Apsilankiusieji virtualioje „Eurovizijos“ erdvėje, galės patyrinėti Roterdamą, susitikti su talentingiausiais miesto gyventojais, nuotoliniu būdu šėlti specialiai tam skirtose erdvėse ar iš arti stebėti tiesioginį DJ Afrojack pasirodymą. Speciali programa bus siūloma ir mažiausiems „Eurovizijos“ dainų konkurso gerbėjams.

Virtualiame „Eurovizijos“ dainų konkurso miestelyje bus galima nemokamai lankytis 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę. Jį rasite adresu www.eurovisionvillage.com.

Virtualaus miestelio sumanymu labai džiaugiasi ir vienas iš „Eurovizijos“ dainų konkurso vadovų Martinas Osterdahlis: „Esame labai patenkinti, kad šiais metais Roterdamas pristato tokią naujieną kaip virtualus „Eurovizijos“ miestelis. Džiaugiamės galėdami atverti šią virtualią erdvę konkurso gerbėjams iš viso pasaulio, įgyvendinti tai, ko praeitais metais padaryti nepavyko. Tai noras kūrybiškai atiduoti duoklę konkursą organizuojančiam miestui. Galbūt dar negalime visi čia susirinkti gyvai, kaip kad esame įpratę, bet šiais metais Roterdamo miesto pristatoma naujovė reiškia, kad muzikos ir šventės dvasia per „Eurovizijos“ dainų konkursą gali suvienyti žmones ir kitais būdais“.

„Roterdamo festivalių“ vadovė Renske Satijn pridūrė: „Kadangi pasaulis negali atvykti į Roterdamą, mes Roterdamą išsiunčiame į pasaulį. Ši idėja mums padėjo sukurti šią unikalią platformą. Labai didžiuojuosi faktu, kad mums pavyko sukurti pirmąjį pasaulyje virtualų „Eurovizijos“ miestelį. Šiais metais dalyvauti šioje muzikos šventėje galės visi norintys. Mūsų tikslas – per siūlomą turinį leisti konkurso gerbėjams pajusti renginio dvasią per tiesioginius pasirodymus, virtualias ekskursijas ir turinį, kurio jūs paprasčiausiai nenorite praleisti. Didžiąja dalimi turinio bus galima džiaugtis neribotai, tačiau didieji renginiai bus transliuojami tiesiogiai, tai bus vienkartinė patirtis. Patikėkite, jūs tikrai norite dalyvauti šiame projekte! Labai džiaugiuosi galėdama visus pakviesti apsilankyti pirmajame istorijoje virtualiame „Eurovizijos“ miestelyje.

Roterdamo perlai

Virtualų miestelį sumanė, sukūrė ir sumanymą išpildė „Roterdamo festivalių“ skaitmeninio turinio projektų komanda, pramogų organizavimo agentūra „Tribe Company“ ir skaitmeninė agentūra DEPT. 3D formato Roterdamo žemėlapyje galima apžiūrėti miesto traukos objektus, pavyzdžiui, „Euromast“ bokštą ir naujutėlaitį „Museum Boijmans Van Beuningen“ muziejų.

„Eurovizijos“ miestelis

„Eurovizijos“ miestelis – oficiali dainų konkurso gerbėjų zona, kur savo pasirodymus surengs daugybė muzikantų ir atlikėjų, įskaitant ir konkurso dalyvius. Visi kviečiami jungtis ir kartu patirti muzikos ir vienybės stebuklą, nes tai nieko nekainuoja. Tai oficiali „Eurovizijos“ dainų konkurso dalis, kurį organizuoja Europos transliuotojų sąjunga (EBU), artimai bendradarbiaudama su Nyderlandų transliuotojais NPO, NOS ir AVROTROS, taip pat kartu su Roterdamo miesto valdžia.

Miesto programa

„Eurovizijos“ dainų konkurso vienas iš organizatorių „Roterdamo festivaliai“ atsakingas už Miesto programą. Itin kūrybiška ir daugiausia virtualioje erdvėje vyksianti programa skirta visam pasauliui pristatyti miesto talentus. Daugiau nei penkiasdešimt organizacijų ir kultūrinių institucijų siūlo itin platų renginių pasirinkimą – nuo atvirų studijų iki koncertų netikėčiausiose vietose. Visas Miesto programos veiklas galima rasti Roterdamo festivalių puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)