Albanija - Anxhela Peristeri, „Karma“

Albanijai 2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus Anxhela Peristeri su savo daina „Karma“, su kuria laimėjo 59-ąją „Albanijos“ nacionalinę atranką „Festivali i Këngës“. Anxhela Peristeri 2004 metais išleido albumą „Anxhela për ju“. Daugelį metų ji dainavo koncertuose ir koncertavo festivaliuose, kur pelnė įvairius apdovanojimus. 2018 m. ji išleido savo pirmąjį rečitalio koncertą „Reflektim“. Anxhela yra ne tik atlikėja, bet ir dainų autorė. Pirmasis jos dalyvavimas atrankose į „Euroviziją“ buvo 2001 m. Šiais metais ji į konkursą grįžo antrą kartą ir laimėjo su daina „Karma“.

Australija – Montaigne, daina „Technicolour“

Naujos kartos balsas – Sidnėjuje gyvenanti menininkė ir aktyvistė Montaigne (tikrasis vardas Jess Cerro) išgarsėjo Australijos indie muzikos scenoje. Per pastaruosius kelerius metus ji buvo pripažinta ne kartą: jos kūriniai gavo ne vieną apdovanojimą, ji buvo paskelbta įspūdingiausia scenos naujoke ir pretendavo į geriausios atlikėjos titulą 2016-aisiais.

Debiutinis Montaigne albumas „Glorious Heights“, kurį prodiusavo Tony Buchenas, pakilo į 4-tą topų vietą. Kaip teigė Craigas Mathiesonas iš „Sydney Morning Herald“, „Montaigne kuria muziką, kuri pasižymi jausmingumu, baroko pompastika ir audringa scenos energija“.

Montaigne puošė kai kurių didžiausių Australijos vasaros festivalių, tokių kaip „Splendor in the Grass“, „Lost Paradise“, „Woodford Folk Festival“, „Groovin the Moo“, „Party in Paddock“, „Field Day“ ir „WOMADelaide“, scenas. Ten ji koncertavo su tokiais garsiais vardais kaip Cindy Lauper ir Blondie, o vėliau sulaukė jų komplimentų už nuostabius gyvus pasirodymus.

Austrija – Vincent Bueno, daina „Amen“

Vincentas Bueno gimė Vienoje 1985 m. gruodžio 10 d., ten prabėgo ir jo vaikystė. Muzika Vincentui visada buvo svarbi: jis pradėjo kurti būdamas 6-erių ir kartu su tėvu, kuris taip pat yra muzikantas, vaikystėje pradėjo koncertuoti minioms gerbėjų ne tik gimtojoje šalyje, bet ir užsienyje.

2003 metais Vincentas nusprendė savo aistrą paversti profesija ir pradėjo mokytis Vienos konservatorijoje, kurią baigė 2007 m. Vėliau atlikėjas dalyvavo televizijos muzikiniame šou ir ten nugalėjo.

2009 m. Vincentas taip pat dalyvavo TV projekte „Šokančios žvaigždės“. Šiuo metu jis yra įkūręs savo įrašų studiją, kur dirba ne tik kaip muzikos kūrėjas, bet ir prodiuseris.

Azerbaidžanas – Efendi, daina „Mata Hari“

Efendi yra garsi šalies dainininkė, dalyvavusi ne viename šalies televizijų rengtame muzikiniame šou, tarp jų – ir projekte „Azerbaidžano balsas“, kur užėmė 3 vietą. 2017 m. ji taip pat dalyvavo ir užėmė 3 vietą Kazachstane vykusiame tarptautiniame dainavimo konkurse „Šilko kelio žvaigždė“.

Be muzikos, Efendi mėgsta tapyti, šokti ir užsiimti pilatesu.

Belgija – „Hooverphonic“, daina „The Wrong Place“

Pastaruosius 25 metus belgų grupė „Hooverphonic“ sėkmingai derino simfoninės muzikos garsus su užkrečiančiais popmuzikos ritmais. Tačiau grupės lyderis Alexas Callieris šalia to užsiėmė ir papildoma veikla – kūrė dainas, kurias atliko garsiausi bei geriausi šalies scenos atstovai.

Kolektyvo balsas, dainininkė Geike Arnaert buvo palikusi „Hooverphonic“, tačiau vėliau nusprendė grįžti. Praėjus lygiai 20 metų po grupės albumo „The Magnificent Tree“ išleidimo, atlikėjai pamanė, jog kolegės grįžimas bus puiki proga sudalyvauti ir „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Grupės narys Alexas Callieras sakė: „Pajutome norą vėl pradėti dirbti kartu. Mes vis dar esame „Hooverphonic“ epicentras, kuris gerbėjams ir asocijuojasi su grupės pavadinimu“.

Šių muzikos kūrėjų bei atlikėjų sukurti darbai buvo ne kartą panaudoti televizijos serialuose, reklamose ir filmuose visame pasaulyje, o kai kurios dainos taip išpopuliarėjo, kad neatsiejama Belgijos muzikinio paveldo dalimi.

Bulgarija – Victoria, daina „Growing Up Is Getting Old“

Dėl išskirtinio balso ir stiliaus Victoria priskiriama prie perspektyviausių jaunųjų Bulgarijos menininkų. Atlikėja ir jos komanda 2020 metus praleido dirbdami prie pirmojo Viktorios EP.

Dainininkė savo šalyje taip pat garsėja kaip gyvūnų mylėtoja, ji augina 4 gelbėjimo operacijose dalyvauti dresuotus šunis, 2 triušius ir papūgą.

2019-ųjų pabaigoje ji buvo išrinkta atstovauti savo šaliai 2020 metų „Eurovizijoje“, tačiau atšaukus konkursą dėl pandemijos, Bulgarijos transliuotojas BNT pakvietė ją atstovauti Bulgarijai ir grįžti į konkursą 2021-aisiais.

Kroatija – Albina, daina „Tick Tock“

Albina atstovaus Kroatijai dalyvaudama pirmajame 2021 m. „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje Roterdame su daina „Tick-Tock“. Dainininkė iš Splito nuo pat jaunystės juto nenumaldomą meilę scenai. Jos muzikinius talentus aktyviai puoselėjo šeima, kuri paskatino vaiką mokytis groti fortepijonu.

Albina praėjusių metų pabaigoje išleido savo pirmąjį singlą „Imuna na strah“, tačiau tiki, jog geriausiai ją kaip atlikėją apibūdins „Eurovizijai“ skirta daina „Tick-Tock“.

Albina 2019-aisiais dalyvavo projekte „Kroatijos balsas“, kur aklųjų perklausų metu atliko Lauros Pausini kūrinį „En Cambio No“, o superfinale iškovojo trečiąją vietą.

Kipras – Elena Tsagrinou, „El Diablo“

Kipro transliuotojo „CyBC“ sprendimu, šių metų „Eurovizijoje“ Roterdame šaliai atstovaus Elena Tsagrinou. Dainininkė, kuri bendradarbiauja su įrašų studija „PANIK Records“, didžiojoje scenoje atliks dainą „El Diablo“.

Elena Tsagrinou yra viena talentingiausių ir spalvingiausių dainininkių popmuzikos scenoje. Ji gimė 1994 m. Atėnuose, o būdama 14-kos ji jau dalyvavo talentų šou „Graikijos talentai“, kur pateko į pusfinalį.

2013 m. ji prisijungė prie grupės „OtherView“, tačiau po penkerių sėkmingų metų nusprendė tęsti solinę karjerą.

Elenos populiarumas su kiekviena išleidžiama daina kilo į viršų. Jos muzikiniai vaizdo įrašai „YouTube“ sulaukė milijonų peržiūrų. Per pastaruosius metus ji pasirodė dar keliuose muzikos šou Graikijoje bei Kipre.

2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse Elena atliks dainą „El Diablo“, kuri pasakoja apie meilę netinkamam žmogui. Kūrinį sukūrė ir prodiusavo Jimmy Thornfeldas, Laurellas Barkeris, Oxa ir Thomasas Stengaardas, kurių dainos „She Got Me“, „Only Teardrops“ ir „You Let Me Walk Alone“ jau skambėjo „Eurovizijoje“.

Pasirodymu konkurse rūpinsis meno vadovas Marvinas Dietmannas, kuriam „Eurovizija“ taip pat jau nėra naujiena.

Daina „El Diablo“ bus paviešinta artėjant konkursui, kol kas paskelbtas tik kūrinio pavadinimas.

Čekija – Benny Cristo, daina “omaga”

Benny Cristo, kurio tikrasis vardas Benas Cristovao, gimė Čekijos mieste Plzeň. Jis yra dainininkas, tekstų autorius, sportininkas ir aktorius. Beno motina yra iš Čekijos, o jo tėvas - iš Angolos.
Benny yra vienas garsiausių Čekijos atlikėjų, dainas kuriantis tiek čekų, tiek anglų kalbomis. Dainininko muzikinė karjera prasidėjo 2009 m., kai jis pasirodė viename Čekijos dainų konkurse, rodytame per televiziją. Prieš tai Benny buvo profesionalus sportininkas, garsėjęs teniso, snieglenčių sporto bei džiudžitsu srityse.

Benny daugelį metų buvo veganas, taip pat aktyvus gyvūnų teisių gynėjas.

Danija – „Fyr & Flamme“, daina „Øve os på hinanden“

Paauglių stabai, kuriuos pavyks pamėgti net jų tėvai. Taip trumpai save pristato Danijai konkurse atstovausiantis duetas „Fyr & Flamme“.

Jie itin populiarūs gimtojoje šalyje, daugelis dueto dainų tapo hitais. „Eurovizinę“ grupės dainą įkvėpė praeities vakarėliai, 70-ųjų šokių muzikos takeliai, kviečiantys klausytojus pašokti nuo kėdžių ir pamesti galvas šokių aikštelėse.

Estija – Uku Suviste, daina „The Lucky One“

Estijoje gimęs ir augęs Uku Suviste yra talentingas dainininkas, pianistas, kompozitorius bei muzikos prodiuseris. Pramogų verslas bei šios srities užkulisiai jam jokia naujiena nuo pat mažens – Uku tėvas yra televizijos prodiuseris, o mama – klasikių kūrinių atlikėja.

2018 m. U. Suviste nusprendė siekti tarptautinio pripažinimo ir dalyvavo Rusijoje kurtame projekte „The Voice“, kur pateko į Ukrainos žvaigždės Ani Lorak komandą ir pasiekė pusfinalį. Vėliau atlikėjas dalyvavo kituose konkursuose bei populiariuose šou, kuriame skynė pergales ir didino savo gerbėjų gretas.

Suomija – grupė „Blind Chanel“, daina „Dark Side“

Grupę „Blind Channel“ sudaro Joelis Hokka (vokalas ir gitara), Niko Vilhelmas (vokalas), Joonas Porko (gitara), Olli Matela (bosas), Tommi Lalli (būgnai), taip pat neseniai kolektyvą papildęs naujas narys Aleksi Kaunisvesi (klavišiniai).

Jie apibūdina savo muzikos stilių kaip „smurtinį pop“ ir buvo prilyginti britų alternatyvaus metalo grupei „Bring Me The Horizon“. Aktyviai koncertavusi pogrindyje, grupė tiki, kad pagaliau atėjo laikas jiems išlįsti iš rūsio ir pristatyti savo kūrybą pasauliui. Muzikantai išsiskiria savo energingais pasirodymais, scenoje jiems nėra svetimos išdaigos ir rezonansą sukeliantys išsišokimai.

Susikūrusi 2013 m., grupė jau rengė pasirodymą didžiausiame sunkiojo metalo festivalyje po atviru dangumi - „Wacken Open Air“ Vokietijoje. Netrukus po to jie pasirašė savo pirmąją sutartį su įrašų kompanija.

Prancūzija – Barbara Pravi, „Voilà“

Barbara Pravi atstovaus Prancūzijai 2021 m. „Eurovizijos“ konkurse Roterdame su daina „Voilà“.

Barbara Pravi yra prancūzų dainininkė ir dainų autorė, turinti sebiškų bei iranietiškų šaknų. 27-erių atlikėjai nėra svetimas „Eurovizijos“ dainų konkursas, tiksliau - „Vaikų Eurovizija“, nes būtent ji parašė du naujausius šiame šou dalyvavusių jaunųjų artistų kūrinius. Vienas jų, kurį atliko dainininkė Valentina, kaimėjo konkursą 2020 metų lapkritį.

Barbara yra sukūrusi ir daugiau populiarumo sulaukusių dainų, jos kūrinius atliko ne vienas garsus Prancūzijos atlikėjas.

Šių metų „Eurovizijai“ skirta jos daina „Voilà“ - tai jautri kelionė į save, ilgą laiką šešėlyje tūnojusią atlikėją. Dainą įkvėpė prancūziškų šansonų žanras bei tokios muzikos legendos kaip Jacques Brel ir Edith Piaf.

Gruzija – Tornike Kipiani, daina „You“

Tornike Kipiani gimė 1987 m. gruodžio 11 d. Tbilisyje, Gruzijoje. Jis yra muzikantas, 3 vaikų tėvas ir profesionalus architektas. Kai būdamas 19 metų įkūrė savo grupę, jis net nesvarstė galimybės tapti vokalistu.

Kol Tornike draugai ieškojo papildomo nario savo grupei, šis sutiko laikinai užpildyti tuščią vietą kolektyve ir tai pakeitė jo gyvenimą.

2014 m. T. Kipiani laimėjo pirmąjį Gruzijos „X Faktorius“ sezoną, kur jo mentorius buvo būsima gruzinų ir Kipro „Eurovizijos“ žvaigždė Tamta. 2017 m. Tornike jau bandė jėgas „Eurovizijoje“ atstovaudamas Gruzijai su daina „You Are My Sunshine“, tačiau pasirodymas didžiulės sėkmės nesulaukė.

2019 m. T. Kipiani nusprendė dalyvauti projekte „Georgian Idol“ ir jį laimėjo.

Vokietija – Jendrik, daina „I Don‘t Feel Hate“

Vokietijos visuomeninis transliuotojas NDR atstovo į „Euroviziją“ rinkimus nusprendė patikėti ekspertams. Tarp pretendentų buvo apie 100 atlikėjų su savo dainomis, tačiau kelialapis atiteko Jendrik.

Jendrik užaugo Hamburge, gausioje šeimoje, auginusioje keturias atžalas. Groti pianinu ir smuiku jis pradėjo jaunystėje, o baigęs vidurinę mokyklą studijavo muzikinio teatro meną Osnabriuko taikomųjų mokslų universitete.

Jis daugelį metų buvo paniręs į dainų rašymą, dalis jų skirta mėgstamiausiam atlikėjo muzikos instrumentui – ukulelei.

Praėjusiais metais jis negalėjo pristatyti savo muzikos „Eurovizijoje“ dėl COVID-19 pandemijos, todėl iškart nusprendė imtis naujos dainos kūrimui bei jos vaizdo klipui. Didžiulio dėmesio vaikinas sulaukė socialiniuose tinkluose „TikTok“ ir „Instagram“, kur paskelbė iššūkį „Kaip sukurti Musikvideo“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas buvo sena Jendrik svajonė, todėl trumpuose vaizdo įrašuose jis kalbėjo apie norą atstovauti šaliai konkurse. Nors talentingas muzikantas ir svajojo į Roterdamą vykti su savo paties kūrybos daina, vėliau jis teigė tikrai nemanęs, kad jam pasiseks.

„Aš labai nekantrauju „Eurovizijoje“ atstovauti Vokietijai. Na, gerai, aš tiesiog nenustygstu vietoje... Sveiki visi! Aš tikrai važiuoju į „Eurovizijos“ dainų konkursą! Tai svajonės išsipildymas. Nuostabu!“, - džiūgavo Jendrik.

Vokietijos delegacijos vadovė Alexandra Wolfslast sakė, kad Jendrik yra labai natūralus, turi fantastišką charizmą ir neįtikėtinas bei itin reikalingas pramogų pasauliui savybes.

„Nenuostabu, kad jis įtikino ekspertus. Mes labai džiaugiamės, kad jis atstovaus Vokietijai“, - sakė atstovė.

Graikija – Stefania Liberakakis, „Last Dance“

Stefania Liberakakis, geriau Graikijoje žinoma tiesiog kaip Stefania, yra graikų ir olandų dainininkė, aktorė ir „YouTube“ žvaigždė.

Stefania gimė bei augo Nyderlanduose ir būdama labai jauna suprato, kaip myli muziką. Netrukus po to, kai Stefanijai sukako 10 metų, ji įtikino savo tėvus užregistruoti dalyvavimui projekte „The Voice Kids“, kur ji be didesnių pastangų pateko į atrankų etapą. Po pasirodymo ji tapo vaikų choro „Kinderen voor Kinderen“ nare.

2016 m. Stefania buvo išrinkta atstovauti Nyderlandams „Vaikiškos Eurovizijos“ konkurse Valetoje kaip merginų grupės „Kisses“ dalis. Grupė atliko 8 vietą užėmusią dainą „Kisses and Dancin“.

2019-aisiais Stefanija išleido 3 naujus singlus, jos vaizdo klipai taip pat buvo puikiai įvertinti apdovanojimais. Nuo 2018 m. atlikėja nusifilmavo net trijuose olandų filmuose ir vaidino pagrindinį vaidmenį populiariame paauglių seriale „Brugklas“.

Islandija - „Dadi & Gagnamagnid“, daina „10 Years“

Praėjusiais metais keistu šokiu vaizdo klipe pasaulį nusišypsoti privertusi ir rimta konkurente „The Roop“ vadinta islandų grupė „Dadi & Gagnamagnid“ „Eurovizijos“ scenoje Roterdame judesių pademonstruoti neturėjo progos, tad šiemet kompanija laimę bandys darkart.

2017 m. grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

2020 m. vasarį spalvingoji šešių narių grupė su daina „Think About Things“ laimėjo Islandijos nacionalinę atranką „Söngvakeppnin“, tačiau, kaip visi žinome, konkursas dėl COVID-19 pandemijos neįvyko.

Dar nėra aišku, kokia ir apie ką bus islandų nauja daina, tačiau lyderis tikina, kad nekantrauja pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje: "Labai nekantrauju. Priežastis, kodėl praėjusiais metais dalyvavome atrankose, buvo noras pažinti konkurso užkulisius, susipažinti su „Eurovizijos“ virtuve. Buvo labai įdomu, kaip mūsų grupei sektųsi, tad tikimės sužinoti tai 2021-aisiais“.

Airija – Lesley Roy, daina “MAPS”

Lesley Roy, kaip ir ne vienos kitos šalies atstovas, į Roterdamą vyks be jokių naujų atrankų ar konkurencijos. 2020-aisiais Airijai atstovauti išrinkta atlikėja netrukus žada pristatyti konkursui visiškai naują dainą ir tikisi pagaliau sužibėti didžiojoje scenoje.

Lesley Roy yra dainininkė bei dainų autorė iš Dublino, gyvenanti tarp Airijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Lesley savo debiutinį albumą „Unbeautiful“ išleido 2008 metais drauge su kompanijomis „Jive“ / „Sony Records“. Kaip dainų autorės, Lesley karjera buvo itin sėkminga, jos kūrinius atliko tokios žvaigždės kaip Adamas Lambertas, Miss Montreal, Medina, Jana Kramer, Marlee Scott ir Deorro.

L. Roy sako, kad visą gyvenimą buvo „Eurovizijos“ gerbėja, todėl nekantrauja išbandyti savo jėgas ir atstovauti Airijai.

Izraelis – Eden Alene, „Set Me Free“

Eden Alene gimė Jeruzalėje, tačiau jos mama ir tėtis kilę iš Etiopijos. Po 11 metų trukusių baleto studijų, Eden sugalvojo lankyti vokalo pamokas ir siekti karjeros aukštumų muzikos scenoje. Puikius muzikinius duomenis turinti atlikėja paauglystėje buvo pakviesta dainuoti suaugusiųjų chore. Vėliau ją ėmė itin dominti soul stilius, o pagrindiniais įkvėpėjais tapo tokios pasaulinės popmuzikos žvaigždės kaip Beyoncé, Jennifer Hudson ir Chrisas Brownas. 2018 metais E. Alene laimėjo Izraelyje rengtą projektą „X Faktorius“.

Šiuo metu ji neapsistoja ties vienu stiliumi ir savo dainose maišo įvairius žanrus, įskaitant arabų liaudies muziką, gospel, operą.

E. Alene užsiima ne tik soline karjera, ji dainuoja ir Izraelio kariuomenės suburtoje grupėje, su kuria keliauja ir į pasirodymus užsienyje.

Izraelio atstovų atranka „Eurovizijai“ prasidėjo 2020 m. rudenį, kai buvo pateikta daugiau nei 200 dainų pretendenčių. Komisija iš jų pasirinko tik 9 dainas, už kurias rinkdami geriausią galėjo balsuoti visi norintys. Didžiuliu balsų skirtumu išrinktas kūrinys „Set Me Free“ ir laimėjo atranką, tad jau visai netrukus nuskambės ir „Eurovizijos“ scenoje.

Italija – grupė „Maneskin“, daina „Zitti e buoni“

„Måneskin“ yra italų roko grupė iš Romos, kurią sudaro pagrindinis vokalistas Damiano Davidas, bosistė Victoria De Angelis, gitaristas Thomas Raggi ir būgnininkas Ethanas Torchio.

2021 m. kovo mėnesį grupė laimėjo 71-ąjį „Sanremo“ festivalį ir iškovojo kelialapį atstovauti Italijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Latvija – Samanta Tina, daina „The Moon Is Rising“

Samanta Tina Latvijos atrankoje į „Eurovizijos“ konkursą dalyvavo ne mažiau kaip 6 kartus, du kartus užėmė antrąją. Dainininkė dukart bandė laimę ir Lietuvoje vykusiose atrankose, tačiau nesėkmingai.

S. Tina dalyvavo ir kituose konkursuose, viename jų laimėjo stipendiją vienoje iš Londono muzikos mokyklų.

Samanta savo balsą apibūdina kaip Dievo dovaną, kuriai lemta skleistis didžiojoje scenoje. Ji sako norinti parodyti Europai ir pasauliui, kad Latvija nėra maža šalis, kurią daugelis nuvertina.

Atlikėjos susidomėjimas „Eurovizija“ nesibaigia vien varžybomis dėl kelialapio į konkursą. 2019 m. dainininkė parengė baigiamąjį studijų darbą, kur rėmėsi nacionalinių atrankų į „Euroviziją“ Latvijoje ir Lietuvoje analize.

Lietuva – „The Roop“, „Discoteque“

Lietuvai atstovausiantys „The Roop“ jau žinomi gerokai ir už mūsų šalies ribų. Grupė, kurią sudaro Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas ir Mantas Banišauskas, labiausiai išpopuliarėjo laimėję praėjusių metų „Eurovizijos“ atranką, kur jų daina „On Fire“ bei įsimintinas šokis pelnė daugiausiai ne tik komisijos narių, bet ir žiūrovų balsų.

„The Roop“ stilių galima apibūdinti kaip roko, pop-roko, indie ir popmuzikos derinį. Grupė yra koncertavusi visuose didžiausiuose muzikos festivaliuose Lietuvoje, įskaitant „Granatos Live“ ir „Karklė“, „Galapagai“, taip pat daugybėje tarptautinių renginių.

Nors „The Roop“ su daina „On Fire“ jau buvo laimėjusi kelialapį į „Euroviziją“ Roterdame ir vadinta neabejotina favorite, dėl COVID-19 pandemijos į didžiąją konkurso sceną užlipti taip ir neturėjo progos. Šiemet jiems vėl teko varžytis nacionalinėse atrankose ir čia jie pergalę su dar viena itin ryškia daina „Discoteque“ iškovojo rekordiniu balsų skaičiumi.

Ne vieną rekordą naujasis kūrinys gerino ir po atrankų superfinalo. Netrukus po kūrinio bei vaizdo klipo premjeros, „The Roop“ sumušė Lietuvos perklausų rekordą Spotify platformoje. Singlas tapo daugiausiai perklausų surinkusia daina per 1 savaitę Lietuvos teritorijoje.

Malta – Destiny, daina „Je Me Casse“

Maltos atstovė Destiny visą savo gyvenimą praleido šioje mažoje Europos saloje. Nuo mažens ji dalyvavo muzikiniuose konkursuose, kur jai pergalingai sekėsi – neretai ekspertų buvo vadinama vunderkindu.

2015 m. Destiny buvo atrinkta atstovauti Maltai Bulgarijoje vykusioje “Vaikų Eurovizijoje“. Konkursą jį laimėjo surinkusi 185 taškus.

Vėliau atlikėja dar labiau įsitvirtino scenoje ir net imta lyginti su tokiomis muzikos legendomis kaip Aretha Franklin. Beje, pastaroji yra viena iš Destiny įkvėpėjų.

Neseniai Destiny teko dalyvauti projekto „Britain’s Got Talent“ atrankose ir dainuoti prieš garsųjį muzikos magnatą Simoną Cowellą. Sulaukusi daugybės komplimentų, ji pateko į tiesiogines šou transliacijas ir taip jos talentą turėjo galimybę pažinti dar daugiau žmonių.

Maltoje Destiny taip pat nusprendė sudalyvauti projekte „X Faktorius“, kurį užtikrintai laimėjo.

Moldova – Natalija Gordienko, daina „Sugar“

Natalija Gordienko gimė 1987 m. gruodžio 11 d. Moldovos sostinėje Kišiniove. Didžiojoje scenoje ji – nuo penkiolikos metų. Dar būdama Muzikos, teatro ir dailės akademijos studentė, Natalija dalyvavo 2006 m. Atėnuose vykusiame „Eurovizijos“ konkurse. Tais pačiais metais ji laimėjo „Slavianski Bazaar“ ir tapo viena garsiausių savo šalies dainininkių.

2007 m. ji iškovojo „Grand Prix“ prizą Jūrmaloje vykstančiame konkurse „Naujoji banga“. Po dar kelių laimėtų įvertinimų N. Gordienko buvo suteiktas Moldovos Respublikos garbės menininkės vardas.

Natalija įrašė 3 solinius albumus ir dainavo duetu su žinomais Moldovos, Europos bei Rusijos atlikėjais. Jos vaizdo klipai, kurti su garsiais menininkais, „YouTube“ platformoje peržiūrėti milijonus kartų.

Prieš COVID-19 pandemiją, Natalia koncertavo ir buvo suplanavusi gastroles po visą pasaulį.

Ji taip pat yra televizijos laidų vedėja ir diskžokėja.

Šiaurės Makedonija – Vasil, daina „Here I Stand“

Nuo vaikų pop žvaigždės iki Čikagos vaikų choro nario ir solisto, nuo daugiau nei 50 vaidmenų operose iki rečitalių garsiuose muzikos festivaliuose visame pasaulyje bei bendradarbiavimo su keliais produktyviausiais pasaulio menininkais – tokia įspūdinga Šiaurės Makedonijos atstovo „Eurovizijoje“ biografija.

Vasil devizas gyvenime yra paprastas - visur, kur pritrūksta žodžių, padeda dainos.

Vasilas Garvanlievas savo muzikinę kelionę pradėjo būdamas 7 metų – tuomet jis užlipo į vieno populiariausių Makedonijos vaikų festivalių sceną. Būdamas 12 metų kartu su šeima jaunasis talentas persikraustė į JAV, kur tęsė solisto karjerą Čikagos vaikų chore.

Išsilavinimą muzikos srityje jam užtikrino studijos prestižiniuose Milano, Toronto universitetuose.

2018 metais Vasil grįžo į Šiaurės Makedoniją ir išleido keletą sėkmingų popmuzikos dainų, rengė solinius koncertus. 2020 m. jis turėjo atstovauti Šiaurės Makedonijai „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „You“. 2021 m. sausį paskelbta, kad jis grįš į konkursą su nauja daina.

Norvegija – TIX, daina „Fallen Angel“

Andreasas Haukelandas, geriau žinomas kaip TIX, kilęs iš miestelio, esančio šalia Oslo ir yra vienas populiariausių Norvegijos menininkų.

TIX nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų finale nusprendė atlikti savo konkursinio kūrinio „Ut Av Mørket“ anglišką versiją „Fallen Angel“ – šis drąsus žingsnis pasiteisino, net būtent jis išrinktas atstovauti Norvegijai konkurse Roterdame.

Muzikantas, prodiuseris ir dainų autorius tokį pseudonimą pasirinko ne šiaip sau. Scenoje jis atvirai dalijasi savo patirtimi augant su Tourette'o sindromu (tai liga, dėl kurios atsiranda įvairių rūšių nevalingi kūno tikai).

Lenkija – RAFAL, daina „The Ride“

„Eurovizijos“ gerbėjams Rafalas Brzozowskis jau gali būti matytas - 2020 m. jis buvo vienas iš „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurso Varšuvoje vedėjų. Lenkijoje jis žinomas ne tik kaip atlikėjas, bet ir populiarus televizijos veidas.

RAFAŁ muzikinė karjera prasidėjo nuo jo dalyvavimo lenkiškame „The Voice“ projekte. Išpopuliarėjęs šiame šou, jis netrukus išleido debiutinį singlą „Tak blisko“ („Taip arti“), vėliau sekė didžiulės sėkmės sukaukę albumai.

Be muzikos dvi didžiausios Brzozowskio aistros yra sportas ir aviacija. Rafalas imtynių Lenkijos čempionate sugebėjo iškovoti bronzos medalį, šiuo metu jis treniruojasi ir bandys gauti akrobatinio skraidymo licenciją.

Portugalija – grupė „The Black Mamba“, daina „Love Is On My Side“

Portugalų grupė „The Black Mamba“ laimėjo „Festival da Canção 2021“ ir 2021 metais yra siunčiami atstovauti Portugalijai „Eurovizijos“ konkurse Roterdame.

Pedro Tatanka, Ciro Cruzas ir Miguelis Casaisas grupę įkūrė 2010 m. pavasarį. Daug muzikinės patirties turintys muzikantai renkasi bliuzą, soul ir funk stilius, kurie geriausiai atspindi jų muzikines pažiūras.

„The Black Mamba“ išleido kelis albumus ir yra žinoma dėl savo koncertinių bei festivalinių pasirodymų ne tik Portugalijoje, bet ir už jos ribų.

Rumunija – Roxen, daina „Amnesia“

Roxen gimė mažame, bet kosmopolitiškame Rumunijos mieste, o dainuoti pradėjo būdama septynerių. Neilgai trukus ji laimėjo keletą muzikinių konkursų ir sako nuo pat mažens žinojusi, jog muzika yra jos tikrasis gyvenimo kelias.

Vaikystėje Roxen žavėjo ir daugiau meno sričių, pavyzdžiui, knygų rašymas bei leidyba, vaidyba ir teatro scena bei darbas kino aikštelėse

Rusija – Manizha, daina „Russian Woman“

Manizha garsėja tokia gausa talentų, kad juos būtų sunku suskaičiuoti.

Dainininkė, dainų autorė, muzikantė, tekstų kūrėja, režisierė ir visuomenės veikėja neseniai paskelbta ir Jungtinių Tautų geros valios pabėgėlių ambasadore. Dabar jos ilgame pasiekimų sąraše atsidurs ir dalyvavimas „Eurovizijos“ konkurse.

San Marinas – Senhit, daina „Adrenalina“

Eritrėjos piliečių šeimoje Bolonijoje, Italijoje, gimusi dainininkė Senhit kūryboje derina savo afrikietiškas šaknis su itališku stiliumi ir europietiškomis elektro-pop detalėmis. Senhit dirba su žymiausiais vardais Italijos muzikos scenoje bei yra globojama tarptautinių prodiuserių, tokių kaip Busbee, Steve Daly, Jon Keep, Jamie Hartman ir Brian Higgins.

Senhit savo karjerą scenoje pradėjo vaidindama pagrindinius vaidmenis sėkmės Europoje sulaukusiuose miuzikluose: ji pasirodė spektaklyje „Liūtas karalius“ Vokietijoje, „Hair“ Šveicarijoje, „Fame“ ir „Il Grande Campione“ su Massimo Ranieri Italijoje.

Mergina jau kartą dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse 2011 m. Diuseldorfe, atstovaudama San Marino Respublikai su daina „Stand By“.

2016 m. Senhit apkeliavo visą Europą su muzikiniu turu po populiariausius klubus: ji dainavo Milane, Amsterdame, Paryžiuje, Mančesteryje, Berlyne bei Londone. Po metų dainininkė išleido EP „Hey Buddy“, o jos singlas „Something on your mind“ pateko į ne vienos šalies muzikinius topus.

2019 m. „Senhit“ išleido 2 naujus singlus italų ir vieną anglų kalba, kurių abu vaizdo įrašus režisavo Luca Tommassini.

Serbija – grupė „Hurricane“, daina „Loco Loco“

Trijulė „Hurricane“ turėjo atstovauti Serbijai konkurse 2020 metais su daina „Hasta La Vista“. Šiemet pagaliau grupei pavyks pasirodyti „Eurovizijoje“.

Grupės lyderė Sanja Vučič gimė 1993 m. rugpjūčio 8 d. Kruševace, Serbijoje. Ji baigė gimtojo miesto vidurinę muzikos mokyklą, solinio dainavimo specialybę. Sanja buvo bažnyčios choro „Knez Lazar“, ansamblio, atliekančio etno stiliaus muziką, pavadinimu „Bele vile“, narė ir reggae / jazz / ska / punk grupės „ZAA“ narė.

„Eurovizijos“ scena jai pažįstama – Senja atstovavo Serbijai su daina „Goodbye“ dainų konkurse 2016 m., kur, patekusi į finalą, galiausiai užėmė 18 vietą.

Slovėnija – Ana Soklič, daina „Amen“

Ana Soklič savo muzikinę karjerą pradėjo anksti; jaunystėje ji mokėsi pas operinio dainavimo, tobulinosi pas pripažintą slovėnų muzikantę Darją Švajger (dukart Slovėnijos atstovę „Eurovizijos“ konkurse) ir dainavimo trenerę Natašą Nahtigal.

2018 m. Ana ėmė bendradarbiauti su soul stiliaus profesionale Dileesa Archer Jungtinėse Amerikos Valstijose. Būdama 18-kos ji ėmė rašyti dainas ir pati. Dabar Anai muzika yra gyvenimo būdas.

Atlikėja yra dalyvavusi Slovėnijos nacionalinėje atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą ir 3 kartus pasirodė Slovėnijos dainų festivalyje, kur 2019 m. laimėjo apdovanojimus už geriausią dainos interpretaciją ir geriausią dainą. Ji dažnai atlieka savo dainas su simfoniniais orkestrais, taip pat pasirodo su įvairiomis grupėmis.

Dainininkė sako, jog koncertuojant dainuoja ne tik ji pati, bet ir jos širdis, nes tuomet jaučia, kad ryšys su žiūrovais yra pats tikriausias ir intymiausias.

Ispanija – Blas Cantó, daina „Voy a quedarme“

Blas Cantó, gimęs 1991 m. spalio 26 d., yra vienas įtakingiausių muzikantų Ispanijos popmuzikos scenoje. Tai universalus menininkas, perfekcionistas ir atlikėjas, kurio populiarumas atsiskleidžia gyvų pasirodymų metu.

Solinis albumas „Complicated“, išleistas 2018 m., apibūdinamas kaip itin intymus, atskleidžiantis jauno muzikanto asmenybę. Jo vizitinė kortelė – skirtingų muzikos žanrų naudojimas ir suplakimas į vieną kūrinį.

B. Canto išgarsėjo kaip vienos populiariausių vaikinų popmuzikos grupių Ispanijos istorijoje „Auryn“ narys. Drauge jie išleido keturis albumus. MTV Europos muzikos apdovanojimuose dainininkas laimėjo geriausio ispanų atlikėjo apdovanojimą, vėliau surengė gastroles užsienyje.

Būdamas vos ketverių, Blasas Canto pradėjo lankyti muzikos mokyklą, kur išmoko groti pianinu ir trimitu, nors mėgstamiausias jo instrumentas visada buvo balsas. Nuo paauglystės jis svajojo dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse ir, panašu, jo svajonė netrukus išsipildys.

Švedija – Tusse, daina „Voices“

Tusse laimėjo savo šalies atranką „Melodifestivalen“ ir gegužės 18 d., antradienį, pirmajame pusfinalyje su daina „Voices“ atstovaus Švedijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Tousin Michael Chiza, geriau scenoje žinoma pseudonimu Tusse, yra švedų atlikėja, kilusi iš Kongo. Ji išgarsėjo, kai laimėjo talentų šou „Idol“ 2019 m.

Šiemet Tusse nusprendė pirmąkart bandyti sėkmę atrankoje į „Euroviziją“, ten pakankamai pateko į finalą ir galiausiai laimėjo kelialapį į Roderdamą.

Šveicarija – Gjon‘s Tears, daina „Tout l‘Univers“

Gjonas Muharremaj nuo mažens visą savo širdį ir sielą skyrė muzikai. Būdamas devynerių, jis jausmingai sudainavęs Elvis Presley kūrinį „Can't Help Falling in Love“ taip sujaudino savo senelį, kad šis nesulaikė ašarų. Tai tapo įkvėpimu ir jo sceniniam pseudonimui „Gjon's Tears“ (liet. Gjono ašaros).

„Nesvarbu, ar tai džiaugsmas, ar liūdesys, ar melancholija - aš noriu visaip paliesti žmones savo muzika,“ – yra sakęs atlikėjas.

Gjono senelis suvaidino didžiulį vaidmenį jo kaip muzikanto karjeroje. Senolį taip sujaudino anūko balsas, kad jis užregistravo vaikaitį į muzikinį projektą 2011 metais. Tuomet dvylikametis užėmė trečią vietą televizijos šou „Albanijos talentai“. Po metų jis pateko į pusfinalį to paties formato projekte Šveicarijoje, vėliau dalyvavo ir Prancūzijoje vykusiame „Prancūzijos balse“.

Gjonas labai žavisi kinu, jaučia aistrą teatrui ir mėgsta semtis įkvėpimo iš muziejų bei meno galerijų. Tačiau muzika visada buvo jo pagrindinis prioritetas: jis yra ne tik klasikinės muzikos mylėtojas, bet ir didžiulis tokių scenos žvaigždžių kaip Cesária Évora, Grace Jones bei Davidas Bowie gerbėjas.

Nyderlandai – Jeangu Macrooy, kūrinys „Birth Of A New Age“

Jeangu Macrooy meilė muzikai gimė, kai per 13-ąjį savo gimtadienį iš tėvų dovanų gavo gitarą. Kartu su broliu dvyniu Xillanu jis ėmėsi kurti grupę. Tačiau jo muzikinės ambicijos pasirodė esančios didesnės už gimtojo Surinamo sceną, tad būdamas 20-ties metų jis persikraustė į Olandiją.

Nyderlanduose Jeangu įstojo į muzikos koledžą, kur pradėjo bendradarbiauti su prodiuseriu Perquisite. Debiutinis atlikėjo albumas „High On You“ sulaukė daugybės pagyrų ir buvo nominuotas ne vienam apdovanojimui. Nuo to laiko jis tapo dažnu svečiu populiariuose festivaliuose – koncertavo „Lowlands“, „North Sea Jazz“ ir „Eurosonic Noorderslag“ scenose.

Antrasis jo albumas, išleistas 2019 metais ir pavadintas „Horizon“, yra puikiai įvertintas muzikos profesionalų bei melomanų, todėl J. Macrooy pavardė dažnai puikavosi ne tik koncertų afišose, bet ir spaudos antraštėse.

Ukraina – grupė „Go_A“, daina „Shum“

Grupė „Go_A“ garsėja šiuolaikinėmis ukrainiečių folkloro interpretacijomis, papildytomis elektroninės muzikos garsais. Grupės pavadinimą sudaro angliškas žodis „go“, reiškiantis ėjimą, judėjimą bei raidė A, kuri simbolizuoja senovės graikų raidę „alfa“, rodantį grįžimą prie savo kultūros šaknų.

Grupės istorija prasidėjo 2012 m., kai garso prodiuseris Tarasas Ševčenko susipažino su atlikėja Kateryna Pavlenko. Šiandien „Go_A“ sudaro pagrindinė dainininkė Kateryna Pavlenko ir muzikantai Tarasas Ševčenko, Ihoras Didenchukas ir Ivanas Hryhoriakas.

Kateryna didžiąją gyvenimo dalį skyrė tautosakos nagrinėjimui. Ji gali dainuoti vadinamuoju „baltu balsu“, autentiška folkloro technika, ir turi platų balso diapazoną. Tarasas yra perkusininkas bei klavišininkas bei grupės garso prodiuseris. Jis dirba su įvairiais muzikos stiliais ir moka darniai suderinti visiškai skirtingus garsus, tokius kaip ukrainiečių sopilką su braziliškais būgnais, arba sunkiosios muzikos gitaros rifus su drum 'n bass.

Ihoras Didenchukas yra folkloro atstovas ir unikalus multiinstrumentalistas, kurio turtingame muzikiniame arsenale yra daugybė tradicinių ukrainiečių instrumentų. Ihoras taip pat yra repo grupės narys.

Ketvirtasis „Go_A“ narys Ivanas Hryhoriakas yra tikras ekspermentatorius su skirtingais muzikos stiliais ir garsais, jis taip pat dirba vokalo mokytoju.

2016 m. „Go_A“ tapo geriausios ukrainietiškos dainos konkurso „The Best Track“ nugalėtojais. Jų kūrinys „Vesnianka“ užkariavo interneto platformas bei radijo stotis ir atlikėjus išgarsino už šalies ribų.

Jungtinė Karalystė – James Newman, daina „Embers“

Ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs dainininkas ir dainų autorius – vienas garsiausių atlikėjų, šiemet pasirodysiančių Roterdame vyksiančiame 65-ajame „Eurovizijos“ konkurse.

Jamesas Newmanas yra milijoniniais tiražais albumus parduodantis, prestižiniuose „Brit Award“ apdovanotas ir „Grammy“ nominuotas dainų autorius. Atlikėjas laimėjo statulėlę ir už bendradarbiaujant su Rudimental bei Ella Eyre sukurtą kūrinį „Waiting All Night“, paskelbtą Geriausiu metų singlu.

Neilgai trukus jis sukūrė kitą JK topų viršūnes šturmavusį kūrinį „Blame“, kurį atliko Calvin Harris bei Jameso Newmano jaunesnysis brolis Johnas Newmanas.

Jorkšyre gimęs Jamesas Newmanas per savo sėkmingą karjerą dirbo su daugeliu garsių atlikėjų, įskaitant Edą Sheeraną, kuriam patikėjo įrašyti dainos „Lay It All On Me“ vokalinę liniją.

2020 metų pradžioje Jamesas įrašė savo ankstesnį kūrinį „Eurovizijai“, kuris gimė Škotijoje, apsistojus ežero pakrantėje drauge su kitais dainų autoriais Edu Drewettu, Iainu Jamesu ir Adamu Argyle'u.

O kas šiemet yra jūsų favoritai? Atiduokite už juos savo balsą čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)