Penktadienį Vilniaus oro uoste sutikti grupės nariai nestokojo geros nuotaikos ir paskutinį kartą pozavo fotografams, prieš pakeliant sparnus į Nyderlandus.

Grupės nariai net lagaminų spalvą pasirinko simbolinę – geltoną. „The Roop“ sąžiningai laikėsi ir privalomų karantino taisyklių, dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Pasiteiravus, ar grupė į Roterdamą vežasi kokį nors simbolį, Vaidotas šyptelėjo.

„Geltoną spalvą“, – sakė jis.

Tiesa, lagaminuose muzikantai tikino nesivežantys jokių įdomių daiktų.

„Mes įdomūs ir be visokių įdomių dalykėlių. Mes esame įdomūs tuo, ką darome ant scenos“, –kalbėjo Vaidotas.

Didžiausia grupės „The Roop“ lūkestis, pasak V. Valiukevičiaus – užlipti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos. Nors grupės nariai jau paskiepyti vakcina nuo koronaviruso, vis tik lieka menka tikimybė dėl teigiamo testo rezultato.

Nuskambėjus klausimui, kaip jaučiasi grupės nariai prieš išvykdami, grupės lyderis buvo atviras.

„Ramūs ramūs. Gal išsijaudinome per pirmuosius metus“, – tikino Vaidotas.

„The Roop“ teigė nebijantys prognozuoti sau sėkmės – savo daina grupės nariai yra patenkinti ir ja tiki.

„Mūsų daina yra labai tvirta. Ji grojama ir užsienio radijo stotyse. Galime pasigirti – ne kiekviena „Eurovizijos“ daina ten grojama. O mūsų daina sklinda per pasaulį. Tai rodo, kad mes turime galimybes laimėti arba užimti aukštą poziciją“, – sakė V. Valiukevičius.

Pasiteiravus, kokią pagrindinę žinutę „The Roop“ siekia skleisti, grupės nariai nedvejodami atsakė: „Pozityvumą. Geltona spalva tą ir simbolizuoja – pozityvumą, viltį. To pasauliui dabar labai trūksta.“

Atvykus į Roterdamą daug laiko poilsiui nebus – jau šį savaitgalį „The Roop“ turės pirmąją savo šou repeticiją, kurioje savo pasirodymą jie šlifuos iki tobulumo. O tam jėgų karantino metu muzikantai prikaupė užtektinai.

„Jėgų mes turime. <...> Esame pasiruošę, jaučiamės ramiai, gerai, pakiliai. Galvojame, kaip mes ten repetuosime, ką mes ten darysime. Esame pasiruošę darbingai“, – kiek anksčiau Delfi tikino grupės vokalistas V. Valiukevičius.

Grupę „The Roop“ socialiniuose tinkluose sekantys jau spėjo įsitikinti, kad belaukiant didžiojo dainų konkurso muzikantai nesėdėjo rankų sudėję: jie uoliai repetavo, internete užkūrė ne vieną iššūkį ir sprendė, kaip dar plačiau paskleisti Lietuvos vardą „Eurovizijoje“. Iš kur jie semiasi jėgų?

„Pirmiausiai reikia susidėlioti savo grafiką ir jo rimtai laikytis. Nieko naujo nepasakysime. Tiesiog reikia laiku pavalgyti, laiku nueiti miegoti ir pan. Jei tokio grafiko mes laikysimės, tai būsime kupini jėgų, geros nuotaikos ir viskas mums pavyks. Aplink yra labai daug pagundų, ypač, jei atsiduri kitoje aplinkoje, kažkur išvažiuoji, tarsi norisi truputėlį ilgiau pavakaroti, pakalbėti daugiau. Po to save kažkiek pamiršti ir imi galvoti, kad, ai, pietus juk galima pavalgyti ir kokią 16 val. Bet kai viskas susideda, galų gale jautiesi blogai“, – neslėpė „The Roop“ lyderis.

Kiti grupės nariai – Robertas ir Mantas – be muzikinės veiklos taip pat turi nemažai ir kitos veiklos. Vaidoto kolegos jam antrino, sakydami, kad būtent nusistovėjusi rutina jiems padeda nepamesti pagrindinio kelio.

„Iššūkių visada atsiranda, bet Vaidotas gerai ir pasakė, kad turi būti dienos režimas, turi turėti laiko miegui, darbui, sau, poilsiui, muzikai, grupei... Dieną turi susidėlioti taip, kad tau užtektų laiko ir kad jaustumeisi gerai visada“, – šyptelėjo muzikantai.

„Mes energijos turime dar dešimtmečiui į priekį, tai tikrai atlaikysime“, – drauge pridūrė grupės nariai.

Pašnekovai pasakojo, kad jie mėgaujasi pačiu euroviziniu procesu, per daug nesikoncentruojant į pagrindinį tikslą ir dėmesį skiriant visai kelionei iki jo ir po jo.

„Norisi, kad visur būtų linksma ir smagu – tiek mums, tiek žmonėms, kurie su mumis dirba. Norisi tiesiog mėgautis procesu“, – tikino kolegos.

Vyrų trio atskleidė, kad daugelį namų darbų iki didžiojo dainų konkurso jie jau pasidarė dar prieš paleidžiant vaizdo klipą ar einant į atranką.

„Mes galvojame žymiai toliau – ne savaitę, o minimum tris mėnesius į priekį. Aš pasakysiu taip, kad šiuo metu ten, kad liečia „Euroviziją“, mes esame jau sudėję varneles. Mūsų galvose ir darbuose dabar sukasi mintis – kas toliau? Kalba eina apie kitas dainas, kitus vaizdo klipus ir t.t. Taip turi būti. Mes dirbame į ateitį. Tai nereiškia, kad mes jau pamiršome „Euroviziją“. Ne. Bet mes viską pasidarėme ir dabar važiuojame surinkti vaisių to, ką mes padarėme“, – pasakojo V. Valiukevičius.

Šių metų „Eurovizija“ dėl pandemijos bus kiek kitokia, tačiau dėl to grupės planai nenukentėjo – muzikantai sugebėjo greitai prisitaikyti prie situacijos.

„Viską planavome pagal taisykles. Priimame realybę tokią, kokia ji yra. Joje ir būname. Jeigu staiga situacija atlaisvėtų, tai tuomet darysime pagal tai. Planų turime įvairių. Tiesiog vykstame atvira širdimi, atviromis akimis, ausimis tam, kad stebėtume situaciją ir greitai galėtume į ją reaguoti“, – teigė Vaidotas.

Pokalbio metu šių metų Lietuvos viltis atskleidė, ko žiūrovai gali tikėtis konkurso scenoje.

„Daugiausiai dirbame su kamerų vaizdais, bus pasikeitęs vaizdas LED ekranuose, bus patobulinti kai kurie žingsniai, mes liksime geltoni, nes tai tapo mūsų atpažinimo spalva. Viską mes nugludinome ir galutinį rezultatą pamatysime Roterdame. Kažkokių fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais. To nereikia“, – patikino V. Valiukevičius.

Taip pat grupės nariai papasakojo, jog Roterdamui yra paruošti du pasirodymų scenarijai. Vienas jau nufilmuotas, taip vadinamas „live on tape“ pasirodymo įrašas jau pateiktas organizatoriams ir būtų rodomas tokiu atveju, jei susiklosčiusios aplinkybės neleistų jiems patiems fiziškai užlipti į sceną. Kitas pasirodymas idealiu variantu vyktų gyvai scenoje.

Kalbant apie konkurso konkurentus, grupės nariai tikino, kad jų požiūris į kitus dalyvius yra visai kitoks.

„Mūsų laukia geras laikas, – nusijuokė Robertas. – Mes kitų atlikėjų konkurentais nevadiname. Mes visi drauge darysime gerą renginį, o jau kaip gausis, taip. Mes važiuojame su tokiu nusiteikimu, kad mes esame pasiruošę ir padarysime viską, ką galime.“

Šių metų „Eurovizija“ vyks Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys pirmajame pusfinalyje ir sieks patekti į didįjį finalą. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)