„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad COVID-19 testas buvo neigiamas. Kateryna jaučiasi geriau ir nekantriai laukia pasirodymo „Eurovizijos“ scenoje kitą savaitę“, – rašoma Ukrainos delegacijos pranešime.

Grupė „Go_A“ garsėja šiuolaikinėmis ukrainiečių folkloro interpretacijomis, papildytomis elektroninės muzikos garsais. Grupės pavadinimą sudaro angliškas žodis „go“, reiškiantis ėjimą, judėjimą bei raidė A, kuri simbolizuoja senovės graikų raidę „alfa“, rodantį grįžimą prie savo kultūros šaknų.

Grupės istorija prasidėjo 2012 m., kai garso prodiuseris Tarasas Ševčenko susipažino su atlikėja Kateryna Pavlenko. Šiandien „Go_A“ sudaro pagrindinė dainininkė Kateryna Pavlenko ir muzikantai Tarasas Ševčenko, Ihoras Didenchukas ir Ivanas Hryhoriakas.

Kateryna didžiąją gyvenimo dalį skyrė tautosakos nagrinėjimui. Ji gali dainuoti vadinamuoju „baltu balsu“, autentiška folkloro technika, ir turi platų balso diapazoną. Tarasas yra perkusininkas bei klavišininkas bei grupės garso prodiuseris. Jis dirba su įvairiais muzikos stiliais ir moka darniai suderinti visiškai skirtingus garsus, tokius kaip ukrainiečių sopilką su braziliškais būgnais, arba sunkiosios muzikos gitaros rifus su drum 'n bass.

Ihoras Didenchukas yra folkloro atstovas ir unikalus multiinstrumentalistas, kurio turtingame muzikiniame arsenale yra daugybė tradicinių ukrainiečių instrumentų. Ihoras taip pat yra repo grupės narys.

Ketvirtasis „Go_A“ narys Ivanas Hryhoriakas yra tikras ekspermentatorius su skirtingais muzikos stiliais ir garsais, jis taip pat dirba vokalo mokytoju.

2016 m. „Go_A“ tapo geriausios ukrainietiškos dainos konkurso „The Best Track“ nugalėtojais. Jų kūrinys „Vesnianka“ užkariavo interneto platformas bei radijo stotis ir atlikėjus išgarsino už šalies ribų.

Grupės eurovizinę dainą galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)