Islandijos atstovus „Dadi & Gagnamagnid“ nustebino faktas, kad „Eurovizijoje“ draudžiama groti gyvai. Nusprendę šmaikščiai į tai sureaguoti, islandai ant scenos per repeticiją pasirodė nešini netikrais, ryškiaspalviais klavišiniais instrumentais.

„Nors į atributiką pažiūrėjome smagiai, į „Euroviziją“ žiūrime labai rimtai. Nesitikėjome išvis nieko, o dabar esame čia, šioje arenoje. Maniau, kad patirsime labai daug streso, tačiau, nors scena čia gerokai didesnė nei pas mus, jaudulio buvo gerokai mažiau nei tikėjausi“, – atviravo vienas iš grupės narių.

Paklausti, su kurios kitos šalies atstovais mielai pasirodytų ant scenos, islandai išsirinko Lenkiją ir Lietuvą. Vis dėlto prisipažino, kad jiems būtų sudėtinga atlikti Vaidoto Valiukevičiaus išpopuliarintą pirštų kombinaciją.

Televizijos lažybų ekspertas Robas Furberis, „Euroviziją“ analizuojantis jau dešimtmetį, prakalbo apie Islandijos galimybes nugalėti šiame šou.

„Manau, kad Islandų kūrinys – linksmas ir netikėtas. Man tiek pasirodymas, tiek daina – naujovė. Tačiau, remdamasis tuo, ką pavyko suprasti dešimtmetį analizuojant „Euroviziją", Islandijai koją pakišti gali žiuri vertinimai. Manau, kad šis kūrinys nėra šiemet nugalėti galinčio tipažo“, – svarstė lažybų žinovas.

Islandijos atstovai "Eurovizijai"/ Foto: EBU / ANDRES PUTTING

Anot jo, dalyviams be galo svarbus šis dviejų savaičių laikotarpis, kuomet vyksta repeticijos, tačiau vien juo pasiruošimas toli gražu neapsiriboja.

Eurovizija" yra penkių mėnesių trukmės periodas, prasidedantis Kalėdų laikotarpiu. Maždaug tuomet šalys pradeda rinkti savo atstovus, o aš imu ieškoti informacijos. Visose šalyse ir įvairios. Tikrinu visas pasirodančias naujienas“, – apie savo pareigas prakalbo R. Furberis.

Šiuo metu lažybose, kuriose spėliojamas „Eurovizijos“ nugalėtojas, aukščiausias koeficientas priklauso Prancūzijai. Taigi, didžiausia dalis lažybininkų mano, kad Europą papirks prancūzės Barbaros Pravi daina „Vuola“. Šalia jos rikiuojasi Malta, Šveicarija, Italija ir Bulgarija. Šeštoje vietoje – Islandijos atstovai. Tuo tarpu lietuviai – aštunti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)