Ant turkio spalvos kilimo savaitgalį sužibę lietuviai neslėpė, kad sulaukė nemažai užsienio spaudos dėmesio.

„Žinokite, turėjome labai daug dėmesio. Geras momentas tas, kad mes tikrai esame įsimintini. Dar prieš atvykstant čia mes turėjome nemažai dėmesio ir labai džiaugėmės tuo dėmesiu ant turkio spalvos kilimo. Maždaug kokie 98 proc. ten buvusių žurnalistų mūsų klausinėjo, mus filmavo ir tai yra labai gerai, nes sėjame žinią apie Lietuvą toliau“, – šypsenos neslėpė grupės lyderis.

Jokia paslaptis, kad „Eurovizijos“ atidaryme Vaidotas Valiukevičius drauge su kolegomis akį traukė ne tik dėl charizmatiškos energijos, bet ir stilingo įvaizdžio, kuris šįkart nebuvo geltonos spalvos. Bene labiausiai aptarinėta grupės kostiumų detalė buvo vokalisto vilkėtas sijonas-kiltas.

„Kiltas ar sijonas? Kita vertus, koks skirtumas. Mūsų idėja buvo ta, kad mes norėjome sumaišyti drabužius skoningai, padaryti miksą įvairių kultūrų, nes apie tai ir yra konkursas, „Eurovizija“ yra apie draugystę, apie kultūrų draugystę. Ir mes tai darėme. Mes drabužius maišėme tarpusavyje – jie buvo ir lietuvių dizainerių, ir užsienyje gerai žinomų dizainerių. Tai buvo miksas įvairių kultūrų ir kūrėjų. O komentarų aš neskaitau. Kas man asmeniškai rašė, tai visi džiaugėsi mūsų pasirinkimu, todėl, kad gražiai visi trys atrodėme“, – pasakojo V. Valiukevičius.

Jam antrino ir kolega: „Susilaukėme daug komentarų, einant kilimu iš žurnalistų, kurie mus kalbino. Jie tikrai tai pastebėjo. Ypač Vaidoto stilių. Sakyčiau, kad buvo labai geri atsiliepimai, ypač dėl kilto-sijono.“

„Taip. Aš manau, kad gal kai kurie žmonės vis dar į tai keistai žiūri. Gal per daug išgyvena, rūpinasi. Siūlyčiau į viską žiūrėti lengviau. Gyvenimas yra labai trumpas ir jeigu jūs jį nugyvensite pyktyje, jums senatvėje nuo to tikrai nebus geriau. Mes visada esame už džiaugsmą ir už laisvę būti savimi“, – į diskusiją dar kartą įsitraukė Vaidotas.

Pasirodo, kad net ir už arenos ribų lietuvių muzikantai yra lengvai atpažįstami – asmenukės prašo ir sutikti olandai, ir ten viešintys ar gyvenantys tautiečiai.

„Galvojome, kad užsienyje tikrai pabūsime turistais, bet vis dėlto artistais esame ir čia. <...> Esame matomi ir tas labai džiugina“, – neslėpė grupė.

Spaudos konferencijoje rasta laiko aptarti ir kas antrą dieną atliekamiems koronaviruso testams, kodėl nereikia stebėtis olandų tiesmukumu, su kuo Lietuvos atstovai jau spėjo susidraugauti ir dar daugiau įdomių detalių.

Visą pokalbį su šiuo metu Roterdame viešinčiais Lietuvos atstovais žiūrėkite straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Šių metų „Eurovizija“ vyks Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys pirmajame pusfinalyje ir sieks patekti į didįjį finalą. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (504)