„Tai kauniečių meilės ir palaikymo ženklas tiems, kurie jau tapo mūsų širdžių nugalėtojais – THE ROOP! P.S. Už nežmonišku greičiu fontanui sukurtą choreografiją ypatingą AČIŪ tariame šio grožio autoriams – UAB „Optika ir Technologija“ virtuozams“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Kauno savivaldybės atstovai.

Anot jų, Laisvės alėjos fontanas šoks pagal Eurovizijos dalyvių dainą iki pat Eurovizijos finalo kiekvieną dieną 20 ir 21 valandomis.

Lietuvą atstovaujantys „The Roop“ pirmajame pusfinalyje pasirodys pirmieji. Pirmasis Eurovizijos pusfinalis vyks gegužės 18 dieną, antrasis vyks po dviejų dienų, finalas – gegužės 22 dieną.

Nyderlanduose, Roterdame sekmadienį vykstant „Eurovizijos“ dainų konkurso atidarymo šventei, Lietuvai atstovaujanti trijulė „The Roop“ sako esanti pasiruošusi antradienio pusfinaliui.

„Jaučiamės labai puikiai, nesitiki, kad pagaliau tai vyksta vis dėlto. (…) Esame pilnai pasiruošę, repeticijos praėjo puikiai ir jos leido mums pasiruošti tiek psichologiškai, tiek fiziškai“, – Lietuvos žurnalistams sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Net kelioms konkurso delegacijoms dėl koronaviruso grėsmės negalint dalyvauti sekmadienį rengiamame atidaryme, Lietuvos atstovai sako nejaučiantys nerimo.

„Labai dėkoju Vyriausybei, kuri vis dėlto padarė tą nutarimą ir mus, visą delegaciją paskiepijo, todėl, kad tikrai jaučiamės nuo to saugiau. Žinokite, ne visi čia tokie paskiepyti“, – sakė grupės lyderis.

Grupės komentarus transliavo portalai lrt.lt ir delfi.lt.

BNS skelbė, kad konkurso organizatoriai prieš pat atidarymo šventę pranešė, jog Islandijos delegacijos nariui nustatytas COVID-19. Šeštadienį teigiamas tyrimo rezultatas patvirtintas vienam Lenkijos delegacijos nariui.

Rumunijos ir Maltos komandos, kurios apsistojo tame pačiame viešbutyje, kaip ir Islandijos bei Lenkijos atstovai, imantis atsargumo priemonių, taip pat nedalyvauja atidarymo renginyje.

Šiemet festivalis organizuojamas laikantis griežtų Nyderlandų vyriausybės nustatytų taisyklių.

Ši grupė atstovauti Lietuvai buvo išrinkta ir praėjusiais metais, bet dėl koronaviruso pandemijos konkursas buvo atšauktas.

Pamatyti vaizdo įrašą su šokančiu Laisvės alėjos fontanu galite pamatyti ir paspaudę čia.