras Crone’as). Nors U. Suviste galiausiai laimėjo atranką 2020-aisiais, vis tiek nepasirodė „Eurovizijoje“ dėl COVID-19 pandemijos.


Jis išleido daugiau nei 10 singlų

Nuo 2009 m. U. Suviste kasmet išleidžia bent po vieną singlą, įskaitant tris „Eesti Laul“ kūrinius. Dauguma jo singlų atliekami estų kalba, bet yra ir angliškų bei rusiškų kūrinių. 2013 m. jis bendradarbiavo su Baltarusijos populiariosios muzikos žvaigžde Anželika Agurbaš, 2005 m. pasirodžiusia „Eurovizijoje“. Taip pat. U. Suviste išleido albumą su 2013-ųjų „Eurovizijoje“ Estijai atstovavusia Birgit Õigemeel.

Jis nebijo eksperimentuoti

Nors dalyvaudamas atrankoje į „Euroviziją“ U. Suviste nebandė išrasti dviračio, retkarčiais jis paeksperimentuoja. Pavyzdžiui, jo Paulo McCartney dainos „Blackbird“ perdirbinį reikia išgirsti, kad patikėtum.

Jis buvo išrinktas seksualiausiu Estijos vyru

2010 m. žurnalo „Kroonika“ skaitytojai nusprendė, kad Uku yra seksualiausias Estijos vyras. Neilgai trukus, tarytum norėdamas pateisinti šį titulą, dainininkas tiesioginiame eteryje atliko kūrinį „The Lion Sleeps Tonight“, dėvėdamas tik džinsus ir keletą papuošalų. Tada seksualiausia Estijos moterimi buvo išrinkta atlikėja Tanja, 2014 m. dalyvavusi „Eurovizijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)