Vos prasidėjus konferencijai buvo pasiteirauta, ar grupės nariai jaučiasi pasiruošę konkursui ir ar tvirtai stovi ant kojų. Vaidotas atviravo – nors klaidų repeticijų metu pasitaikė, jų nuotaikos puikios.

„Tiesa, per vieną repeticiją iškrito siųstuvėlis, tačiau tai buvo ne mūsų kaltė, o organizatorių. Bet antras ir trečias kartai buvo puikūs! – pozityviai situaciją įvertino Vaidotas. – Nuotaikos ir pasiruošimas yra tvirtas, jaučiamės gerai. Jau pripratome čia būti. Jau beveik savaitę esame Roterdame, įtampa dingo.“

Grupės nariai sulaukė ir klausimo, kurios šalies daina, jų manymu, galėtų tapti potencialia „Eurovizijos“ laimėtoja.

„Esam susifokusavę į save. Galvojame apie save. Tačiau mums patinka islandai, šveicaras, Italiją atstovaujanti grupė. Ukrainiečiai taip pat nuostabūs“, – sakė „The Roop“ lyderis.

Vos prieš kelias dienas, turėdami kiek daugiau laisvo laiko, grupės nariai vyko aplankyti šalies pajūrio. Pasiteiravus, kokios emocijos juos užklupo būnant ten, muzikantai šyptelėjo.

„Emocija – lietuviška. Priminė Nidą, visą Neringos juostą. Nuvežė pažiūrėti, kokį pajūrį jie turi, bet supratau, kad va, o mes vis tik kokį pajūrį turime“, – komplimentus Pabaltijui žarstė V. Valiukevičius.

Tiesa, lažybininkų prognozių dėl „Eurovizijos“ grupės „The Roop“ nariai teigė nesekantys ir vertinantys juos kritiškai.

„Juk jie priklauso vos nuo 5 proc. žiūrovų, kurie pasirodymą matė jau sausio mėnesį. Tiesą sakant, aš niekada nežiūrėdavau „Eurovizijos“ iki, žiūrėdavau būtent tą didžiąją dieną. Viskas gali labai stipriai pasikeisti per balsavimą ir pasirodymų metu“, – tikino Vaidotas.

Likus kelioms dienoms iki „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio „The Roop“ savo gerbėjams paruošė staigmeną – išleido pirmąjį „Discoteque“ dainos remiksą, kurį specialiai grupei sukūrė garsus olandų didžėjus Deepend.

„Discoteque (Deepend Remix)“ šokių muzikos remiksas pasirodė „The Roop“ intensyviai ruošiantis gegužės 18 dieną vyksiančiam pirmajam „Eurovizijos“ pusfinaliui. Naują kūrinio versiją sukūręs, pasaulinio garso didžėjus Deepend negaili pagyrų „The Roop“ ir sako, kad „Discoteque“ yra išskirtinis kūrinys.

„Vos tik išgirdęs „Discoteque“ supratau, kad tai yra kažkas išskirtinio, kažkas tokio, ko dar niekam nepavyko sukurti. Vaikinai iš tiesų yra verti daug pagyrų – priedainis labai užkabina ir įsimena, dainoje daug išskirtinių garsinių elementų“, – sakė Deepend.

„The Roop“ kūrinį didžėjus papildė savo tradiciniu skambesiu: „Discoteque“ norėjau suteikti savo braižo – elektroninių ir popmuzikos muzikos garsų – tai ir yra mano firminis skambesys. Į pagalbą pasikviečiau draugą gitaristą Deriką – jis specialiai remiksui įrašė naują gitaros partiją. Kūriniui sukūriau naują bosinę liniją, pridėjau efektų ir šiek tiek pakeičiau dainos melodiją.“

Regis, remiksas sužavėjo ir grupės narius.

„Pats skambesys mums patinka, nes jis skiriasi nuo originalo. Remiksas įneša vasariškos gaivos skambesio. Vasara artėja, tad ši daina puikiai jai tiks“, – konferencijos metu šypsojosi „The Roop“.

Grupės nariai atskleidė lūkesčius ir apie gegužės 14 dieną vyksiančią Geltonąją bangą, į kurią kviečia jungtis visus grupės gerbėjus ir palaikytojus.

„Svarbus pranešimas! Mums reikia jūsų visų palaikymo! Gegužės 14 d., penktadienį, skelbiame Geltonosios bangos dieną!

Didžiausia parama ir palaikymas yra lietuvių (ir ne tik) visame pasaulyje susivienijimas. Tai diena, kuomet visi koncentruotai dalinasi „The Roop“ daina, vaizdo klipu, nuotraukomis savo socialiniuose tinkluose su grotažyme #LithuaniaGoesYellow ir #Eurovision. Taip žinia apskries apie pasaulį ir supažindins su Lietuvos atstovais konkurse.

O tos pačios dienos vakare, 20 val. (Lietuvos laiku), visus kviečiame paleisti „Discoteque“ dainą savo namuose, kiemuose, automobiliuose ir užkurti didžiausią diskoteką Žemėje!“ – jau anksčiau skelbė grupės nariai.

„Geltonoji banga – tokia ši diena. Kviečiame visus lietuvius Lietuvoje susijungti ir koncentruotai dalintis savo dainomis, pasirodymais socialiniuose tinkluose. Juk turime pažįstamų ne vien lietuvių tarpe. Mes norime, kad geltonoji banga išliptų ir iš Lietuvos teritorijos, – sakė Vaidotas. – Iš tiesų, tai užsienis tik dabar atranda mūsų dainą, tik dabar pradeda žiūrėti, pastebėti vaizdo klipą.“

Neretai lietuvių pasirodymas palyginamas su islandų. O ir patys islandai viename interviu paprašyti išsirinkti šalį, su kuria mielai pasirodytų ant scenos, paminėjo būtent „The Roop“. Paklausti, ar patys įžvelgia panašumų „Dadi & Gagnamagnid“ pasirodyme, grupės nariai jų rado ne vieną.

„Mes skleidžiame panašią energetiką. Kažkaip panašiai ir humorą jaučiame. Taip pat ir mūsų muzika bei šokis panašaus kalibro. O ar esame pranašesni? Mes stengiamės nelyginti savęs. Tai ne visada padeda. Be to, mums patinka tai, kokie mes esame. Mes įdomūs savaip, o jie – savaip. Nėra kažkokios skalės, kurioje jie būtų blogesni arba geresni“, – kalbėjo grupės nariai.

Prie grupės įvaizdžio šiemet dirba nemaža komanda, kurioje – ir stilistė, ir grimerė. Vyrai neslepia, kad pasiruošimas kiekvienai dienai užtrunka, tenka ne tik ieškoti derančių kostiumų, bet ir pasigrimuoti.

„Kaskart išėjęs iš viešbučio kambario – esi ant scenos. Tai supratome dar būdami Lietuvoje. Vos uždarę kambario duris esame matomi. Todėl nenorėjome prarasti savęs ir pasistengti pilnai išnaudoti šią platformą, kurioje esame šiuo metu. Dėl to su savo stiliste Glorija Gžimailaite nutarėme kiekvieną dieną stengtis atrodyti stilingai, parodyti save, išliekant savo kailyje. Manau, kad tai mums sekasi. Turime savo atskirą drabužinę, tam yra paskirtas visas kambarys. Juokinga, tačiau taip yra. Kiekvieną vakarą apsitariame, ką rengsimės ryte.

Turime ir grimerę. Net ir dabar esame papudruoti. Nežinau, kaip mūsų oda tai atlaikys. Dabar aš jau gerai suprantu moteris, kurios kiekvieną dieną pudruojasi. Jūs esate nerealios, kadangi taip puikiai mokate išsaugoti savo odą. Dabar mes jau pripratome kas vakarą nusivalyti grimą, nakčiai teptis įvairiais kremais, kad viskas gražiai įsigertų. Tai mes visada pasiruošę.

Džiaugiamės, kad šiemet Lietuvai galime atstovauti aukščiausiajame lygyje. ir nesvarbu, kelintą vietą užimsime, mūsų šalis yra matoma jau dabar. Ir bus matoma. Mūsų tikslas
nėra tik pergalė. Tai yra vienas iš tikslų. Ir tas vėliavos nešimas nesibaigs gegužės 20. Jūs pamatysite, kad ji bus nešama žymiai ilgiau“, – patikino V. Valiukevičius.

Spaudos konferencijoje grupė prakalbo ir apie maitinimą, kuris jų energingam pasirodymui be abejo turi svarbios įtakos. Vyrai neslėpė, kad tarp darbų ne visada spėja pavalgyti. Na, o grupės vokalistas susiduria su kita problema – kadangi yra veganas, jam tenka ir atsirinkti maistą.

„Jie žino šitą ir stengiasi išpildyti tą veganišką meniu. Kartais, žinoma, tenka paieškoti tam tikrų produktų, kad jausčiausi pilnavertiškai pasimaitinęs. Tačiau taip, net ir čia dar ne visai lengvai suprantama veganiška mityba. Kartais duoda tik ridiką, pomidorą, morką ir galvoja, kad nuo to aš būsiu gyvas ir strakaliosiu. Deja, ne. Reikia ir daugiau“, – atviravo V. Valiukevičius.

Užsienio žiniasklaidai surengtoje spaudos konferencijoje trijulė dar buvo kalbėjusi ir apie neįgyvendintus pramoginius planus Roterdame. Grupės narys Mantas užsiminė, kad norėtų išmėginti pasiplaukiojimą laivu su sukūrine vonia. Jam pritarė ir Robertas. Vis dėlto, kol kas vyrai tokiai veiklai laiko neskyrė.

„Svajonė dar neįgyvendinta, bet viltis – gyva. Dar liko nemažai laiko. Nors kita savaitė bus žymiai labiau įtempta nei ši. Gali būti, kad mano laivas liks kitam krante“, – šmaikštavo M. Banišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)