Pirmąją atvykimo į Roterdamą dieną kiekvienas dalyvis bus kviečiamas į akreditacijų centrą, kuriame bus išduodamos akreditacijos. Šie dokumentai bus aktyvuojami tik pateikus neigiamą COVID-19 testo atsakymą. Koronaviruso tyrimams skirtas paviljonas įrengtas prie pat „Ahoy“ arenos.

Taigi, pirmiausia kiekvienas dalyvis turės įžengti į patikros punktą, kuriame, parodžius atsiimtą akreditaciją, kiekvienam asmeniškai bus paskirtas laikas koronaviruso testui atlikti. Dalyviams bus siūlomas inovatyvus tyrimas – kvėpavimo testas (breathing test). Tačiau šis metodas bus taikomas tik tuo atveju, jeigu dalyvis 8 val. laikotarpyje nebus vartojęs alkoholio. Kitu atveju iš karto bus pasiūlytas įprastas greitasis antigeno testas.

Kvėpavimo testo eiga

Kvėpavimo testas bus atliekamas pagal šiuos punktus: pirmiausia reikės gerai išskalauti burną vandeniu, kurio bus galima rasti prie įėjimo. Paskui, suspaudus nosį segtuku, lūpomis sučiaupti kvėpavimo testui paruošto įrenginio kandiklį ir penkis kartus normaliu tempu įkvėpti ir iškvėpti. Tuomet dar kartą giliai įkvėpti ir sulaikyti kvėpavimą penkioms sekundėms. Praėjus šiam laiko tarpui, lėtai, tačiau gausiai iškvėpti. Paskui dar kartą gerai įkvėpti, atleisti sučiauptas lūpas ir, prieš iškvepiant, žengiant vieną žingsnį atgal atsitraukti nuo įrenginio.

Šis kvėpavimo testas gali parodyti neigiamą arba „nepatikimą“ atsakymą. Jeigu sulaukiama pastarojo varianto, reiškia, kad įrenginys negali užtikrinti, ar dalyvis nėra užsikrėtęs. Tokiu atveju, kai kvėpavimo testas neparodė neigiamo atsakymo, būtina atlikti pakartotinį.

Atlikus testą, dalyvių bus prašoma palikti testavimo punktą ir pereiti į laukimui parengtą erdvę. Maždaug po minutės į kiekvieno dalyvio mobilųjį įrenginį bus išsiųsti pranešimai apie į el. paštą išsiųstus laiškus su testo atsakymais.

Tik gavę atsakymus dalyviai galės keliauti prie įėjimo, kur juos pasitiks savanoriai. Jie kiekvienam aktyvuos akreditacijas, galiosiančias lygiai dvi paras.

Jeigu minėtasis kvėpavimo testas parodys „nepatikimą“ atsakymo variantą, pakartotinai bus atliekamas greitasis antigeno testas. Atliekant šį testo variantą atsakymo teks laukti kiek ilgiau – 15-20 minučių.

Praėjus 48 valandoms, testavimas privalomai bus kartojamas iš naujo.

Ką reikės daryti dalyviams, kurie sulauks teigiamų testo atsakymų? Taip pat keliauti prie savanorių, kurie pateiks keletą dėl saugumo būtinų klausimų ir visą reikalingą informaciją. Šiems dalyviams bus suteiktas transportas, nugabensiantis namo arba į viešbučius, kuriuose prieš kelionę į Nyderlandus jie patys bus rezervavęsi kambarius.

Teigiamų atsakymų sulaukusių dalyvių prašoma nekontaktuoti su kitais žmonėmis ir izoliuotis tam parengtoje atskirtoje zonoje. Taip pat, be abejo, informuoti apie tai savo darbdavius, su kuriais apie veiksmus vienu ir kitu atveju svarbu apsitarti iš anksto.

Rengėjai neatmeta, kad dėl šios neįprastos situacijos prie įėjimo į areną gali susidaryti eilės. Taigi, dalyvių prašoma numatyti, kiek laiko šis procesas gali atimti.

Ribotas žiūrovų skaičius

Į areną šiemet bus įleista tik 3500 žiūrovų, tai maždaug 20 proc., kiek gali sutalpinti Roterdamo „Ahoy“ arena. Bilietai prieinami tik tiems, kurie įsigijo bilietus 2020-ųjų metų konkursui, vieša prekyba bilietais šį kartą nevyksta.

„Esame labai laimingi, kad Nyderlandų valdžia leido mums į tris gyvus pasirodymus ir šešias generalines repeticijas Roterdame pasikviesti žiūrovų, tai bus daroma laikantis visų įmanomų saugumo reikalavimų, kurių reikalauja sudėtingos dabartinės aplinkybės.

Gegužę visas pasaulis atsigręš į „Eurovizijos“ dainų konkursą, milijonai žmonių stebės konkursą per televizorius ar internetu, bet esame labai laimingi, kad dalyvių, jų delegacijų ir techninio personalo pastangas žiūrovai galės įvertinti ir gyvai „Ahoy“ arenoje.

„Fieldlab“ renginių protokolas padės sukurti puikią atmosferą tiek dalyvaujant gyvai, tiek stebint iš namų. Labai atsakingai vertiname įsipareigojimą rengti „Eurovizijos“ dainų konkursą šiuo visiems tokiu sudėtingu metu, užtikrinti visų dalyvaujančių sveikatą ir saugumą – svarbiausias mūsų prioritetas“, - salė vykdomasis „Eurovizijos“ dainų konkurso Martinas Österdahlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)